Prima pagină » Lifestyle » De ce apar coșurile pe gât și cum poți să le previi
De ce apar coșurile pe gât și cum poți să le previi

De ce apar coșurile pe gât și cum poți să le previi

16 mart. 2021, 12:00, 1 ,
în Lifestyle

Coșurile de pe gât, pot fi un lucru neplăcut. Acneea din zona gatului poate apărea în multe forme dar, este important să știm cum putem scapă de ele. În plus, acneea de pe gât, ale cărei cauze sunt variate, poate avea diferite grade de severitate.

În cele mai multe cazuri, remediile naturiste pot fi foarte eficienta în aceasta problema.

Coșurile de pe gât dispar foarte greu. În plus, acneea de pe gât, ale cărei cauze sunt variate, poate avea diferite grade de severitate.  Deobicei ele sunt subcutanate și nu le puteți stoarce.

Este recomandat să preveniți formarea lor. În caz contrar, tratamentul pentru a scapă de aceasta problema poate lua ceva timp. Dar prevenirea coșurilor este posibila numai daca știți cât mai multe cauze care duc la producerea lor.

Motive pentru care apar coșurile pe gât

Cunoscând cauza apariției coșurilor pe gât puteți să le preveniți mai ușor. De exemplu, bărbații care se bărbieresc adesea fac coșuri mici sub bărbie sau pe gât, de la ras în mod incorect. Sau, porii înfundați pe gât pot deveni roșii și inflamați din cauza uleiului sau a celulelor moarte ale pielii care cauzează apariția de coșuri dureroase.

Diferite boli ale organelor interne

Bolile tractului gastro-intestinal sau ale glandei tiroide, diabetul și o concentrație crescută de estrogen pot duce la o astfel de problemă. Acneea care apare din astfel de motive este cel mai adesea subcutanată și acest lucru este asociat cu dificultăți suplimentare. Capul coșului este practic incapabil să treacă prin stratul pielii. Că rezultat, se formează o inflamație foarte puternică și se acumulează puroi. Acestea sunt deobicei dureroase dar și arata inestetic.

Utilizarea de produse cosmetice sau parfumuri de calitate scăzută

Din acest motiv, apare acneea de o culoare roșu aprins. În cea mai mare parte, motivul este că pielea are o reacție alergică. În consecință, dacă produsul cosmetic provoacă coșuri pe gât, renunțați cât mai rapid să le utilizați.

Contactul gâtului cu gulerul

Acest motiv este unul dintre cel mai frecvent întâlnit. Pe gât, acneea poate apărea chiar și atunci când porți haine delicate. Dacă apar coșuri pe gât, motivele acestui tip se reduc la prezența fricțiunii la nivelul pielii. Bacteriile pătrund în răni , rezultând inflamații. De asemenea, acneea de pe gât poate apărea datorită faptului că, datorită gulerului, nu există suficient aer pentru porii pielii.

Porii înfundați

Acest motiv se poate manifesta că urmare a unei varietăți de efecte asupra pielii gâtului. Acneea poate apărea din cauza produselor cosmetice, precum și a poluării banale. Adică, este necesar să se monitorizeze constant faptul că gâtul este curat.

Tratamente naturiste pentru coșuri pe gât

Bicarbonatul de sodiu poate face minuni în tratamentul pentru acnee. Dacă este folosit corespunzător, poate face minuni. Pentru tratament împotrivă coșurile mai puteți folosi și ulei de arbore de ceai sau ulei de lavanda. Deoarece acestea sunt plante riscul de reacții adverse sunt minime.

Dacă acneea de pe gât este severa și nu reușiți să scăpați de ea acasă, cel mai bine este să vă adresați unui medic dermatolog.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *