Prima pagină » Actualitate » David Popovici a obținut calificarea în finala probei de 100 de metri liber la Jocurile Olimpice de la Paris

David Popovici a obținut calificarea în finala probei de 100 de metri liber la Jocurile Olimpice de la Paris

30 iul. 2024, 21:47,
BZI.ro, în Actualitate

A doua zi după ce a cucerit medalia de aur în proba de 200 de metri liber, David Popovici, 19 ani, a reușit să obțină biletul pentru finala probei „regine” de 100 de metri liber.

David Popovici s-a clasat pe poziția a doua în semifinala sa cu un timp de 47,66 și are al cincilea timp, astfel că va fi în finală de mâine de la ora 23:39.

David Popovici și-a respectat rutina de la Paris. Cu jumătate de oră înainte de începerea sesiunii s-a încălzit în piscina mare a La Defense Arena.

 Ce cadou primește David Popovici de la Ion Țiriac

David Popovici (19 ani) a obținut medalia de aur în proba de 200 metri liber la Jocurile Olimpice de la Paris. Românul va primi un premiu pe măsură din partea lui Ion Țiriac (85 de ani), fostul mare tenismen. Anunțul a fost făcut de Alexandru Ion Țiriac, fiul fostului mare sportiv.

Popovici a cucerit prima medalie pentru România la Jocurile Olimpice de la Paris 2024. Întrecerea a fost decisă la doar două sutimi de secundă. Sportivul român va mai primi un premiu pe măsură după cei 140.000 de euro din partea COSR (Comitetul Olimpic și Sportiv Român).

„Ca un gest de apreciere şi mândrie, Fundaţia Ţiriac propune un premiu prin care să îi răsplătească pe cei consideraţi comori locale. Munca lor şi mândria pe care ne-au adus-o tuturor românilor sunt uriaşe.

Fiecare dintre sportivii care vor câștiga o medalie de aur la Jocurile Olimpice va primi ultimul model de limuzină Hyundai Ioniq 5”, a transmis Alexandru Ion Țiriac.

David este, până în acest moment, singurul care a pus mâna pe acest trofeu

David este, până în acest moment, singurul care a pus mâna pe acest trofeu, pe lângă cei 140.000 de euro din partea COSR.

David Popovici şi-a făcut datoria aşa cum n-a promis, dar aşa cum speram toţi.

„O medalie de aur este o medalie de aur. Hai să fim fericiţi şi să vedem poimâine ce se întâmplă. Apoi să vedem ce se întâmplă la canotaj. Poate vedem şi o surpriză pe la atletism şi aşa mai departe”, a spus Ion Țiriac, despre succesul lui David Popovici,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *