Prima pagină » Titlurile zilei » Dați-vă demisia, doamna doctor Pleșu! De teamă că va fi nevoită să muncească, managerul a blocat tot Centrul de Transfuzii. La Iași, donatorii sunt trimiși acasă pentru că nu au programare online – FOTO

Dați-vă demisia, doamna doctor Pleșu! De teamă că va fi nevoită să muncească, managerul a blocat tot Centrul de Transfuzii. La Iași, donatorii sunt trimiși acasă pentru că nu au programare online – FOTO

06 ian. 2024, 02:00,
Cristina Doroftei, în Titlurile zilei

În timp ce toate centrele din țară au fost luate cu asalt de donatori, la Centrul de Transfuzie Sanguină din Iași, oamenii sunt trimiși acasă pentru că nu au programare online. Aceștia sunt revoltați și nu pot crede că s-a ajuns în asemenea situație în condițiile în care există o criză de sânge. Numărul mare de donatori se datorează majorării valorii tichetelor, începând cu data de 1 ianuarie 2024.

Donatorii din Iași au fost trimiși acasă pentru că nu aveau programare online

Vineri, 5 ianuarie 2024, mai multe persoane s-au prezentat la Centrul de Transfuzie Sanguină din Iași pentru a dona sânge. În fața ghișeului s-a format o coadă considerabilă, însă aceasta s-a evaporat în mod rapid pentru că majoritatea celor prezenți nu aveau programare online și nu li s-a permis să doneze.

Aceștia au fost întâmpinați, încă de la ușă, de agentul de pază care i-a întrebat dacă vin pentru donare. După ce au răspuns afirmativ, au fost anunțați că nu se mai poate dona decât cu programare online. Astfel, oamenii au încercat să afle mai multe informații, s-au așezat la rândul din fața ghișeului, însă au primit același răspuns. Oamenii au plecat revoltați și au avertizat că nu vor mai veni niciodată să doneze. Mulți dintre ei și-au luat liber de la muncă pentru a veni să doneze, însă efortul lor a fost în zadar.

„Vin la donare de mai bine de doi ani, este prima data când pățesc așa ceva. Eu am venit ca de obicei, n-am știut că îți trebuie programare făcută online, anunțul respectiv este pus pe geamul de la ghișeu cred că de la începutul anului și eu abia astăzi (ieri – n.r.) am aflat. Nu mi-au dat voie să donez, așa că am plecat acasă. Din câte am înțeles, fac acest lucru pentru a păstra ordinea, având în vedere că de la 1 ianuarie 2024 s-au mărit tichetele”, a subliniat o femeie.

Decizie aberantă, luată de medicul Alina Pleșu

anunț de pe geamul ghișeului de la CTS Iași

Oamenii au plecat revoltați și au avertizat că nu vor mai veni la donare dacă lucrurile stau așa, în special din cauza faptului că nu au avut de unde să se informeze

Este revoltător ceea ce se întâmplă la Centrul de Transfuzie Sanguină (CTS) din Iași. Spitalele sunt în criză de sânge, medicii îndeamnă populația să doneze, iar atunci când aceștia vin, sunt refuzați pe motiv că nu s-au programat online. Directorul CTS Iași, dr. Alina Pleșu, a luat cea mai proastă decizie, permițând doar persoanelor programate online să doneze sânge. Rețelele de socializare sunt pline de anunțuri prin care oamenii sunt rugați să meargă să doneze pentru copii, bărbați, femei ce sunt la limita de supraviețuire, iar medicul Pleșu îi condamnă la moarte. Directorul CTS Iași ar trebui să-și dea demisia.

Oamenii sunt revoltați

 om care așteaptă la ghișeul Centrului de Transfuzie Sanguină din Iași

Vineri 05 ianuarie 2024, mai mulți oameni s-au prezentat la Centrul de Transfuzie Sanguină pentru a dona sânge

Până pe data de 1 ianuarie 2024, valoarea tichetului s-a majorat de la 64 la 280 de lei, ceea ce a determinat o prezență mare a populației la centrele de donare din întreaga țară.

