Prima pagină » Actualitate » David Popovici s-a calificat în finală la 200 m liber cu cel mai bun timp al seriilor

David Popovici s-a calificat în finală la 200 m liber cu cel mai bun timp al seriilor

31 aug. 2022, 20:19,
BZI.ro, în Actualitate

David Popovici s-a calificat miercuri seara în finală la 200 m liber cu cel mai bun timp din serii. Finala va avea loc în noaptea de miercuri spre joi.

Federația Română de Natație și Pentatlon Modern a anunțat că David Popovici a încheiat primul cele patru lungimi de bazin din seria a șaptea, cu timpul de 1:49.40 min. Acesta este cel mai bun timp înregistrat în serii.

David Popovici a obţinut cel mai bun timp din serii

Finala este programată în noaptea de miercuri spre joi, de la ora 2.17, ora României.

Ștefan Cozma, cu 1:53.37 min., s-a oprit în serii în proba de 200 m liber.

România a obţinut până acum la Lima două medalii; aur la ştafetă 4×100 m liber (David Popovici, Alexandru Constantinescu, Ştefan Cozma şi Patrick Sebastian Dinu) şi argint la 400 m liber masculin, prin Vlad Stancu.

AUR mondial pentru România la ștafeta 4×100 m liber masculin!

David Popovici, 17 ani, Alexandru Constantinescu, 16 ani, Ștefan Cozma, 17 ani, și Patrick Dinu, 17 ani, s-au impus în finală cu timpul 3:18.84, având un avans de aproape o secundă și jumătate față de urmăritori, într-o cursă pe care au dominat-o.

David Popovici, campionul mondial și european și deținătorul recordului mondial la 100 m (46.86), nu s-a menajat pe primul schimb și a înotat primii 100 m în 47,07, oferind un avans de 2.68 secunde colegilor. Unul care s-a diminuat înainte de ultimul schimb la 0.81. Patrick Dinu nu a cedat însă presiunii și a adus prima medalie de aur pentru România la Mondialele de juniori din Peru. Podiumul a fost completat de Franța și Lituania.

Echipa României de ștafetă 4×100 m liber masculin, din care face parte și David Popovici, s-a calificat în această seara în finala probei la Campionatul Mondial de înot pentru juniori de la Lima, în Peru.

Potrivit Federației Naționale de Natație și Pentatlon Modern, echipa României s-a calificat în finala probei de ștafetă 4×100 m liber masculin cu primul timp din serii.

Din echipa României fac parte David Popovici, Alexandru Constantinescu, Ștefan Cozma și Patrick Sebastian Dinu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *