Prima pagină » Local » Datoriile la ANAF, ale ieșenilor, vor putea fi colectate și de poștași. Economist: „Această amnistie fiscală va genera colectare de venituri la bugetul de stat”
Datoriile la ANAF, ale ieșenilor, vor putea fi colectate și de poștași. Economist: „Această amnistie fiscală va genera colectare de venituri la bugetul de stat”

Datoriile la ANAF, ale ieșenilor, vor putea fi colectate și de poștași. Economist: „Această amnistie fiscală va genera colectare de venituri la bugetul de stat”

26 sept. 2024, 02:00,
Gabriela Rusu în Local

Noutăți cu privire la amnistia fiscală, și asta pentru că Ministerul Finanțelor anunță că datoriile la ANAF, ale ieșenilor, vor putea fi colectate și de poștași. Până acum, în cadrul discuțiilor avute despre amnistia fiscală, autoritățile subliniau ca datornicii să meargă direct la ANAF pentru achitarea datoriilor.

Poștașii vor putea colecta datoriile la ANAF, ale ieșenilor

Proiectul privind colectarea datoriilor la ANAF ale ieșenilor, de către poștași, a fost pus în transparență de către Ministerul de Finanțe. Astfel, acesta prevede ca poștașii să trimită scrisori celor care au datorii la Fisc, iar în acest fel îi vor anunța pe români cum pot beneficia de această amnistie fiscală. Prin aceste scrisori, transmise de către ANAF prin Poșta Română, ieșenii vor primi care sunt datoriile pe care le au la stat, dar și ce reduceri pot să primească dacă plătesc aceste datorii până la data de 25 noiembrie 2024.

Cu aceste scrisori autoritățile subliniază că ieșenii vor primi și notificarea privind intenția de a beneficia de amnistie fiscală, dar și cererea pentru anularea obligațiilor fiscale. Reporterii BZI au stat de vorbă cu un economist ieșean, cu privire la noua decizie de colectare a datoriilor de către poștași.

„Eu cred că persoanele fizice care au datorii la stat prin taxe și impozite, gradul lor de compensare e destul de redus. Indiferent de forma prin care statul le propune stingerea acelei creanțe. Că e prezență la ghișeu, la ANAF sau plată prin virament sau vine poștașul, rămâne doar o formă prin care statul spune că întinde o mână către datornici. Dar trebuie să existe voință, pentru că eu, de exemplu, dacă am o amendă la Poliție, neplătită de 15 ani și cu care figurez în scriptele Primăriei Municipiului Iași, credeți că poștașul știe? Eu am rezerve că această formă de amnistie fiscală va genera colectare de venituri la bugetul statului pentru micii datornici. Pentru marii datornici, în schimb, ei oricum au în spate departamente financiar-contabile care încearcă să optimizeze creativ orice parte de legislație. La nivelul persoanelor fizice, nu cred că va fi un boom de strângere a amnistiei fiscale”, a declarat Dan Chirleșan, conf. univ. dr. în cadrul Facultății de Economie și Administrarea Afacerilor a UAIC Iași și economist.

Poștașii vor putea colecta datoriile atât cash, cât și cu cardul, iar pentru aceste servicii vor fi plătiți în plus de către Ministerul de Finanțe.

Pașii pentru a beneficia de amnistie fiscală

Persoanele fizice care au datorii la stat până la data de 31 august 2024 vor putea să reducă valoarea acestora dacă achită până la data de 25 noiembrie 25 la sută sau 50 la sută, după caz, din valoarea datoriei. De asemenea, prin intermediul amnistiei fiscale, acestea vor putea scăpa și de dobânzile și penalitățile acumulate în timp.

Pentru a beneficia de amnistie fiscală, ieșenii interesați trebuie să depună la ANAF o notificare prin care semnalează acest lucru până la data de 25 noiembrie 2024. După primirea notificării, ANAF analizează cererea, iar în timp de 5 zile lucrătoare va emite și va comunica persoanelor implicate decizia de aprobare sau de respingere referitoare la obligațiile de plată accesorii și le va emite și certificatul de atestare fiscală.

Noutăți cu privire la amnistia fiscală, și asta pentru că Ministerul Finanțelor anunță că datoriile la ANAF, ale ieșenilor, vor putea fi colectate și de poștași. Până acum, în cadrul discuțiilor avute despre amnistia fiscală, autoritățile subliniau ca datornicii să meargă direct la ANAF pentru achitarea datoriilor.

Bugetul.ro
Spitalul care nu va mai exista. 150 de milioane de euro pierdute din cauza incompetenței locale
redactia.ro
Scene cutremurătoare în Turcia. Unul dintre cei mai cunoscuți cântăreți s-a stins chiar în timpul unui concert
Bugetul.ro
Adio, Piața Obor din București în forma care a transformat-o într-un loc legendar. Schimbarea pregătită de autorități se va produce cu o oarecare întârziere
a1.ro
Larisa Iordache și Cristian Chiriță, pregătiți de botezul fiicei lor. Ce planuri au, la o lună de când au devenit părinți
Playtech.ro
Imagini de necrezut cu Păpuşa de la Glina! Cum arată Adina Asăvoaiei acum, a născut la...
observatornews.ro
Rezultatele la simulare Evaluare Națională 2025: doar 64% dintre elevi au luat note mai mari sau egale cu 5, la limba română
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Evz.ro
Filmul Netflix care a cucerit România în doar 24 de ore. Poveste fabuloasă
realitatea.net
Țara vecină unde alimentele s-au ieftinit cu 50%. Românii din apropiere se pregătesc să treacă granița pentru a face cumpărături
SportpeSurse
E posibil să stai pe o avere! Bancnota emisă de BNR valorează o grămadă de bani în prezent
Playtech.ro
Radare trafic! Unde au voie să se ascundă polițiștii şi când poți contesta amendă, de fapt
Dailybusiness.ro
Se schimbă data plății pensiilor în aprilie! Anunț oficial pentru toți pensionarii din România
RomaniaTV
Veste fabuloasă! 8 milioane de români au bani mai mulţi în contul de care au uitat. Verifică AICI
stiriromania.ro
La 57 de ani, Carmen a devenit cea mai în vârstă mamă de gemeni din România. Partenerul, cu 22 de ani mai tânăr
RomaniaTV
Cristela Georgescu ține post negru intermitent: „De 6 ani fac asta. Am pierdut tot ce a însemnat ”corp deșeu”, se vede clar”
redactia.ro
Donald Trump a decis. Ce se întâmplă cu trupele americane din România
ego.ro
Vești proaste pentru Gabriela Cristea! Ce s-a aflat după demisia de la Antena Stars EXCLUSIV
Comentarii
  • Anaf o să încerce să colecteze doar datoriile prescrise, mai vechi de 5 ani, care oricum nu mai de plată.

  • Anaf o să încerce să colecteze doar datoriile prescrise, mai vechi de 5 ani, care oricum nu mai de plată. Prin Cererea de plată, contribuabilul își recunoaște datoriile prescrise iar ANAF-ul va putea să le execute. Acțiune dolosiva gen Ciolacu.

  • foame mare de bani! :))))
    ce nu face statul pentru jewcraina???

  • platiti-va wai datoriile ca sa cumpere rafila citeva milioane de doze de vaccin :)))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`