Prima pagină » Local » De-a dreptul revoltător! Senatorul care a îngropat spitalul mobil de la Lețcani vrea să îngroape și Institutul Inimii – FOTO

De-a dreptul revoltător! Senatorul care a îngropat spitalul mobil de la Lețcani vrea să îngroape și Institutul Inimii – FOTO

11 mart. 2023, 02:00, 4 ,
Alexandra MAISNER în Local

Maricel Popa, senatorul care a îngropat spitalul mobil de la Lețcani, a mai găsit o manevră prin care să se promoveze. Pentru „falimentarul Iașului”, subiectul Institutului Inimii e numai bun pentru campania electorală

Recent, „țeparul Iașului”, Maricel Popa, s-a trezit vorbind despre proiectul privind finanțarea Spitalului Regional de Medicină Cardiovasculară din Iași. Acesta se afișează foarte interesat de proiect, uitând, se pare, de „tunul” pe care l-a dat la spitalul mobil de la Lețcani. Mai exact, „senatorul de carton” este cercetat pentru „tunul” de 13 milioane de euro din bugetul Consiliului Județean Iași și al Consiliului Județean Neamț, prin achiziția spitalului mobil de la Lețcani. Mai mult decât atât, unitatea medicală este nefuncțională în continuare.

Spitalul mobil de la Letcani

Senatorul care a îngropat spitalul mobil de la Lețcani, vrea să îngroape și Institutul Inimii

Senatorul care a îngropat spitalul mobil de la Lețcani vrea să îngroape și Institutul Inimii

Maricel Popa PSD

Maricel Popa nu se dezice! Își face campanie electorală pe orice subiect prinde. Senatorul care a îngropat spitalul de la Lețcani, vrea să îngroape și Institutul Inimii

Maricel Popa nu se dezice! Își face campanie electorală pe orice subiect prinde. Senatorul care a îngropat spitalul de la Lețcani vrea să îngroape și Institutul Inimii. Mai exact, „falimentarul Iașului” se dă interesat de proiectul privind construirea Spitalului Regional de Boli Cardiovasculare, uitând de „tunul” de 13 milioane de euro pe care l-a dat pe timpul în care era președintele CJ Iași. Mai exact, „senatorul de carton” le transmite cetățenilor că susține proiectul și caută soluții pentru finanțarea acestuia. Însă se pare că singurul lucru pe care-l face este doar să posteze agresiv, pe platformele de socializare, mesaje kilometrice, să se ridice în slăvi, dar fără a acționa în adevăratul sens al cuvântului.

Cu lipsa de respect față de alegători, acesta susține că tentativele de politizare a acestui subiect trebuie să fie respinse din start, însă, fiind „senator de carton”, nu realizează faptul că politizarea de care pomenește este ancora sa pentru a se face vizibil. Nu este prima tentativă de a ieși în față și de a se lăuda cu munca altor partide. Maricel Popa se contrazice singur. Pe de o parte, susține refuzul politizării, dar, pe de altă parte, trimite săgeți către alte partide care au muncit pentru elaborarea proiectului privind Institutul de Medicină Cardiovasculară.

Amintim și faptul că Maricel Popa, „falimentarul Iașului”, a fost vizitat de DNA Iași, în anul 2020, când era pe scaunul de șefie al Consiliului Județean Iași. Subiectul a fost afacerea dubioasă făcută cu Poșta Română SA, pentru un spațiu din bulevardul Chimiei care i-a băgat în buzunare 365 de mii de euro într-o clipită. Procurorii au cerut atunci de la Poșta Română toate documentele care au stat la baza procedurii derulate, în martie 2019, cu Vitalef SA, firmă controlată de Mihaela Popa, soția lui Maricel Popa.

Mai mult decât atât, „senatorul de carton” se trezește vorbind de sumele de bani prevăzute în proiectul Institutului Inimii, uitând de „tunurile” pe care le-a dat la Iași. Amintim aici și faptul că Maricel Popa s-a aflat în mijlocul unui scandal imobiliar uriaș, cu suprafețe de păduri din Iași, în anul 2021. Parlamentarul s-a folosit de un angajat pentru a cumpăra un teren forestier la marginea orașului. Titlul de proprietate a fost mutat de pe o comună pe alta și în cele din urmă a dispărut din arhivele statului. Maricel Popa a făcut atunci o afacere de circa 300 de mii de euro, cu 4 hectare de pădure, într-o zonă extrem de căutată a Iașului.

Spitalul mobil Letcani

În cadrul spitalului de la Lețcani echipamentele medicale nu au fost pe deplin conforme cu normativele Uniunii Europene

„Tun” de 13 milioane de euro, la spitalul mobil de la Lețcani

Salon de spital

Recent, ”țeparul Iașului”, Maricel Popa s-a trezit vorbind despre proiectul privind finanțarea Institutului de Medicină Cardiovasculară din Iași

Curtea de Conturi a câștigat, anul trecut, un important proces cu Euronest și spitalul mobil de la Lețcani. Magistrații de la Tribunalul Iași au respins acțiunea celor de la Euronest în legătură cu licitația pentru spitalul mobil de la Lețcani. Raportul de control arăta faptul că au fost săvârșite ilegalități în ceea ce privește procedura de achiziție și de recepție a unității medicale din Iași.

În acest fel, Maricel Popa și Alina Popa, șefa Euronest, au pierdut un important proces. Vă aducem aminte faptul că a existat şi o amendă în cuantum de 60.000 de lei. Licitația pentru achiziția spitalului mobil a fost derulată cu scandal de la bun început. Echipamentele medicale nu au fost pe deplin conforme cu normativele Uniunii Europene. În plus, frigul a pătruns în containerele de milioane de euro, ceea ce a dus la închiderea unității. Și Corpul de Control al Ministerului Sănătății a scos la iveală zeci de nereguli la spitalul mobil, în vreme ce procurorii Anticorupție au ridicat mai multe documente referitoare la achiziția unității.

Senatorul care a îngropat spitalul de la Lețcani pozează într-un politician implicat, însă se pare că Maricel Popa, de fapt, profită de pe urma oricărui subiect pentru a încerca să își aducă un plus de imagine, visând la un nou mandat ca șef la Consiliul Județean Iași.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`