Prima pagină » Sanatate » De ce apare durerea de rinichi de la frig. Care este legătura dintre ele

De ce apare durerea de rinichi de la frig. Care este legătura dintre ele

17 apr. 2024, 16:00,
BZI.ro, în Sanatate

Din ce în ce mai multe persoane sunt interesate să afle de ce apare durerea de rinichi de la frig. Durerile sunt atât de severe încât pacienții nu își găsesc starea, schimbând în mod constant locația și postura, ceea ce, de obicei, nu le aduce mai puțină suferință.

De ce apare durerea de rinichi la frig. Cauze

O caracteristică aparte a colicii nefritice, așa cum se numește durerea de rinichi în termeni medicali, este durerea care apare brusc și este extrem de violentă. Principalele cauze sunt pietrele la rinichi și „trecerea” acestora în calea urinară, infecții ale tractului urinar sau chiar fragmente ale unor tumori mai vechi.

Ce legătură are durerea la rinichi cu frigul? Când suntem expuși la temperaturi reci, corpul nostru reacționează prin îngustarea vaselor de sânge pentru a menține temperatura în interiorul corpului. Acest lucru poate determina o reducere a fluxului de sânge către rinichi ceea ce poate afecta funcționarea lor. De asemenea, frigul provoacă și contracția mușchilor din jurul rinichilor. Asta poate duce la disconfort sau chiar spasme musculare care pot irita țesuturile înconjurătoare, provocând durere.

Persoanele care suferă deja de afecțiuni renale, cum ar fi infecțiile urinare sau pietrele la rinichi pot simți o intensificare a simptomelor în timpul expunerii la frig. Temperaturile reci pot crește presiunea asupra rinichilor și pot crește presiunea asupra rinichilor ceea ce duce la o agravare a simptomelor.

Cum putem trata starea de disconfort

Primul ajutor pentru durerea de rinichi este asigurarea hidratării corespunzătoare a pacientului iar mai apoi trebuie să aibă o odihnă eficientă, pentru ca organismul să se poată reface. Un medic poate prescrie medicamente pentru a trata diferite afecțiuni.

Printre acestea, se numără: antibiotice pentru tratarea pielonefritei sau a altor infecții ale rinichilor; anticoagulante sau medicamente pentru prevenirea cheagurilor de sânge, prescrise pentru afecțiuni precum tromboza venoasă renală; medicamente ce au ca ținte afecțiunile oncologice, care au rolul de a stopa creșterea tumorii; medicamente pentru reglarea tensiunii arteriale, pentru a persoanele cu boala polichistică renală; medicamente pentru reglarea nivelului colesterolului, pentru tratarea bolii renale ateroembolice.

Dacă nu suferiți de nici o patologie și totuși aveți o durere de rinichi de la frig, puteți aplica diverse metode naturiste de a trata acest disconfort. Băile cu apă fierbinte și exercițiile fizice ușoare sunt bine venite în această situație. De asemenea, specialiștii în sănătate recomandă ca atunci când suspectați că suferiți de o patologie să nu luați medicamente fără un consult medical de specialitate pentru că puteți face mai mult rău decât bine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *