Prima pagină » International » De ce a fost invitat la summitul G7, CEO-ul BlackRock, Larry Fink? Ar fi propus privatizarea infrastructurii mondiale
De ce a fost invitat la summitul G7, CEO-ul BlackRock, Larry Fink? Ar fi propus privatizarea infrastructurii mondiale

De ce a fost invitat la summitul G7, CEO-ul BlackRock, Larry Fink? Ar fi propus privatizarea infrastructurii mondiale

24 iun. 2024, 11:05,
în International

Cu toate că summitul G7 este un summit la care sunt prezente cele mai puternice țări din punct de vedere economic la nivel mondial, CEO-ul BlackRock, Larry Fink, a fost și el invitat. Sunt numeroase suspiciuni și controverse legate de invitația unei persoane fizice. Larry Fink ar fi propus privatizarea infrastructurii mondiale. Adică, guvernele mondiale vor construi drumuri, poduri, etc., iar marile corporații vor încasa profiturile.

Larry Fink, CEO al BlackRock deține una dintre cele mai puternice companii din lume. BlackRock ar gestiona active de peste 10 trilioane de dolari, iar acesta ar fi propus privatizarea infrastructurii mondiale.

Larry Fink , CEO-ul BlackRock, a subliniat o schimbare semnificativă iminentă în sistemul financiar global, stârnind o dezbatere în timpul summitului G7 din Italia. Fink a subliniat importanța tot mai mare a piețelor de capital ca sursă primară de finanțare a sectorului privat, înlocuind modelele bancare tradiționale. El a subliniat necesitatea unor noi strategii pentru a debloca potențialul financiar al acestor piețe.

Discursul lui Fink s-a referit și la țările G7, menționând că raportul mediu al datoriei/PIB este de 129%. El a susținut că metodele tradiționale de impozitare și de reducere a cheltuielilor sunt insuficiente și că o creștere reală este esențială pentru a depăși obstacolul economic. Cu toate acestea, factorii demografici nefavorabili și o populație în scădere în vârstă de muncă complică realizarea acestei creșteri.

Cu alte cuvinte, Fink a subliniat necesitatea creșterii taxelor și a impozitelor populației pentru ca marile corporații să aibă o marjă de provit mai mare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *