Prima pagină » Local » De aproape 6 luni, familia Busuioc din Iași a rămas pe drumuri, după ce casa lor a fost făcută scrum. Tatăl și doi băieți au handicap grav

De aproape 6 luni, familia Busuioc din Iași a rămas pe drumuri, după ce casa lor a fost făcută scrum. Tatăl și doi băieți au handicap grav

28 apr. 2022, 02:00,
Andreea Pădurescu în Local

A trecut aproximativ jumătate de an de când familia Busuioc din comuna Schitu Duca din Iași a rămas pe drumuri. Cei trei membri cu handicap grav ai familiei au cea mai mare nevoie de ajutor, mai ales de un acoperiș deasupra capului

De aproape 6 luni, familia Busuioc din Iași, 5 adulți și doi copii, a rămas pe drumuri după ce casa lor din comuna Schitu Duca a fost făcută scrum. Incendiul a avut loc în luna noiembrie 2021 și locuința a fost distrusă în totalitate. Întreaga familie a avut de îndurat iarna grea, fiind nevoiți să locuiască pe la rude și prieteni. Odată cu venirea primăverii, aceștia s-au întors acolo, unde cândva era casa lor pentru a începe refacerea locuinței.

”Foarte greu ne-a fost. Am stat la nașul nostru câteva săptămâni, dar nu am putut sta mult că tata și cei doi frați ai mei au nevoie de spațiu și de foarte multă atenție fiind grav bolnavi. Nu am vrut să mai stăm pe capul lor, am găsit un apartament cu chirie în Iași. Eu mi-am găsit un loc de muncă, dar eram 6 oameni și nici acolo nu era prea convenabil. Mă rugam în fiecare seară să se facă vreme bună să mă pot apuca de ridicat casa, că nu mai reușeam să ne descurcăm. Au fost câteva luni de coșmar. Ne-am reîntors în localitate, într-un sfârșit și pot să mă apuc de construcție. Am câteva materiale pentru început, pe care le-am primit, atunci după incendiu, când m-au ajutat oamenii. Încă avem nevoie de ajutor. Nu vreau să cer nimănui nimic, doar cine vrea să mă ajute, le voi fi recunoscător toată viața. Nu este ușor să ai grijă de trei adulți cu handicap și să ai și doi copii foarte mici”, a spus Vasile Busuioc, cel care și-a salvat întreaga familie din incendiu.

Familia Busuioc din Iași are nevoie de o nouă casă

Familia din Iași care a rămas pe drumuri în prag de iarnă are în continuare nevoie de sprijin. Modești și tăcuți, nu cer mila nimănui și, atât cât pot, muncesc în fiecare zi pentru a-și ridica casa de la zero. Șapte suflete chinuite au nevoie urgentă de ajutorul ieșenilor. Aceștia au nevoie de o mână de ajutor și orice leu sau material de construcție ajută. Până în prezent s-au strâns doar 10.000 de lei, bani ce vor fi folosiți pentru achiziția materialelor de construcții. S-a început deja construirea unei noi locuințe, însă familia nu își permit achiziționarea în totalitate a materialelor de construcții. Oricine dorește poate să ajute cu o „cărămidă” la refacerea casei. Contul pentru donații a fost deschis pe numele lui Vasile Busuioc, eroul din localitatea Poiana, comuna Schitu Duca, județul Iași, care a reușit să-i scoată din foc. Aceste suflete necăjite merită tot ajutorul nostru. Cont – Patria Bank – RO77CARP024101367996RO01, titular cont Busuioc Vasile Valerică.

Vasile Busuioc a fost și este eroul întregii familii

Amintim că o familie greu încercată din Iași a rămas pe drumuri în prag de sărbători! Un incendiu puternic a mistuit casa în care locuiau cei șapte membri ai familiei Busuioc din satul Poiana, comuna Schitu Duca. Vasile Busuioc a fost eroul familiei. El a fost cel care a intrat în flăcări să își salveze familia fără să se gândească la el. În casă se aflau iubita lui, cu cei doi minori, tatăl, fratele și sora. Tatăl și frații lui Vasile au grad de handicap. Tânărul în vârstă de 28 de ani, tată a doi copii, a intrat în flăcări să își salveze familia fără a se gândi că își pune viața în pericol. Vasile Busuioc nu a mai stat pe gânduri când știa că în casa cuprinsă de flăcări se aflau frații și tatăl său, cu un grad ridicat de handicap și fără putere de a se salva. Acolo se mai afla și iubita lui, cu cei doi minori, fără apărare. Toți au scăpat nevătămați datorită curajului lui Vasile. Casa a fost distrusă în totalitate.

”Nu mai avem nimic. Așa cum era, era casa noastră și eram bine, fericiți aici. Îi mulțumesc lui Dumnezeu că toți am scăpat cu viață și am putut să-i feresc de vreo nenorocire. Casa o vom repara noi”, a povestit Vasile Busuioc, proprietarul casei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`