Prima pagină » Local » David Achiriloae are nevoie de ajutorul nostru pentru a fi un copil normal! Familia sa trebuie să facă rost urgent de bani pentru a-l putea opera

David Achiriloae are nevoie de ajutorul nostru pentru a fi un copil normal! Familia sa trebuie să facă rost urgent de bani pentru a-l putea opera

18 iul. 2022, 02:00,
în Local

David Achiriloae a avut probleme cu vederea încă de la naștere, fiind diagnosticat cu strabism. După împlinirea vârstei de 6 luni, copilul a fost consultat de către medicul oftalmolog Gabriela Dumitru, de la Spitalul Clinic de Urgență „Prof. Dr. Nicolae Oblu” Iași, care i-a recomandat să poarte ochelari, deoarece era prea mic pentru a fi operat. Problemele cu vederea pe care le are David pot fi rezolvate doar printr-o intervenție chirurgicală care trebuie efectuată în București. Operația costă 6350 de lei, sumă pe care familia nu și-o permite.

David împlinește 5 ani pe 14 octombrie, iar în vara aceasta trebuie să fie supus operației de corectare a strabismului. David ar fi trebuit să fie operat în luna mai, însă familia sa nu a avut banii necesari. Pe lângă problemele cu vederea, David suferă și de autism, motiv pentru care merge la logoped.

 

David Achiriloae suferă de strabism și are nevoie urgentă de 6350 de lei pentru a fi operat!

Familia lui David Achiriloae a ajuns la capătul puterilor, deoarece nu are de unde să facă rost de suma de 6350 de lei, necesară pentru a-l opera pe băiețelul lor care suferă de strabism. Pe lângă costul propriu-zis al operației, familia lui David are nevoie și de bani pentru a se descurca în București, atât timp cât băiețelul va fi spitalizat.

„Copilul, de mic, de la șase luni, a fost la Spitalul «Oblu», la medicul Gabriela Dumitriu. Atunci, i-a recomandat ochelari, pentru că nu putea să-l opereze, fiind prea mic. Am mers cu el la control periodic, nu s-a schimbat nimic, el născându-se cu strabism. Acum este momentul pentru a fi operat! A fost programat în luna mai, la București, pentru operație, dar nu am avut bani. Am legătura și cu un medic de la Spitalul Clinic Județean de Urgență «Sf. Spiridon» din Iași, dar operează o dată pe săptămână și are foarte mulți pacienți. Noi nu am vrea să așteptăm atât, până găsesc un loc și pentru el. Operația care trebuie făcută la București costă 6350 de lei, spitalizarea de zi e 750 de lei, iar cea de noapte are același preț. Trebuie să stau cu el o noapte în București, pentru că nu am voie să plec cu el imediat la drum lung. Din câte am înțeles, ar trebui să stea circa o săptămână în spital. Am încercat să adunăm banii pentru operație, dar nu am reușit, pentru că avem de plătit chirie, utilități, la care se adaugă cheltuielile de zi cu zi. Noi am locuit, pentru o vreme, în Belgia, dar acolo durează foarte mult să prind un loc să-l operez, de asta m-am gândit că ceea mai bună idee ar fi să-l operăm în România”, a declarat mama lui David.

David, un copil greu încercat de soartă. La doar 5 ani, băiețelul se luptă cu strabismul și autismul

Pe lângă problemele cu vederea, David suferă și de autism, fiind nevoit să meargă regulat la logoped. Acesta este unul dintre motivele pentru care băiețelul nu a putut să se integreze la grădiniță.

„David a mers, pentru o perioadă de timp, la grădiniță în Belgia, dar nu a reușit să se integreze, deoarece nu cunoaște limba, iar educatoarele fac diferențe între copii. În România nu a mers la grădiniță, deoarece merge la logoped și ni s-a spus că ar fi prea mult pentru el să-l mai ducem și la grădiniță. După ce o să termine ședințele la logoped, o să-i găsim și o grădiniță. El este un copil un pic mai dificil, după mai multe controale, este suspect că ar avea o formă ușoară de autism. Este un copil căruia nu-i place când i se refuză anumite lucruri, își dorește ca lucrurile să fie exact cum spun el. De când mergem la logoped, s-a mai remediat un pic situația, dar mai avem de muncit la asta”, a adăugat Crina Cristina Plăvănescu, mama băiețelului.

Familia lui David a venit în România tocmai pentru a-l opera pe băiețel, deoarece în Belgia operația este extrem de costisitoare. Au încercat să-l opereze la Spitalul „Sf. Spiridon” și la Spitalul „Elytis”, dar acest lucru nu a fost posibil.

„Operația o putem programa oricând, doar să dispunem de acea sumă de bani. Am făcut tot posibilul să găsesc un medic în Iași, dar medicul de la Spitalul Clinic Județean de Urgență «Sf. Spiridon» din Iași nu reușește să-l opereze, deoarece are sute de pacienți, iar medicul de la Spitalul „Elytis” nu poate opera decât pe vertical, iar David are șase mușchi de operat atât pe vertical, cât și pe orizontal”, a conchis Crina Cristina Plăvănescu.

Persoanele care doresc să-l ajute pe David Achiriloae o pot face, donând în contul RO 30 RZBR 0000 0600 1970 3948 – Budu Cătălina.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *