Prima pagină » Stiri si curiozitati » De ce apar ploșnițele? Factorii care provoacă contaminarea încăperii

De ce apar ploșnițele? Factorii care provoacă contaminarea încăperii

22 feb. 2023, 13:08,
în Stiri si curiozitati

O întrebare frecventă de pe forumurile de pe internet este de ce apar ploșnițele? Mulți oameni cred că gândacii de pat se înmulțesc în apartamente din anumite motive. Unii caută o explicație în credințele ezoterice și populare. În timp ce alții cred că paraziții sunt provocați de animale, de lipsa de igienă, de murdărie, de umezeală sau chiar de mirosul de urină.

În primul rând, ploșnițele pot intra fizic, fie pe cont propriu, fie cu lucrurile în care se află. În al doilea rând, au cu ce să se hrănească, adică există oameni care locuiesc în acea cameră. Niciun alt factor, cum ar fi starea sanitară a casei, prezența unui coș de gunoi, abundența mobilierului din apartament și a diverselor vechituri, nu afectează probabilitatea de contaminare a încăperii. Au venit la noi pentru ajutor și sfaturi oameni din diverse locuri și apartamente, iar exemplele lor ne-au convins că, indiferent cât de murdar sau de curat este un loc, gândacii de pat îl vor invada dacă vor avea ocazia.

De ce apar ploșnițele? Cauzele care provoacă apariția insectelor

Gândacii de pat vor apărea în apartamentele noi din mai multe motive. În primul rând, vor face acest lucru dacă sunt nevoiți să părăsească o locuință veche din cauza unui pericol, cum ar fi dezinsecția, și încep să caute un nou loc de locuit. În al doilea rând, este posibil ca gândacii de pat să fie nevoiți să se reinstaleze din cauza supraaglomerării, în cazul în care există prea mulți gândaci de pat într-un apartament.

În cele din urmă, putem constata, de asemenea, că oamenii nu mai locuiesc în același apartament, astfel încât paraziții trebuie să caute o locuință cu o sursă de hrană. De asemenea, aceștia pot fi introduși într-o casă din greșeală. Într-unul dintre videoclipuri v-am spus deja că gândacii de pat pot ajunge în apartament de la vecini sau pot intra o dată cu haine, genți sau piese de mobilier cumpărate de la altcineva.

Dacă locatarii și-au adus singuri gândacii de pat în casă, nu există niciun motiv să vorbim despre o cauză anume. De obicei, este vorba doar de un accident. De exemplu, este posibil ca cineva să fi petrecut noaptea într-un hotel sau într-un apartament închiriat care este infestat cu gândaci de pat.

Prin ce modalități gândacii de pat se pot răspândi în apartament?

Ca urmare, persoana se întoarce acasă și aduce parazitul cu ea. Dacă toate obiectele nu sunt spălate imediat la o temperatură ridicată, gândacul de pat va putea ieși nevătămat și se va strecura sub plintă, de exemplu. În cazul în care gândacul de pat este o femelă inseminată, puii săi vor ocupa foarte repede un întreg apartament.

Gândacii de pat pot fi aduși cu tot felul de lucruri, precum genți, valize, îmbrăcăminte exterioară sau cizme. Mirosul îi poate atrage. Aceste insecte se bazează în primul rând pe simțul mirosului pentru a găsi o sursă de hrană. Ele sunt atrase de mirosul de dioxid de carbon expirat de oameni, precum și de mirosul corporal.

Atunci când te întrebi de ce apar ploșnițele, este bine să știi că acestea pot fi aduse chiar și din călătorii îndepărtate. De exemplu, paraziții pot intra în valiză undeva în Egipt și pot ajunge împreună cu ele într-un apartament din România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`