Prima pagină » Actualitate » David Popovici: „Medaliile nu au fost niciodată un obiectiv pentru mine”
David Popovici: „Medaliile nu au fost niciodată un obiectiv pentru mine”

David Popovici: „Medaliile nu au fost niciodată un obiectiv pentru mine”

04 iul. 2022, 22:47,
în Actualitate

Înotătorul român David Popovici, care participă la ultimul său Campionat European de juniori, cel de la Otopeni, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, că medaliile nu au fost niciodată un obiectiv pentru el şi nu resimte nicio presiune înaintea competiţiei prevăzute între 5 şi 10 iulie.

David Popovici, 17 ani, triplu campion european de juniori, îşi va apăra titlurile la 50 m, 100 m şi 200 m liber, la care se adaugă prezenţa în ştafetele de 4×100 m liber, 4×100 m liber (mixt) şi 4×200 m liber, potrivit Agerpres.

Întrebat dacă va câştiga medalii în fiecare probă în care ia startul, Popovici, dublu campion mondial de seniori (100 şi 200 m liber), a repetat că nu este interesat de medalii şi îşi propune să arate cea mai bună versiune a sa în bazinul de 2.927 locuri de la Otopeni.

„Nu ştiu câte recorduri voi bate, vom vedea zilele astea. Mi-am propus să mă distrez şi să mă bucur de atmosferă, pentru că o să fie ceva inedit, în mod clar. Sunt la noi şi avem parte de publicul de acasă. Medaliile nu au fost niciodată un obiectiv pentru mine, încă de când eram mic. Nu vor fi niciodată, cred eu. Întotdeauna e important să mă simt bine şi să încerc să devin cea mai bună versiune a mea. Dintotdeauna acestea vor rămâne obiectivele, dacă se vor schimba vreodată, s-a întâmplat ceva greşit. Cred că singura presiune care vine şi pe care cumva o şi accept este cea de a fi un lider bun pentru echipa mea. Însă, presiune pe plan profesional nu are de ce să fie, pentru că nu o las să ajungă la mine şi ştiu până la sfârşitul zilei că singurele păreri pe care le ascult şi pe care le iau în considerare sunt ale mele, ale echipei mele şi ale părinţilor”, a declarat campionul român la Hotel Phoenicia din Capitală.

Popovici se așteaptă la o concurență mare în proba scurtă de la stilul liber

Popovici speră că susţinerea spectatorilor va da aripi colegilor din lotul naţional şi îi invită să se bucure de spectacol pe toţi cei ce vor viziona competiţia continentală: ”Mă bucur că au devenit atât de importante aceste Campionate Europene, şi mă bucur să fie atât de multă lume în tribună. În zilele următoare sunt convins că o să fim super-energizaţi de atmosfera care o să fie acolo şi aştept cu foarte mare nerăbdare să începem, să începem în forţă şi să fim uniţi pe toată perioada competiţiei, să fim o echipă şi să ne bucurăm de aceste Campionate Europene de juniori. Eu invit spectatorii, cei care o să vină şi cei care o să urmărească în mediul online, să ne susţină pe toţi, nu numai pe mine, şi să se bucure de spectacol. Am foarte multe serii, semifinale şi finale, e un program competiţional plin şi de-abia aştept. Mă bucur că pot să programul ăsta chiar aici la noi în ţară”.

Dintre cele trei probe individuale în care va concura, Popovici se aşteaptă la o concurenţă mai mare în cea mai scurtă probă de la stilul liber: ”La 50 m liber aş putea spune că va fi o cursă mai strânsă, pentru că nu este cea mai bună probă a mea, dar o aştept cu mare interes, pentru că vreau să mă întrec cu cât mai mulţi”.

Popovici a lăudat bazinul de la Otopeni

Despre bazinul de la Otopeni, Popovici a avut numai cuvinte de laudă.

„Apa e rapidă, nu ştiu să explic exact, adică te simţi rapid în ea. Însă sala este imensă, este impresionantă şi este un bazin foarte frumos. Şi asta înseamnă ceva venind de la mine, am văzut atât de multe bazine şi mă bucur până şi de faptul că au loc atât de mulţi oameni să vină şi să ne susţină”, a transmis David Popovici.

Un număr de 494 de sportivi din 42 de ţări se întrec de marţi, la Campionatele Europene de înot pentru juniori de la Complexul Sportiv de Nataţie Otopeni (5-10 iulie), inclusiv 26 din România, 14 băieţi şi 12 fete.

Anul trecut, la Europenele de juniori de la Roma, Popovici a câştigat aurul la 50 m, 100 m (cu record mondial de juniori) şi 200 m liber, precum şi argintul cu ştafeta de 4×100 m liber. România a ocupat atunci locul cinci în clasamentul pe medalii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`