Prima pagină » Local » De asta aveam nevoie! Zeci de căței chinuiți și ținuți în condiții de nedescris, salvați la Iași de Poliția Animalelor. Măsuri drastice, luate de oamenii legii în urma unui control fulger
De asta aveam nevoie! Zeci de căței chinuiți și ținuți în condiții de nedescris, salvați la Iași de Poliția Animalelor. Măsuri drastice, luate de oamenii legii în urma unui control fulger

De asta aveam nevoie! Zeci de căței chinuiți și ținuți în condiții de nedescris, salvați la Iași de Poliția Animalelor. Măsuri drastice, luate de oamenii legii în urma unui control fulger

17 mai 2021, 02:00,
Ciprian Nedelcu în Local

Administratorul unui padoc de câini din județul Iași a fost sancționat cu 3.000 de lei de oamenii legii. Agenții de la Poliția Animalelor Iași au descoperit mai multe nereguli la padocul din localitatea Cristești. Controalele au fost făcute la finele săptămânii trecute, împreună cu reprezentanți ai Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Iași

Nereguli descoperite la un padoc din județul Iași! Poliția Animalelor „și-a intrat în pâine”, iar administratorul unității a fost amendat cu suma de 3.000 de lei!

„Pe data de 14 mai 2021, polițiștii din cadrul Biroului pentru Protecția Animalelor Iași și agenții Secției VI de Poliție Rurală Pașcani, împreună cu reprezentanți ai Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Iași, au desfășurat o acțiune pentru verificarea modului de respectare a măsurilor prevăzute în materie de protecția animalelor și gestionare a câinilor fără stăpân, la un adăpost de animale”, au precizat ieri reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Iași.

Mai multe nereguli găsite la padocul din Cristești

Oamenii legii au adăugat că, în urma controlului efectuat la padocul din Cristești, au fost date sancțiuni contravenționale.

„În urma verificărilor efectuate, administratorul a fost sancționat contravențional, deoarece au fost constatate nereguli cu privire la respectarea normelor de zooigienă și alimentație, a criteriilor de separare a animalelor în spațiile de cazare și nereguli din punct de vedere medical veterinar. De asemenea, pe panoul de la intrarea în adăpost nu erau prevăzute toate informațiile necesare, în dreptul boxelor nu erau prevăzute date despre animale și nu au fost prezentate registrele prevăzute de lege”, au adăugat reprezentanții IPJ Iași.

Astfel, după verificări, administratorul adăpostului SC Apistop Vet SRL, din satul și comuna Cristești, a fost sancționat.

Poliția Animalelor Iași a intrat în pâine

Așadar, agenții din cadrul Poliției Animalelor Iași au descoperit faptul că, la padocul respectiv, nu existau recipiente conforme, acestea nu erau igienizate, iar, în unele boxe lipseau de tot. Mai mult, în aceleași boxe se regăseau masculi și femele, iar un câine a fost descoperit cu unele plăgi. Reprezentanții IPJ Iași au menționat că astfel de verificări vor fi efectuate periodic, pentru a vedea dacă sunt respectate condițiile impuse prin lege.

Amintim că, în urmă cu câteva luni, Guvernul a aprobat, printr-o ordonanță de urgență, înființarea Poliției Animalelor. Acest serviciu are structuri în toate județele. Aproximativ 480 de angajați și 90 de medici veterinari vor lucra în cadrul Poliției Animalelor. Totodată, polițiștilor angajați în acest serviciu le vor fi puse la dispoziție autoturisme pentru intervenții. Agenții vor avea dreptul de a intra pe o proprietate privată fără a avea asupra lor un mandat de la un judecător. Acest lucru va fi posibil în cazul în care constată că un animal se află în pericol. La Iași, aproape 30 de persoane au concurat recent pentru un singur loc la Poliția Animalelor. Aici au fost scoase la concurs 6 posturi și s-au înscris 175 de persoane, concurența fiind uriașă. Exista și o explicație, având în vedere că salariile sunt motivante și pot ajunge până la 7.000 de lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`