Prima pagină » Titlurile zilei » De 18 ani, această familie se roagă la racla Sfintei Parascheva din Iași! A rămas însărcinată după mai multe ore de rugăciune. „Este cea mai mare minune pe care a făcut-o” – FOTO / VIDEO

De 18 ani, această familie se roagă la racla Sfintei Parascheva din Iași! A rămas însărcinată după mai multe ore de rugăciune. „Este cea mai mare minune pe care a făcut-o” – FOTO / VIDEO

08 oct. 2021, 02:00,
Andreea Pădurescu în Titlurile zilei

Sute de credincioși din toate colțurile țării au început să vină la moaștele Sfintei Parascheva de la Iași! Ieri, 7 octombrie 2021, la rândul care s-a format în curtea Mitropoliei din Iași se afla și o familie din județul Ialomița, care de aproximativ 18 ani vine să se roage la moaște

De mai bine de două săptămâni, sute de pelerini din toată țara au început să se așeze la rândul din curtea Mitropoliei din Iași pentru a se ruga la moaștele Sfintei Parascheva. Reporterii „BZI” au găsit ieri, 7 octombrie 2021, o familie întreagă din județul Ialomița care aștepta să ajungă la racla cu moaște. Aceștia parcurg de aproximativ 18 ani peste 300 de kilometri pentru a veni să se închine. Credința puternică nu i-a lăsat niciodată să renunțe, chiar dacă în toți acești ani au fost nevoiți să aștepte și câte 27 de ore la rând prin frig și ploaie.

„Suntem din satul Căciulești, județul Ialomița. Sunt aproape 340 de kilometri pe care îi parcurgem până la Iași, pentru a ne ruga la sfântă. Venim aici de aproximtiv 17 – 18 ani. Ca toată lumea, ne rugăm în special pentru sănătate și s-a simițit o schimbare în viața noastră. De fiecare dată când ne întorceam de la pelerinaj, toate lucrurile din viața noastră luau o întorsătură bună. Merită să vii măcar o dată pe an. Noi am stat și câte 27 de ore la rând, și 19, și 17. Am stat la coadă de la 10:00 ziua și am ajuns la raclă a doua zi la 06:00, dar am stat așa în frig și Sfânta ne-a dat mereu putere și am rezistat, și vom rezista mereu”, a declarat Gheorghe Ciriblan, 66 de ani, pelerin din județul Ialomița.

„Cea mai mare minune pe care a făcut-o Sfânta pentru noi este nepotul nostru”

Gheorghe Ciriblan și soția lui au venit ca simpli pelerini în urmă cu aproximativ 18 ani, pentru a se ruga în special pentru sănătate și familia lor, însă, la un moment dat, au avut nevoie de mai mult ajutor. Fiica lor, în vârstă acum de 23 de ani, nu putea rămâne însărcinată și își dorea foarte mult un copil. A încercat toate metodele pentru a putea face un copil, însă a fost în zadar. Nu și-au pierdut speranța și au venit la moaștele Sfintei Cuvioase Parascheva să se roage pentru o minune, iar după doi ani, în familia lor a apărut minunea. S-a născut un băiat perfect sănătos, pe care acum întreaga familie îl adoră. Ieri, întreaga familie, cel mic, împreună cu bunicii și mama lui, se aflau la rând și așteptau să se roage în continuare pentru sănătate.

„Cel mai bun exemplu este cea mai mare minune pe care a făcut-o Sfânta Parascheva pentru noi, mai exact pentru fiica noastră. Ea nu a putut face copii și s-a chinuit foarte mult pe la medici și a căutat tot felul de metode, iar la doi ani după ce am venit aici și ne-am rugat, a rămas însărcinată. Acum are un fiu frumos și sănătos. Ea are 23 de ani și acum am venit toți să ne rugăm. Pentru noi a devenit o obișnuință să venim aici să ne rugăm. Trebuie și să crezi, că degeaba vii aici doar să te plimbi și să vezi Iașul”, a precizat Gheorghe Ciriblan, 66 de ani, pelerin din județul Ialomița.

Racla va fi scoasă vineri, 8 octombrie 2021, în curtea Mitropoliei

Reprezentanții Mitropoliei au arătat că racla cu moaștele Cuvioasei va fi scoasă de vineri, 8 octombrie 2021, de la ora 6:00 dimineața, din Catedrala Mitropolitană. Racla va fi purtată în procesiune în jurul lăcașului de cult și va fi depusă în baldachinul special amenajat, unde va rămâne timp de o săptămână, până pe 15 octombrie 2021. Alături de racla cu sfintele moaște ale Ocrotitoarei Moldovei va fi și racla cu sfintele moaște ale Sfântului Gheorghe Pelerinul, cel a cărui canonizare a fost proclamată în 2018.

Zeci de mii de credincioși din întreaga țară sunt așteptați la Catedrala Mitropolitană din Iași pentru a se închina la racla cu moaștele Sfintei Parascheva. Aceștia vor trebui să respecte o serie de reguli sanitare pe toată durata pelerinajului de la Iași. Cei care doresc să se închine în Catedrala Mitropolitană o pot face tot pe un culoar unic de intrare, cu ieșire separată. Credincioșii nu se pot opri să stea în catedrală. Slujbele obișnuite din aceste zile se desfășoară nu în catedrală, ci în aer liber, într-o zonă special amenajată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`