Centrul de Servicii Sociale Bucium din Iaşi în parteneriat cu Muzeul Literaturii Romane (Casa Muzeelor), Asociaţia Industrii Creative Iaşi şi Asociaţia Grupul Zâmbetul Nostru a organizat o expoziţie cu lucrările tânărului Ştefan Ciobăniţa, ocrotit în cadrul CSS Buciunr, CTF 3, student în anul I la Facultatea de Arhitectura lon Mincu din Bucureşti.
Evenimentul a fost unul de-a dreptul impresionant, toți participanții fiind cu lacrimi în ochi. De asemenea, la Casa Muzeelor a fost o premieră un astfel de vernisaj.
Ştefan Ciobăniţa provine din mediul rural, provine dintr-o familie cu dificultăţi financiare şi sociale, părinţii solicitând în anul 2017 sprijinul DGASPC Iaşi pentru ca fiul lor să poată urma un liceu în oraş, pentru întărirea potenţialului cognitiv pe care îl avea prin intervenţii educaţionale pentru nevoile copilului, de susţinere morală, de supraveghere. Tânărul a avut mereu rezultale şcolare deosebite şi un talent înnăscut pentru arta fiind autodidact în arta grafică precum şi un talent deosebit în arta scrisului, format prin lecturi zilnice şi exerciţiu, imaginaţie şi sensibilitate bogate, emoţie vie. Pe parcursul anilor de liceu, Ştefan a obţinut mai multe premii şi diplome la diferite competiţii şi olimpiade şcolare, dintre care amintim: locul 2 – Concursul de poezie şi proza”Galaxia din inima mea”. locul 1 – Concurs internaţional de desen „Jurnal de toamna”, participare Conferinţa Internaţional de ” F izica aplicată” etc.
Evenimentul propus constă de fapt. din două manifestiri artistice îmbinate între ele şi anume- desen şi poezie,ambele aparţinând artistului în devenire Ştefan Ciobăniţa. Cu prilejul acţiunii propuse de CSS Bucium, un număr de 20 lucrări de desen grafic cuprinzând portrete în creion şi desene cu tehnica grafit pe foaie vor fi expuse în cadrul expoziţiei ce va purtea numele de ” Studiu portret şi primii paşi compoziţionali”. Vernisajul a avut loc astăzi, la ora 12.00 în foaierul de la intrarea în Casa Muzeelor, str. Vasile Alecsandri nr. 6 , municipiul Iaşi iar lucrările vor rămâne expuse penlru publicul larg până la data de 30.09.2021.
Lucrările tânărului reprezintă un divers studiu de portret folosind grafit sau creioane pe foaie. Ulterior acest studiu se dezvolta până la faza creearii conceptelor compoziţionale ce au ca tema omul interior şi problematica cunoaşterii, în special influienta reciprocă a raţiunii şi sentimentului.