Prima pagină » Titlurile zilei » David Achiriloae a primit șansa la o viață normală. Băiețelul va fi operat de prof. univ. dr. Camelia Bogdănici, șefa Clinicii de Oftalmologie de la Spitalul „Sf. Spiridon”

David Achiriloae a primit șansa la o viață normală. Băiețelul va fi operat de prof. univ. dr. Camelia Bogdănici, șefa Clinicii de Oftalmologie de la Spitalul „Sf. Spiridon”

22 iul. 2022, 02:00,
Codruța Șoroagă, în Titlurile zilei

În urma articolului publicat în cotidianul BZI, în data de 18 iulie 2022, David Achiriloae, băiețelul de 5 ani care suferă de strabism, va fi operat de către prof. univ. dr. Camelia Bogdănici, șefa Clinicii de Oftalmologie din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență „Sf. Spiridon” Iași. Astfel, băiețelul care a avut probleme cu vederea încă de la naștere va avea șansa la o viață normală.

David Achiriloae a fost consultat joi, 21 iulie 2022, de către prof. univ. dr. Camelia Bogdănici, operația de corectare a strabismului fiind programată în data de 16 august 2022. În sprijinul lui David a venit și afaceristul Vasile Pușcașu, care s-a oferit să suporte toate cheltuielile postoperatorii, dar și să plătească ochelarii de care va avea nevoie băiețelul după operație.

David Achiriloae a primit șansa la o viață normală, povestea sa impresionându-i pe prof. univ. dr. Camelia Bogdănici și pe Vasile Pușcașu

 o imagine cu david Achiriloae si mama sa

Deoarece familia nu-și poate permite costurile operației și nici costurile legate de recuperarea băiatului, omul de afaceri Vasile Pușcașu, președintele Lions Club Iași, va face tot posibilul ca problemele cu vederea de care suferă David să se rezolve

David Achiriloae a avut probleme cu vederea încă din primii ani de viață. Deoarece era prea mic, medicul oftalmolog Gabriela Dumitru, de la de la Spitalul Clinic de Urgență „Prof. Dr. Nicolae Oblu” Iași, i-a recomandat să poarte ochelari. Problemele cu vederea pe care le are David pot fi rezolvate doar printr-o intervenție chirurgicală, care ar fi trebuit să fie efectuată în luna mai a acestui an, însă familia nu dispus de banii necesari. Deoarece familia nu-și poate permite costurile operației și nici cheltuielile legate de recuperarea băiatului, omul de afaceri Vasile Pușcașu, președintele Lions Club Iași, va face tot posibilul ca problemele cu vederea de care suferă David să se rezolve.

Deși are foarte mulți pacienți, prof. univ. dr. Camelia Bogdănici a făcut tot posibilul să-l opereze pe David, astfel încât familia lui să nu mai fie nevoită să meargă la București, unde plănuiau să se efectueze intervenția chirurgicală. Cazul lui David a impresionat cu atât mai mult cu cât familia nu dispunea de banii necesari pentru operație.

„Copilul are un strabism, o esotropie alternă, cu un astigmatism hipermetropic compus, la ambii ochi, și o ambliopie moderată. Necesită intervenție chirurgicală și, postoperatoriu, o recorecție optică”, a declarat prof. univ. dr. Camelia Bogdănici, șefa Clinicii de Oftalmologie din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență „Sf. Spiridon” Iași.

Vasile Pușcașu: „De ce să meargă la București, când avem medici specialiști în Iași, de ce să nu facă operația aici?”

 o imagine cu Vasile Puscasu

În sprijinul lui David a venit și afaceristul Vasile Pușcașu, care s-a oferit să suporte toate cheltuielile postoperatorii și să plătească ochelarii de care va avea nevoie băiețelul după operație

Omul de afaceri Vasile Pușcașu a fost impresionat de povestea lui David Achiriloae, astfel că, împreună cu prof. univ. dr. Camelia Bogdănici, se va ocupa de tot ceea ce înseamnă intervenția chirurgicală și de cheltuielile postoperatorii.

„În urma articolului pe care l-am citit în ziarul BZI, am luat legătura cu doamna doctor Bogdănici, pentru a-l ajuta pe acest copil. Am fost impresionat, tocmai pentru că am văzut că părinții nu au posibilități financiare, dar și pentru că era propunere de a merge pentru operație la București. Am zis că e prea mult, de ce să meargă la București, când avem medici specialiști în Iași, de ce să nu facă operația aici? Am contactat-o pe doamna doctor care a fost foarte amabilă, oferindu-se dumneaei să facă operația, iar, în aceeași măsură, eu să-i asigur, dacă este nevoie, ochelarii de după operație. O să-l urmărim un pic și postoperatoriu și vom veni în sprijinul lui cu tot ceea ce este necesar. Sunt multe cazuri în țară la noi, cu asemenea probleme, care nu primesc ajutor. Aceasta este o mare greșeală, că nu se implică mai mult și autoritățile. Din punctul meu de vedere, când sesizează un astfel de caz, ar trebui să facă pasul spre a-l sprijini”, a declarat omul de afaceri Vasile Pușcașu.

David Achiriloae a primit șansa la o viață normală. Precizăm faptul că băiețelul, pe lângă problemele cu vederea, suferă și de autism, motiv pentru care merge la logoped.

Comentarii
  • Felicitări doamnei prof. univ. dr. Camelia Bogdănici și domnului Vasile Pușcasu!

  • Felicitari!

  • Sa va ocroteasca Dumnezeu pentru gestul extraordinar pe care-l faceti!

  • Felicitari ! Un exemplu de urmat, atat de alti doctori, cat si de oameni de afaceri ! Felicitari Doamna, Domnule !

  • Guvizii dau drumul la felicitari inainte de orice operatie, inainte de orice rezultat operator palpabil . Aplaudaci nenorociti, care au pierdut simtul realitatii si indoiala oamenilor intelepti privind limitless si valoarea doctorilor

  • Corect, total de acord, Spitalul Spiridon un loc unde nu mi-as duce copilul…articolul, reclama pur si simplu!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *