Prima pagină » Local » De astăzi, intră în vigoare restricțiile de circulație pe cel mai aglomerat bulevard din Iași!

De astăzi, intră în vigoare restricțiile de circulație pe cel mai aglomerat bulevard din Iași!

15 iul. 2024, 02:00,
Alexandra MAISNER în Local

De astăzi, intră în vigoare restricțiile de circulație pe cel mai aglomerat bulevard din Iași. Este vorba despre bulevardul Independenței

Ca urmare a extinderii lucrărilor finanțate cu fonduri europene, de reabilitare termică a blocului B3 (blocul „Carmen”), începând astăzi, luni, 15 iulie 2024, sunt instituite restricții de circulație pe prima bandă a bulevardului Independenței, pe sensul de mers dinspre Fundație către Târgu Cucu.

De astăzi, intră în vigoare restricțiile de circulație de pe cel mai aglomerat bulevard din Iași. Măsurile sunt valabile până în octombrie

Ca urmare a extinderii lucrărilor de reabilitare termică a blocului B3 – blocul „Carmen”, finanțate prin fonduri europene, de astăzi, luni, 15 iulie 2024, intră în vigoare restricțiile de circulație de pe bulevardul Independenței din Iași. Astfel, prima bandă a drumului pe sensul de mers dinspre Fundație către Târgu Cucu va fi închisă.

Măsurile sunt avizate de Poliția Municipiului Iași – Biroul Rutier și sunt valabile până la 18 octombrie 2024. Restricțiile vor fi semnalizate cu indicatoare, balize direcționale și panouri de presemnalizare, potrivit legii.

Municipalitatea va încerca să elimine aceste restricții până la începerea noului an școlar. Intervențiile de reabilitare termică menționate fac parte dintr-un proiect cu finanțare europeană care presupune lucrări la următoarele imobile: blocul „Carmen” din bulevardul Independenței, nr. 2; blocul S4 din strada Ciurchi, nr. 109 A; blocul Z4 din bulevardul Nicolae Iorga, nr. 30; blocul D2 din strada Oancea, nr. 34; blocul B3 din bulevardul Ștefan cel Mare, nr. 4. Finanțarea investiției este asigurată prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) – Componenta 5 „Valul Renovării” – Operațiunea A3 „Renovare energetică moderată sau aprofundată a clădirilor rezidențiale multifamiliale” și are o valoare totală de 25.577.256,36 lei. Lucrările sunt executate de asocierea Conest SA – Sigm-Home Projects SRL în cadrul unui contract în valoare de 23.575.669,23 lei.

Modificări pe trei străzi din Iași! Primăria va monta limitatoare de viteză

Comisia de Circulație din cadrul Primăriei Municipiului Iași a decis, joi, 11 iulie 2024, montarea limitatoarelor de viteză la Școala „B.P. Hașdeu”, pe strada Ion Creangă, în fața grădiniței din zonă. În cadrul întâlnirii, a fost aprobată și montarea „cocoașelor” pe aleea Tudor Neculai, numărul 153, pe strada dintre blocuri, lângă locul de joacă, dar și pe aleea Tudor Neculai, până la sensul giratoriu. Decizia a fost luată în urma solicitărilor mai multor localnici din zonă.

Tot pe aleea Tudor Neculai, în intersecția cu șoseaua Națională, numărul 62, va fi montat un indicator de avertizare „drum fără ieșire”.

Membrii Comisiei de Circulație au decis și montarea unor semne de circulație privind restricția de tonaj de 7,5 tone, pe strada Titu Maiorescu, numărul 1. O restricție a fost decisă și la intersecția dintre șoseaua Iași – Voinești cu strada Camil Ressu. Este vorba despre montarea unui limitator de înălțime.

În ceea ce privește bulevardul Regele Mihai I al României, indicatorul „Oprirea Interzisă” din stația de autobuz din zona Piramidei lui Dubeț va fi schimbat.

De astăzi, luni, 15 iulie 2024, intră în vigoare restricțiile de circulație pe cel mai aglomerat bulevard din Iași. Este vorba despre bulevardul Independenței, unde accesul pe prima bandă va fi restricționat timp de 3 luni de zile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *