Prima pagină » Magazin » De ce ai nevoie pentru slujba de sfintire a casei si cand se poate face aceasta? E bine sa nu-ti lipseasca asta de la binecuvantarea casei tale
De ce ai nevoie pentru slujba de sfintire a casei si cand se poate face aceasta? E bine sa nu-ti lipseasca asta de la binecuvantarea casei tale

De ce ai nevoie pentru slujba de sfintire a casei si cand se poate face aceasta? E bine sa nu-ti lipseasca asta de la binecuvantarea casei tale

20 feb. 2018, 14:56,
Echipa BZI.ro în Magazin
a:3:{s:7:"site_id";i:1;s:6:"old_id";i:641495;s:8:"site_url";s:10:"www.bzi.ro";}

Victoria intreaba: De cate lumanari avem nevoie pentru o sfintire de casa?

pr Andrei Atudori a raspuns:

Doamne ajuta!
Profit de intrebarea dumneavoastra pentru a raspunde mai pe larg cu privire la cele necesare pentru slujba de sfintire (binecuvantare) a casei. Asadar inainte de toate este nevoie sa se vorbeasca cu parintele ce va savarsi slujba. El ne poate spune ce anume este nevoie cu si mai mare exactitate.

In linii mari, pentru binecuvantarea casei ar fi de dorit sa fie pregatite urmatoarele:

  •  un bol cu apa curata;
  • un manunchi de busuioc;
  • catuie, carbune si tamaie;
  • lumanari de ceara (Poate fi chiar si numai una, insa cel mai adesea se pun trei lumanari.)
  • o icoana (in cazul in care masuta pe care se pregatesc toate nu se afla in fata unei icoane din casa);
  • un pomelnic cu cei vii din casa ;
  • un prosop curat (pe care parintele isi va sterge mana dupa sfintirea apei)
  • In unele zone ale tarii se mai obisnuieste sa se puna pe masa: un bol cu faina, o paine, o sticla de ulei si una de vin.

Repet faptul ca este foarte important sa se vorbeasca din timp cu parintele care va savarsi slujba si sa fie intrebat de cele necesare. Spun asta pentru ca unele din cele mentionate mai sus (busuioc, catuie, carbune etc.) ar putea fi aduse si de catre preot daca cei care doresc sa le fie binecuvantata casa nu le au.

Rugaciune miraculoasa ce te scapa imediat de dusmani, ghinion si rautatile celor din jur! Vei avea bani, succes si multa putere!

Sa avem in vedere ca cele de mai sus tin de o pregatire mai degraba exterioara, care, desi importanta, nu trebuie sa o inlocuiasca pe ce duhovniceasca. Ori de cate ori dorim sa facem o sfestanie acasa ar fi bine sa ne pregatim si sufleteste prin rugaciune, post, spovedanie, pentru ca harul lui Dumnezeu sa lucreze cat mai mult in vietile si casele noastre. Desi acestea din urma nu sunt obligatorii, cu siguranta „fac diferenta” din perspectiva felului in care slujba respectiva „rodeste” in casa in care s-a savarsit.

Dumnezeu sa va binecuvinteze!

pr. Andrei

De ce apelam la Sfestanie
Apa sfintita devine asa cu ajutorul rugaciunilor preotilor, fiind sfintita de Duhul Sfant. Rolul stropirii cu aceasta apa este acela de a alunga duhurile viclene; de a ierta micile pacate, cum ar fi gandurile rele, mintea curatindu-se, putand astfel sa se indrepte spre rugaciune. De asemenea, poate alunga bolile, aducand sanatate trupeasca si sufleteasca.

Cand puteti face Sfestanie in casa
Desi se spune ca preotul ar trebui si poate sa savarseasca acest ritual oricand o cere credinciosul, e bine de stiut ca e indicat sa se faca intr-o zi de post, miercurea sau vinerea. De ce? Pentru ca ea, fiind o slujba de curatire de pacate, de energii negative acumulate in casa si in gand, se potriveste mai putin cu zilele de sarbatoare sau cu celelalte zile ale saptamanii.

Mai trebuie sa stiti ca cei care solicita acest lucru vor avea nevoie sa se pregateasca temeinic, prin post, spovedanie si rugaciune. Apoi trebuie sa faceti curatenie in casa unde vreti sa chemati preotul pentru sfestanie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
28 decembrie 2024
28 decembrie 2024