Prima pagină » Titlurile zilei » De 6 ani nu s-a mișcat din această poziție, după un joc care avea să-l coste totul. Povestea incredibilă a acestui tânăr din Iași

De 6 ani nu s-a mișcat din această poziție, după un joc care avea să-l coste totul. Povestea incredibilă a acestui tânăr din Iași

06 apr. 2022, 02:00,
Andreea Pădurescu în Titlurile zilei

O simplă bălăceală cu prietenii la balta din sat s-a transformat într-un coșmar pentru un tânăr din Iași. De 6 ani Florin Iftene este paralizat de la gât în jos și nu s-a mișcat din această poziție. Viața lui depinde acum de o sumă imensă, pe care familia lui nu și-o permite

În anul 2016 viața lui Florin Iftene, un tânăr de 21 de ani, din comuna Ciortești, Iași, s-a schimbat radical. Era doar un copil, avea 16 ani, când o joacă banală cu prietenii s-a transformat într-un coșmar. Era o zi călduroasă când Florin, împreună cu câțiva prieteni, a plecat la o baltă din apropierea satului, pentru a se bălăci. După o zi întreagă de distracție, ultima săritură în apă, înainte de plecarea acasă, a fost tragică. S-a lovit puternic în momentul în care s-a aruncat într-o apă mică, iar de atunci viața lui a devenit un chin. Tânărul a rămas paralizat de la gât în jos.

”Florin este total imobilizat la pat, doar capul și-l poate mișca. Și ochii, din care lacrimile îi spală zilnic chipul îndurerat. La 16 ani s-a dus cu mai mulți prieteni la o baltă din apropierea casei, să se bălăcească. Era vară, era cald și era doar un copil. Nu și-a dat seama că o singură secundă de neatenție îi poate pune viața în pericol. După o zi întreagă de distracție, când toți se îndreptau spre casă, el a vrut să mai rămână și să mai facă o singură săritură. S-a aventurat într-o apă mică și nu a mai ieșit de acolo. S-au speriat toți ceilațti copii și s-au întors după el. L-au scos din apă și l-au adus cu o căruță acasă, ceea ce i-a agravat starea. De atunci a rămas paralizat și totul s-a schimbat radical în rău”, a declarat Andreea Iftene, sora băiatului.

Mama tânărului din Iași, paralizat aproape complet, este grav bolnavă, iar tatăl este alcoolic

Florin, la cei 21 de ani ai lui, ar fi fost stâlpul familiei, deoarece părinții săi cu greu se ocupă de bunăstarea familiei. Singura care are acum grijă de familie, de el și de ceilalți doi minori este Andreea, sora lui Florin. Mama băiatului suferă de schizofreniei, iar tatăl acestuia este alcoolic.

”Suntem singuri. Sunt singură în toată vălmășeala aceasta, deoarece mama noastră este bolnavă, are schizofrenie, iar tata consumă foarte mult alcool. Ne descurcăm foarte greu, dar fac tot posibilul ca Florin să se facă bine, să mă ajute să avem grijă și de ceilalți doi frați mai mici. În tot acest timp, de 6 ani, am fost cu el la tot felul de medici, a făcut recuperare și la Iași, însă nu a fost destul. Are în continuare nevoie de mult ajutor, care, din păcate, costă foarte mult și noi nu ne permitem”, a precizat Andreea Iftene, sora băiatului.

În edițiile anterioare, reporterii BZI au prezentat un caz asemănător. Un tânăr de 22 de ani din Andrieșeni a rămas paralizat în urma unui accident banal.

Prețul pentru o viață normală costă câteva zeci de mii de euro

Florin Iftene a primit și o veste bună în cei 6 ani de chin. Băiatul a primit o șansă la o viață normală din Turcia, de la o clinică privată care ar putea să-i redea zâmbetul pe buze. Însă costurile tratamentului sunt mult prea mari pentru posbilitățile familiei tânărului din Iași.

”Florin și-a frânt coloana vertebrală și a ajuns la spital, unde medicii, după ce i-au salvat viața, i-au spus nu doar că nu va mai putea merge niciodată, ci și că nu-și va mai putea folosi nicio parte a trupului. Însă, a primit recent o șansă din Turcia, de la o clinica privată, unde o comisie de specialitate formată din neurochirurg, ortoped și fizioterapeut îl așteaptă la evaluare, intervenție chirurgicală și tratament post-operator (fizioterapie). Costurile de 45.000 de euro, ne depășesc orice putere. Îmi doresc din tot sufletul, mai mult ca orice, să îl ajutăm pe Florin să vină acasă pe picioare și să uite de coșmarul care i-a transformat viața în iad”, a încheiat Andreea Iftene, sora băiatului.

Donațiile pentru Florin se pot face în următoarele conturi: Andreea Iftene (sora lui Florin), Banca: ING-Cont euro: RO17INGB0000999911929568 deschis la ING și Cont lei: RO57INGB0000999911929527.

Tânărul din Iași care nu s-a mișcat din această poziție, paralizat de la gât în jos, are nevoie urgentă de ajutor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`