Prima pagină » Local » De câțiva ani se gândea doar că va muri! Dormea cu ochii pe telefon și a primit o șansă nesperată
De câțiva ani se gândea doar că va muri! Dormea cu ochii pe telefon și a primit o șansă nesperată

De câțiva ani se gândea doar că va muri! Dormea cu ochii pe telefon și a primit o șansă nesperată

06 nov. 2019, 04:00,
Cristian Hitruc în Local

Poveste emoționantă a unui bărbat care a primit o șansă nesperată. Nu dormea noaptea și aștepta ca în orice moment să-i sune telefonul. De mai multe ori a crezut că a primit șansa cea mare, dar speranțele i s-au năruit. Miracolul s-a produs chiar când se aștepta mai puțin

Un bărbat în vârstă 37 de ani, din Botoșani, a trăit timp de aproximativ șase ani de zile o poveste emoționantă. Constantin Bezede a fost diagnosticat, în 2014, cu o boală cronică de rinichi, chiar când se aștepta mai puțin. Totul a fost descoperit în urma unui control de rutină, iar de atunci viața lui a devenit un chin.

„Mă simțeam bine, munceam, eram încadrat în câmpul muncii. Am fost într-o zi la medicul de familie, care m-a dirijat către nefrolog. Aici mi-au spus că voi face câteva investigații, iar apoi m-au internat, pentru că analizele nu erau bune. A doua zi dimineață, deja am trecut pe dializă. A fost foarte greu, au fost trei luni de zile foarte grele. Eram disperat, plângeam și nu reușeam să mă regăsesc. Nu știam ce înseamnă, dar e o șansă de a-ți duce viața mai departe”, povestește Constantin.

„Mă gândeam numai la moarte”

Vestea bolii a venit ca un trăsnet pentru bărbatul în vârstă de 37 de ani, iar pentru el, dializa nu reprezenta altceva decât un drum către o moarte sigură.

„A fost o viață decentă de când am început dializa. Am ținut regim, nu am făcut efort, nu am încălcat indicațiile medicale. De trei ori pe săptămână făceam dializă, mă simțeam bine dacă țineam regimul. Dacă nu făceam ce spuneau doctorii, apăreau problemele. M-am echilibrat foarte greu, după aproximativ un an jumătate am reușit să fiu în pas cu ceilalți pacienți. Nu știam ce înseamnă dializa, mă gândeam numai la moarte. Unii pacienți râdeau, alții erau triști, eu mă gândeam că mai am câteva zile și mor. Nu credeam că voi ajunge pe lista pentru transplant”, mai povestește Constantin.

Din 2014 a așteptat acest apel

Bărbatul a primit, de-a lungul celor aproximativ șase ani, mai multe șanse. Însă, acesta nu a fost compatibil cu donatorii. Acesta a povestit cum a stat în tot acest timp cu ochii pe telefon, nepierzându-și speranța nici măcar o secundă.

„Am venit la spital, la Iași, și mi-am făcut dosarul pentru transplant, în 2014. Mi-am făcut fistula și investigațiile pentru dosarul de transplant. Am venit de cinci ori pentru transplant, dar nu mi-am pierdut curajul niciodată. Dacă trebuia, veneam încă de cinci ori. De fiecare dată mă uitam cu emoții la telefon, verificam să aibă mereu semnal, îl puneam în permanență la încărcat, verificam să am semnal. În orice zi, orice sărbătoare era, așteptam să primesc telefon. Pe data de 31, anul trecut, am primit telefon, dar nu am putut veni, aveam o infecție dentară”, mai spune bărbatul care a primit o nouă șansă la viață.

Nu mai credea că acest lucru este posibil

La a cincea încercare, bărbatul a fost introdus în sala de operație, unde a primit un rinichi. Transplantul a venit pentru el ca un miracol, exact atunci când nu mai credea că acest lucru este posibil.

„Al cincilea telefon credeam că e pentru analize și că mă voi întoarce înapoi acasă. Înainte aveam emoții, dacă va fi compatibilitate. Acum nu credeam că voi mai avea parte de o asemenea șansă. Am fost anunțat direct când m-au dus în sala de operație, nu știam că va fi posibil. Am sunat familia, am anunțat, și la ora 18:30 am urcat în sală. De acolo, am ieșit cu un nou rinichi. Doresc să mulțumesc familiei care a donat organele și care a salvat alte vieți. Dacă nu s-ar dona organele, nu știm ce s-ar întâmpla, suntem mulți pacienți”, a mai povestit Constantin Bezede, din Botoșani

Medicii, impresionați de povestea lui

Medicii au povestit despre situația în care s-a aflat bărbatul în vârstă de 37 de ani și au fost impresionați de povestea acestuia.

„Este o situație care a adus o schimbare uriașă în viața a doi pacienți aflați pe lista de așteptare. Este vorba despre un pacient în vârstă de 37 de ani, care făcea dializă de aproximativ șase ani. Al doilea, în vârstă de 33 de ani, făcea dializă de la începutul anului 2019. Cele două intervenții au fost făcute în paralel. Pentru primul bărbat au existat chemări anterioare, a mai venit de cinci ori. Dar, au fost pacienți cu compatibilități mai bune și nu a fost posibil pentru el. Cu toate acestea, nu și-a pierdut speranța și a venit în continuare. De data aceasta, a fost selectat”, povestește dr. Ionuț Nistor, medic primar nefrolog la Spitalul Clinic „Dr. C. I. Parhon” din Iași.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`