Prima pagină » Actualitate » David Popovici, medalia de aur la Jocurile Olimpice de la Paris. A câștigat la două sutimi de secundă

David Popovici, medalia de aur la Jocurile Olimpice de la Paris. A câștigat la două sutimi de secundă

29 iul. 2024, 21:53,
în Actualitate

David Popovici a câștigat, luni seara, medalia de aur la Jocurile Olimpice de la Paris, la proba de 200 m libe. Ultimii 50 de metri au fost pur și simplu copleșitori, greu de îndurat. David a pornit în ultima lungime de pe locul 2, a înotat incredibil, uluitor, sincronizat. Și la final a întins brațul stâng și a reușit să devină campion olimpic cu 2 sutimi de secundă: 1:44.72!

În finala de la 200 m liber, David Popovici s-a luptat cu britanicul Duncan Scott, americanul Luke Hobson, germanul Lukas Martens, australianul Maximillian Giuliani, lituanianul Danas Rapsys, britanicul Matthew Richards şi japonezul Katsuhiro Matsumoto.

Popovici a fost al patrulea în finala la 200 m liber în urmă cu 3 ani, la JO de la Tokyo. În acest an se împlinesc 20 de ani de la ultimele medalii cucerite de înotul românesc la Jocurile Olimpice, prin Camelia Potec (aur la 200 m liber) şi Răzvan Ionuţ Florea (bronz la 200 m spate), ambele la JO 2004, de la Atena.

David Popovici a declarat, după ce s-a calificat la Jocurile Olimpice în finala probei de 200 m liber din cadrul competiţiei de înot, că acesta era obiectivul său duminică şi că atmosfera din arenă îl copleşeşte, dar îl şi motivează.

„Sunt foarte mulţumit pentru că singurul obiectiv pe care îl aveam de îndeplinit astăzi era să mă calific pentru următoarea etapă. M-am calificat în finală şi primul, deşi nu a fost uşor. Publicul e incredibil, am mai fost la Jocurile Olimpice, dar în pandemie nu era public şi mă bucur că acum văd şi eu ce înseamnă publicul de la Jocurile Olimpice. Înotul a umplut un stadion, pentru că nu e o sală aici, e un stadion. Atmosfera mă şi copleşeşte, mă şi emoţionează, mă impulsionează, înotând aici simţi că trăieşti. E o frică, dar frica asta te face să simţi că trăieşti cu adevărat!”, a spus Popovici, potrivit COSR.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *