Prima pagină » National » David Popovici, declarații de ultimă oră după performanța uriașă de la Jocurile Olimpice

David Popovici, declarații de ultimă oră după performanța uriașă de la Jocurile Olimpice

01 aug. 2024, 19:41, 1 ,
în National

Accident rutier în satul Dumbrava, comuna Ciurea, județul Iași! Un șofer fără permis de conducere a lovit un motociclistDavid Popovici, campion olimpic de la 200 metri liber și medaliat cu bronz la 100 metri liber, a ajuns în România. El a spus că „trebuie să facem mai mult sport”, lansând un apel către copii în acest sens. El s-a declarat mândru pentru performanța sa, spunând că „visez la asta de când eram copil”.

„Mă bucur să fiu aici. Mă bucur să văd atâtea fețe familiare. (…) Trebuie să facem sport. Trebuie să facem mai mult sport în țara asta. Trebuie să meargă din ce în ce mai mulți copii la sport, la înot. Important este să facă mișcare. (…) Felicitări tuturor celor care au concurat până acum. Felicitări celor de la canotaj pentru medalii. Felicitări nouă, pentru că știm cât de mult am muncit. (…) Sunt foarte mândru de noi și sunt mândru și de mine. Visez la asta de când eram copil”, a spus David Popovici.

Semnalul de alarmă tras de David Popovici, după cele două medalii de la Jocurile Olimpice

La Jocurile Olimpice de la Paris, David Popovici a reușit miercuri seara să câștige medalia de bronz a probei de 100 metri liber, după ce, cu două zile în urmă, obținuse titlul de campion olimpic de la 200 metri liber.

„Aceste medalii aş vrea să însemne mai multă atenţie pentru sport, nu neapărat pentru înot, ci către sport în general. Pentru că fără sport nu prea avem cum să evoluăm atât de mult.

Sunt destul de multe probleme la noi în ţară, dar faptul că se investeşte atât de puţin în sport este una dintre ele.

Sportul poate fi unul dintre cei mai buni ambasadori ai ţării. Şi nu este de ajuns doar să vorbesc despre asta, pentru că sunt în lumina reflectoarelor şi toată lumea mă ascultă, pentru că oamenii de la conducere ştiu treaba asta, ci trebuie să punem şi presiune.

OK, e campion olimpic, medaliat cu bronz la Jocurile Olimpice, dar eu în timpul iernii, când e frig, la ‘Lia Manoliu’ se pune un balon în care în trei minute te sufoci. Eh, noi acolo ne antrenăm, pentru că acela e bazinul din interior de la ‘Lia Manoliu’…

Sunt promisiuni de atâta timp, de atâţia ani, cum e şi cu patinoarul acela, cum sunt şi alte bazine, şi alte arene. Avem destule stadioane, dar bazine, săli pentru sporturi mai greu”, a spus, printre altele, Popovici.

Comentarii
  • Neinteresant

    A castigat doar O SINGURA proba dupa ce a primit timp de 3 ani mai multe sponsorizari si atentie mediatica decat au primit Patzaichin si Hagi.

    Acum, pentru ca a castigat doar proba de 200 de metri, o sa primeasca din nou o caruta de bani nemeritati si presa o sa-l pupe din nou in c*r. Daca asta era debutul lui, as fi inteles, dar dupa trei ani de zile de sponsorizari de care n-a avut parte nici Halep e jalnic sa castige doar o singura proba si sa mai primeasca DIN NOU bani de la stat pentru o performanta mediocra.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală - pdf
07 septembrie 2024
07 septembrie 2024