Prima pagină » Actualitate » De aceste alimente nu se atinge David Popovici! Ce regim drastic are medaliatul cu aur la Olimpiadă

De aceste alimente nu se atinge David Popovici! Ce regim drastic are medaliatul cu aur la Olimpiadă

31 iul. 2024, 08:57,
BZI.ro, în Actualitate

Tatăl campionului David Popovici, Mihai Popovici, a vorbit despre meniul fiului său, spunând de aceste alimente nu se atinge David Popovici. Mihai Popovici a explicat cum, timp de mulți ani, a făcut schimb cu mama lui David pentru a-i oferi acestuia o alimentație cât mai sănătoasă. David Popovici a cucerit medalia de aur la natație la Jocurile Olimpice în proba de 200 de metri liber, adăugând acest trofeu la palmaresul lui deja extrem de bogat.

De aceste alimente nu se atinge David Popovici!

Mihai Popovici a vorbit despre meniul lui David Popovici. Alături de mama campionului, acesta îi pregătește fiului său alimentele necesare unui stil de viață sănătos.

Tatăl campionului a vorbit despre regimul alimentar pe care acesta îl urmează de ani buni pentru a avea o stare fizică excelentă.

„Uneori la 4:30, alteori la 5:30, depinde de ora primului antrenament, David consumă cu ochii închiși iaurt cu miere, pentru a-și continua somnul până înainte de plecarea la primul antrenament. Facem asta, în general, cu schimbul, eu și soția mea. De aproximativ cinci ani. Am citit și am ajuns să avem informații. Pot să vă spun că David bea după antrenamente lapte cu miere și scorțișoară. Un pahar mare, 250-300 ml. Și într-o vreme bea cu cacao în loc de scorțișoară. Este o sursă excelentă de proteine. Iar mierea este unul dintre cele mai complexe alimente cunoscute”, a precizat Mihai Popovici.

Tatăl marelui campion a menționat că David mănâncă dimineața iaurt cu o serie de semințe deoarece reprezintă sursă foarte bună de carbohidrați de calitate.

„Dimineață are diferite combinații. Una dintre ele este într-adevăr iaurtul cu o serie de semințe, cu fulgi de ovăz și din nou cu miere. E bun pentru tractul intestinal și o sursă foarte bună de carbohidrați de calitate“, a menționat tatăl lui David Popivici.

Tatăl lui David Popovici a adăugat că fiul său nu consumă niciodată pâine albă. Mai mult, produsele de tip fast-food și mâncarea cu un conținut ridicat de grăsimi sau ulei nu se regăsesc in dieta lui.

S-a apucat de înot din cauza unor probleme medicale

În vârstă de 19 de ani, David Popovici, care va primi pentru medalia de aur, de la Jocurile Olimpice, suma de 140.000 de euro, a început înotul la patru ani, din cauza unor probleme la spate. Însă Mihai Popovici a dezvăluit că plănuise de mult să îl ducă la înot pe fiul său, având și anumite motive pentru asta.

„Am ales acest sport cu mult timp înainte să apară David. L-am ales văzând un bărbat pe stradă, cu puțin timp înainte să se nască fratele lui David, care e cu opt ani mai mare. Omul respectiv arăta foarte bine din punct de vedere fizic. L-am întrebat ce sport practică, tocmai în idea de a direcționa copilul sau copiii pe care urma să-i avem. Mi-a spus că înot. Mulțumesc frumos, și am reținut. Primele condiții pe care le-am creat au fost în momentul în care am decis că nu va exista contextul de presiune. David mergea de plăcere la bazin. Nu pentru noi, ci pentru că voia el. I-am întreținut foarte tare starea asta, nu l-am întrebat niciodată pe ce loc a ieșit sau va ieși, ce a făcut sau ce va face. Iar prăjitura de după concurs era garantată, indiferent pe ce loc ieșea în concurs, oprirea la cofetărie era inevitabilă. Era o anumită cofetărie, iar lui David îi plăcea o anumită prăjitură, pe care o căpăta de fiecare dată”, a menționat Mihai Popovici, ce a dezvăluit de ce alimente nu se atinge David Popovici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
31 iulie 2024
31 iulie 2024