Prima pagină » Cancan ultimă oră » David Popovici are o poveste de viață uluitoare. Tânărul de 17 ani este primul campion mondial la înotul masculin românesc

David Popovici are o poveste de viață uluitoare. Tânărul de 17 ani este primul campion mondial la înotul masculin românesc

21 iun. 2022, 23:02,
BZI.ro, în Cancan ultimă oră

David Popovici este primul campion mondial la înotul masculin românesc! O țară întreagă se mândrește acum cu reușita lui, însă puțini dintre cei care îl apreciază știu, de fapt, ce poveste de viață are tânărul sportiv.

Tânărul campion are o poveste de viață impresionantă. Pe vremea când avea patru ani, David a fost diagnosticat cu scolioză, iar recomandarea specialiștilor a fost aceea de a merge la bazin, pentru a face înot, acesta fiind și momentul în care a devenit pasionat de acest sport. La doar cinci ani diferentă, acesta a început o colaborare cu antrenorul Adrian Rădulescu.

„Era modelul potrivit pentru sport, înalt la vârsta lui, membre lungi, energie multă și un pic de burtică. Asta a dispărut însă repede. Îi plăceau de la început provocările, competiția. Antrenamente, întreceri, ștafete, la toate se cupla total”, a spus Adrian Rădulescu.

David Popovici, amintiri din copilăria sa

În cadrul unui interviu, David Popovici și-a adus aminte de copilăria sa. Tânărul a povestit că își amintește și acum ce făcea cu prietenii săi.

„Mama mai râde și acum cu prietenii mei că mâncam de pe jos, aduceam gândaci prin casă, răsturnam gunoiul și mâncam din el, mă cățăram toată ziua prin copaci, mă jucam cu bețe și pietre. A fost interesant”, povestea recent David Popovici într-un interviu pentru Steaua TV.

Cât despre familia lui Popovici, mama sa a lucrat în zona asistenței sociale, însă ulterior, aceasta a făcut cursuri de ofițer antidoping, pentru a înțelege concret prin ce mecanisme va trece fiul său, în procedurile în domeniu, iar tatăl său are un job în vânzări. Părinții săi au jucat un rol foarte important5 și în viața profesională a tânărului, deoarece aceștia au decis ca adolescentul să fie pe cât mai puțin expus public, fapt care a fost transmis în sistem piramidal către cei care lucrează și au lucrat cu David de-a lungul carierei sale.

Universitățile din America îl vor pe Popovici

După ce a devenit campion mondial la înotul masculin, universitățile americane „se bat” pentru Popovici, însă acesta nu a decis dacă o să părăsească România sau nu.

„Sunt contacte în SUA, dar când ajungi la un anumit nivel nu știu cât te mai ajută sistemul NCAA. Și nu știu dacă David chiar asta își dorește. Poate vrea să rămână în țară sau în Europa, la o facultate. Opțiunile sunt deschise și foarte vaste. Decizia îi va aparține doar lui și familiei”, spune Adrian Rădulescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *