Prima pagină » Actualitate » David Popovici are parte de cea mai grea cursă de până acum la Jocurile Olimpice. Finala probei de 100 metri liber înot – LIVE TEXT

David Popovici are parte de cea mai grea cursă de până acum la Jocurile Olimpice. Finala probei de 100 metri liber înot – LIVE TEXT

31 iul. 2024, 23:20,
BZI.ro, în Actualitate

David Popovici are parte de cea mai grea cursă de până acum la Jocurile Olimpice de la Paris. Deja câștigător al aurului olimpic la 200 de metri liber, Popovici concurează în această seară în proba regină a înotului.

UPDATE 3: Chinezul Pan Zhanle și-a respectat statutul de favorit al probei și a reușit să bată recordul mondial și să câștige la distanța considerabilă înfruntarea.

Pe locul secund s-a clasat australianul Chamler.

UPDATE 2: David Popovici a ieșit pe locul 3, acesta primește o medalie de bronz la proba de 100 metri liber înot

UPDATE 1: David Popovici înoată pe culoarul 2

David Popovici va înota de la ora 23.39 în finala probei de 100 metri liber înot de la Jocurile Olimpice. Cursa va fi în direct pe TVR 1, Eurosport și pe platforma MAX, dar și live text, pe Golazo.ro.

Dacă la 200 de metri, Popovici s-a calificat cu primul timp în finală, la 100 de metri, românul pleacă cu al cincilea timp. Din acest motiv, nici nu se va afla pe culoarele favoriților 4 sau 5.

David Popovici și-a asigurat locul în finala probei de 100 de metri liber cu al cincilea timp din semifinale

David Popovici și-a asigurat locul în finala probei de 100 de metri liber cu al cincilea timp din semifinale: 47.66 secunde. Pe primul loc a fost înotătorul chinez Pan Zhanle, cu 47.21 secunde, pe care îl are adversar direct astăzi seară.

David Popovici a devenit campion olimpic la 200 de metri liber, după ce a făcut o cursă ireală luni seară la Paris și a cucerit medalia de aur cu timpul de 1:44.72. El a câștigat prima medalie la înot pentru România după 20 de ani.

Până acum, în istoria înotului românesc, doar Diana Mocanu a reușit să câștige două medalii de aur la Jocurile Olimpice. Acest lucru s-a întâmplat la Joc

„A fost o cursă tare. S-a înotat rapid. Avem trac, uitaţi-vă la feţele noastre înainte de start. Se vede, se simte. Am avut o seară lungă, am adormit târziu, am luat cina după un control doping şi azi a fost greu. Dar, mâine voi da totul. Ce va fi, vom vedea!”, a declarat David Popovici, imediat duipă semifinala de marți seara.

Popovici a ocupat locul doi în seria a doua, cu timpul de 47 de secunde şi 66 de sutimi, scrie News.ro.

Seria a fost câştigată de chinezul Zhanle Pan (47.21), care va intra cu primul timp în finală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *