Prima pagină » Local » De-a dreptul revoltător. „Urme” de asfalt pe o arteră intens circulată din Iași: „Au uitat de noi. Ne-au abandonat!” – FOTO

De-a dreptul revoltător. „Urme” de asfalt pe o arteră intens circulată din Iași: „Au uitat de noi. Ne-au abandonat!” – FOTO

10 apr. 2023, 02:00, 5 ,
Alexandra MAISNER în Local

Municipalitatea pare că a mai uitat de o stradă din Iași. Cei care trec prin zonă sesizează doar urme” de asfalt pe artera intens circulată

Locuitorii de pe strada Ciprian Porumbescu din Iași, zona Bucium, sunt intrigați de lipsa de atenție pe care sunt obligați să suporte din partea autorităților. În zonă locuiesc sute de ieșeni, iar mulți dintre aceștia susțin faptul că nu au mai fost efectuate lucrări de ani de zile, chiar dacă oamenii ce locuiesc pe strada Ciprian Porumbescu plătesc impozite și taxe.

Strada Ciprian Porumbescu

Locuitorii de pe strada Ciprian Porumbescu din Iași, zona Bucium sunt intrigați de lipsa de atenție pe care sunt obligați să suporte din partea autorităților ieșene

Ieșenii sunt revoltați. Urme” de asfalt pe artera Ciprian Porumbescu din Iași

Strada Ciprian Porumbes

Doar ”urme” de asfalt se mai pot observa pe strada Ciprian Porumbescu din zona Bucium a județului Iași

Nu este o glumă, ci purul adevăr. Doar urme” de asfalt se mai pot observa pe strada Ciprian Porumbescu din zona Bucium a județului Iași. Mai exact, locutorii sunt revoltați de gropile din asfalt și de situația de-a dreptul deplorabilă a străzii pe care sunt nevoiți să treacă zilnic.

Poate se înduplecă domnul primar și ne asfaltează și nouă strada Ciprian Porumbescu din Iași, zona Bucium. În cadastru figurează ca drum forestier, dar aici locuiesc vreo 300 de persoane, dacă nu chiar mai multe, care împreună cu mine s-au săturat să își rupă picioarele și suspensiile mașinilor pe doar 600-700 de metri. Primăria se pare că a uitat de noi, ne-au abandonat”, a transmis un ieșean care locuiește în zonă.

Cele mai mari probleme sunt întâmpinate când vremea este ploioasă. Practic, ieșenii de pe strada Ciprian Porumbescu au nevoie de cizme de cauciuc pentru a merge pe stradă. Pe de altă parte, municipalitatea a anunțat faptul că artera este cuprinsă într-un lot de 22 de străzi pentru reabilitare.

În ceea ce privește strada Ciprian Porumbescu, este în acest moment în faza de proiectare împreună cu un lot de 22 de alte străzi. Contractul pentru tot lotul a fost semnat în septembrie 2022, cu termen de finalizare în iunie 2023. După finalizarea proiectării, în vara acestui an, proiectul de hotărâre privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici va fi supus votului de plenul Consiliului Local.

Astfel, după vot, implicit după aprobare, se vor demara procedurile de licitație pentru efectuarea lucrării. Important de precizat, în această primăvara vom interveni, în funcție și de condițiile meteorologice, cu lucrări de reparații și de întreținere”, a transmis Sebastian Buraga, purtătorul de cuvânt din cadrul Primăriei Municipiului Iași.

Strada Ciprian Porumbescu

Ieșenii din zonă susțin faptul că primaria nu a mai făcut ceva în zonă de ani de zile

Încă patru străzi din Iași arată ca în Evul Mediu

Primaria Municipiului Iași

Municipalitatea ieșeană a inclus strada într-un lot de 22 de alte străzi ce urmează a fi reabilitate

Ieșenii care locuiesc pe patru străzi din Iași sunt revoltați de lipsa de interes a municipalității. Pe străzile Atelierului și Cicoarei, șoferii sunt revoltați de gropi, însă cei care locuiesc pe străzile Poienilor și Teascului nu au văzut asfaltul de ani buni.

Localnicii sunt nevoiți ca în perioadele calde să țină geamurile închise din cauza prafului care se ridică atunci când trec mașinile, pe când, în perioadele ploioase, noroiul trece de gleznă. Zona este greu de tranzitat de șoferii care susțin că din cauza gropilor și a denivelărilor sunt nevoiți să meargă în service mai des decât ar fi necesar. Ieșenii sunt revoltați de lipsa interesului din partea municipalității. Patru străzi din Iași arată ca în Evul Mediu. Mai exact, pe strada Atelierului, gropile sunt prezente peste tot.

În același fel arată și strada Cicoarei, locul de care se pare că Primăria Iași a uitat că există. Dacă cele două străzi „beneficiază” de asfalt, în zonele Poienilor și Teascului, problemele sunt mult mai grave. Mai exact, niciuna dintre acestea nu a fost asfaltată de ani, iar ieșenii sunt nevoiți să înghită praful în fiecare zi. În ceea ce privește strada Teascului, problemele sunt vechi, locuitorii primind promisiuni în fiecare campanie electorală. Astfel, se pare că declarațiile din campaniile electorale nu sunt întotdeauna îndeplinite de aleșii locali, iar localnicii rămân cu promisiunile și disconfortul creat de starea acestor drumuri.

Cei care locuiesc pe strada Ciprian Porumbescu din Iași critică atitudinea primăriei și susțin faptul că urme” de asfalt se mai zăresc din loc în loc. Și această stradă pare a fi uitată de municipalitate.

Comentarii
  • Platitor de taxe

    Sa vedeti si str. Stefan Dimitrescu, de langa cimitirul Buna Vestire din CUG. Nu a fost niciodata asfaltata si ar putea fi folosita si pentru simularea aselenizarilor, la cate cratere are.

  • sa isi faca singuri strada, nu i-a pus nimeni sa isi cumpere teren si casa intr-o zona fara asfaltare . PROBLEMA LOR ! SA SE FACA AUTOSTRAZI! N-S E-V .

  • Strada Grigore t poa

  • Deschide ochii când cumperi

    Eu stau pe Str.Pantelimon 8 in spatele Tribunalului Iasi și nu am văzut asfalt niciodată din 89. Și ei se muta la țara și vor asfalt ? Când au cumpărat nu au văzut ca nu au curent, gaz, asfalt , trotuar , etc?! Sa își asume !!! Ce taxe dau ei …500ron/an? Cât costa 100m asfalt?!!

  • Strada intens circulata !?!?!? Pe coclauri? In capatul Buciumului? Ha, ha , ha …..Cand s-au mutat, nu au vazut strada? Acum fac pretentii???? Pai atunci strazile Anastasie Panu, Garii, Independentei cum sunt?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
15 octombrie 2024
15 octombrie 2024