Prima pagină » Actualitate » De ce a lipsit Gabriela Firea de la Congresul PSD. Prima reacție a europarlamentarului
De ce a lipsit Gabriela Firea de la Congresul PSD. Prima reacție a europarlamentarului

De ce a lipsit Gabriela Firea de la Congresul PSD. Prima reacție a europarlamentarului

26 aug. 2024, 10:46,
Elena Nicoleta BUJOR în Actualitate

Europarlamentarul PSD Gabriela Firea a postat pe Facebook, într-o dimineață de duminică, un mesaj inspirat din învățăturile părintelui Arsenie Papacioc. Postarea sa subliniază că, atâta timp cât „sufletul nu se predă și capul se ridică din nou”, nimic nu este cu adevărat pierdut.

De ce a lipsit Gabriela Firea de la Congresul PSD. Prima reacție a europarlamentarului

Acest mesaj a fost transmis la o zi după Congresul PSD desfășurat la Romexpo, unde Marcel Ciolacu a fost reconfirmat ca președinte al partidului și și-a validat candidatura pentru alegerile prezidențiale. Gabriela Firea nu a fost prezentă la eveniment și a pierdut funcția de prim-vicepreședinte, care a fost preluată de Daniel Băluță.

„Nimic nu e pierdut, atât timp cât credinţa este în picioare, cât sufletul nu abdică şi capul se ridică din nou”, este învăţătura distribuită de Firea, pe pagina ei de Facebook.

În urma congresului, Marcel Ciolacu a negat că absența Gabrielei Firea ar avea legătură cu pierderea funcției sale, afirmând că alți colegi au avut, de asemenea, alte angajamente și că nu există tensiuni în partid. El a adăugat că, de-a lungul anilor, membrii PSD au învățat să fie prieteni și să gestioneze schimbările cu maturitate.

„Nu cred. Au mai fost colegi care au avut alte activităţi. Am vorbit la telefon. Am comunicat. Îmi pare rău să vă dezamăgesc nu este niciun scandal în interiorul PSD. Şi vă spun şi de ce: pentru că, între timp, am învăţat în patru ani, toţi, să fim prieteni, să ştim să glumim, să înţelegem că lucrurile sunt într-o schimbare şi să fim maturi. De fapt, acesta este cel mai mare câştig pe care eu, personal, l-am obţinut de când conduc PSD”, a afirmat Ciolacu, întrebat despre absenţa Gabrielei Firea.

Conform surselor G4Media, motivul absenței Gabrielei Firea ar putea fi legat de o propunere făcută de Marcel Ciolacu cu o zi înaintea congresului. Acesta i-ar fi cerut să demisioneze din funcția de președinte al organizației PSD București, dacă dorește să rămână în echipa de prim-vicepreședinți a partidului. Firea ar fi refuzat, susținând că rezultatele slabe la alegerile locale s-au datorat unei strategii de campanie defectuoase și lipsei de sprijin real în timpul campaniei.

Purtătorul de cuvânt al PSD, senatorul Lucian Romaşcanu, afirma că „este o chestiune despre care a discutat-o preşedintele PSD cu Gabriela Firea şi s-a ajuns la această formulă”.

„Gabriela Firea este un om de echipă şi a dovedit că este un om de echipă şi în momentele mai puţin plăcute pentru domnia sa din campania din primăvară”, a adăugat Romaşcanu.

Marcel Ciolacu a fost reales președintele PSD

Marcel Ciolacu a fost reales sâmbătă ca președinte al PSD și desemnat drept candidat al partidului pentru alegerile prezidențiale. Congresul, desfășurat la Romexpo începând cu ora 10:00, a fost dominat de criticile lui Marcel Ciolacu, Sorin Grindeanu, Mihai Tudose și Alfred Simonis la adresa PNL și a președintelui Klaus Iohannis.

Într-un discurs de aproape o oră, Ciolacu și-a prezentat prioritățile ca viitor candidat la președinție, punând accent pe programul său economic, chiar dacă președintele nu are atribuții directe în acest domeniu. De asemenea, el a trasat principalele direcții de politică externă, subliniind importanța parteneriatului cu SUA, UE și NATO, criticând Rusia și exprimând sprijin pentru Ucraina și Republica Moldova.

Un moment notabil al congresului a fost intervenția lui Mihai Tudose, care a făcut referire la filosoful grec Platon în timp ce critica liberalii. Marcel Ciolacu a fost singurul candidat pentru funcția de lider al PSD.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *