Prima pagină » Razboi în Ucraina » David Beckam şi-a donat Instagramul către un medic din Ucraina

David Beckam şi-a donat Instagramul către un medic din Ucraina

21 mart. 2022, 14:04,
în Razboi în Ucraina

Fostul căpitan de fotbal al Angliei David Beckham şi-a donat contul de Instagram unui medic ucrainean din orașul Harkov. Dr Iryna, șeful unui centru regional perinatal, a postat videoclipuri despre munca pe care o fac profesioniștii medicali în oraș, care a fost ținta bombardamentelor rusești de mai bine de trei săptămâni.

Harkov este unul dintre cele mai bombardate orașe de la începutul războiului din Ucraina. Rusia atacă neîncetat orașul, acesta fiind distrus în proporții mari. Ucraina i-a acuzat pe ruși de crime de război și a înaintat mai multe plângeri internaționale.

David Beckam a oferit Instagramul către un medic

David Beckam se implică activ în Ucraina. Fostul fotbalist profesionist și-a donat Instagramul către un medic din Ucraina, din orașul Harkov. Imaginile au arătat nou-născuți tratați și un subsol în care pacienții au trebuit să fie mutați pentru a scăpa de bombardamente. Nici în Kiev situația nu este una mai normală, de curând au fost publicate imagini cu copii tratați în subsolurile spitalelor.

Beckham, în vârstă de 46 de ani, are peste 71 de milioane de urmăritori pe Instagram. Fostul star de la Manchester United și Real Madrid a spus că dorește să sublinieze „munca uimitoare pe care Iryna și lucrătorii din domeniul sănătății ca ea o fac pentru a salva vieți în Ucraina”.

Dr. Iryna, care, pe lângă conducerea centrului, servește ca anestezist pediatru, a spus că munca ei a fost „24/7” de la invazia rusă.

„Primele zile au fost cele mai dificile. A trebuit să învățăm cum să lucrăm cu bombardamente. Probabil ne riscăm viața, dar nu ne gândim deloc la asta. Ne iubim munca. Medicii și asistentele de aici, ne facem griji, plângem dar niciunul dintre noi nu va renunța. a spus ea.

Medicul a adăugat că bebelușii care primesc terapie intensivă trebuie să rămână la etaj, deoarece echipamentul de salvare de care depindeau nu putea fi mutat.

Orașul Harkov a fost distrus de bombardamentele rusești

Orașul Harkov a fost o tintă principală de la începutul războiului din Ucraina. Imaginile au arătat faptul că orașul este distrus, este o ruină. Pe de altă parte au fost multe rapoarte care arătau că ruşii atacă civilii din Harkov. Alte rapoarte au arătat că situația este atât de gravă încât populația a rămas fără apă potabilă dar şi fără alimente.

Președintele Ucrainei spune că atacurile asupra orașului Harkov din estul echivalează cu terorism de stat comis de Rusia. Adresându-se Parlamentului European prin Skype, Volodimir Zelenski numește bombardamentele Rusiei asupra centrului Harkov și a construcției administrației o crimă de război și o distrugere conștientă.

De altfel Rusia este judecată pentru crime de război după ce Ucraina a sesizat Curtea de la Haga. Magistrații se vor pronunța în această speță în curând. Faptul că David Beckam și-a donat Instagramul către un medic nu este singurul gest caritabil făcut de fostul fotbalist. Acesta a mai donat milioane de dolari prin fundația lui. De asemenea, Beckham și-a încurajat adepții să doneze către Unicef, o agenție de ajutor ONU pentru care servește ca ambasador. El și soția Victoria, care a fost cântăreață la Spice Girls, au donat 1 milion de lire sterline pentru a ajuta la finanțarea activității organizației în Ucraina.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`