Prima pagină » Sport » David Popovici, o nouă medalie de aur la Campionatul European de Natație
David Popovici, o nouă medalie de aur la Campionatul European de Natație

David Popovici, o nouă medalie de aur la Campionatul European de Natație

11 iul. 2021, 22:31,
în Sport

David Popovici uimește din nou! Tânărul înotător a stabilit, duminică, un nou record mondial la proba de 50 de metri liber, la Campionatul European de înot pentru juniori de la Roma.

Duminică seara, la Roma, înotătorul David Popovici a obținut medalia de aur în proba de 50 metri liber, din cadrul Campionatului European de Natație, acesta terminând cursa cu timpul de 22’22”.

Aceasta a fost cea de a 4-a medalie a sportivului român, de doar 16 ani, care a cucerit medaliile de aur, în probele de 100 și 200 m liber, individual și argintul, cu ștafeta de 4×100 m liber.

David Popovici este calificat la JocurileOlimpice de la Tokyo 2020.

În proba similară la individual feminin Bianca Costea s-a clasat pe locul 5.

La doar 16 ani, David Popovici s-a calificat la JO

Legitimat la CSA Steaua, David Popovici, în vârstă de 16 ani, s-a calificat, marți, la Jocurile Olimpice, după ce a trecut baremul în calificările probei de 100 m liber din cadrul Campionatele Europene de natație de la Budapesta, informează site-ul oficial al Federației Române de Natație și Pentatlon Modern (FRNPM).

„Rezultat superb pentru natația românească și pentru sportul din țara noastră. Înotătorul David Popovici (16 ani) s-a calificat azi-dimineață la Jocurile Olimpice de la Tokyo! În calificările probei de 100 m liber, sportivul pregătit de antrenorul Adrian Rădulescu a câștigat seria a șaptea cu timpul de 48,30 sec. Talentat, muncitor și extrem de ambițios, David a trecut fără probleme peste baremul de 48,57 sec și va evolua diseară, de la ora 19:24, în semifinale”, se menționează pe site-ul FRNPM.

David Popovici este al treilea înotător român care a obținut calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo după Robert Glință și Daniel Martin.

Alătură-te pe WHATSAPP canalului BZI, pentru a fi la curent cu cele mai noi știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
18 octombrie 2024
18 octombrie 2024