„Ei nu sunt conștienți de faptul că, dacă fac așa, nu o să mai vină nimeni la donare.  Astăzi, când m-a întrebat la ghișeu, nici măcar nu mai erau disponibile aceste tichete, pentru că așteaptă de la București să vină cardurile. Era mai bine înainte, erau mulți oameni care nu veneau la donare pentru bani, ci pur și simplu pentru a o face. M-am gândit serios să nu mai vin, dacă așa decurg lucrurile”, adaugă femeia.

Nici pe site-ul oficial al centrului nu se arată modificări privind programările online, din acest motiv, oamenii află abia când ajung la donare că de fapt au venit degeaba. Alina Pleșu, directorul Centrului de Transfuzie Sanguină din Iași, nu a putut fi contactată. Aceasta nici nu se afla la serviciu ieri, 5 ianuarie.

„Având în vedere mărirea valorii cardurilor pentru donatorii de sânge la 280 de lei începând cu 01 ianuarie 2024, vă aducem la cunoștință  că nu dispunem deocamdată de cardurile cu această valoare și veți fi contactați imediat ce vom intra în posesia acestora”, se arată în anunțul afișat pe geamul ghișeului de la Centrul de Transfuzie Sanguină din Iași.

Deși există un anunț prin care se specifică faptul că donatorii care își fac programare online au prioritate, acest lucru nu justifică faptul că oamenii care deja se aflau la rând au fost trimiși acasă, fără a avea măcar posibilitatea de a-i aștepta pe cei cu programare și după să doneze.

„Am venit astăzi pentru că de săptămâna viitoare încep un tratament cu antibiotice și nu mai pot dona. Nu am știut că trebuie programare făcută online”, a comunicat un donator persoanei de la ghișeu.

Mai mulți oameni din Iași care vin periodic la donare au fost trimiși acasă pentru că nu aveau programarea online, acest lucru este un mare semnal de alarmă pentru că majoritatea au plecat revoltați, spunând că este o bătaie de joc.

Comentarii
  • Filosofia prostiei

    Ministrul Sanatati trebuie sa o dea afara? Mai rapid , sigur au maxim 3 asistente din capacitatea maximă de 5-7. Lipsa acuta de sange dar prostia este in floare.

  • Alta curva numita in functie pe prestatii sexuale

  • Cred că este fata lui dom profesor doctor Pleșa,care a fost șeful secției 3 chirurgie de la Spiridon.
    Să știți că fiii și fiicele de doctori au prioritate la a studia la UMF,gratis și fără să dea examen. Indiferent dacă sunt proști ei tot ajung medici. Alții cu merite trebuie să dea șpăgi pentru post, după cum s-a văzut că-i arestează DNA..pe unii, că șpaga e generalizată .
    Medicii tineri de unde să recupereze suma dată pentru post? De la cetățean
    – Lasă bă că ții scoți tu

  • Maldive ,Dubai

    Nu mai deranjați femeia !s-a întors din Maldive recent ….și are și ea prestații complete de susținut la cei care o mențin în funcție…nu are timp….este suprasolicitata …mai este și soțul …in perioada asta este greu …

  • Totul este politizat.

    Problema este ca de fiecare data la bugetari. Ganditi-va ca gastele astea in weekend nu lucreaza, deci 2 zile din saptamana sunt moarte din start. Pe de-o parte se plang ca sunt ce-i mai marginalizati din sistem, ca nu au banca de sange, pe de alta parte ii doare fix in fund de noi, noi ce donam. Timpul trece, leafa merge si pe data de 15 le intra milioanele in conturi. Iar la ce salarii au imputitii astia, ar fi bine sa-si faca datoria, macar saptamanal. Dar na, la Iasi totul este politizat, totul este mort, se face treaba (la bugetari) fix in bataia vantului.

  • Mugurel, crezi aiurea și scrii prostii! Cu doi de i, ca tu ai prea mulți, de aceea îi arunci aiurea, ca ideile prostești, pe care le ai!
    Doamna doctor, fiica marelui chirurg Costică Pleșa, este medic gastroenterolog. Și doamna are prenumele Alina, dar nici o legatură de rudenie.

  • A cui amanta este ???sau este cu mai mulți ??

  • Prostanii tot prostani,probabil cu furci si topoare ar fi urlat ca vor tichete de 280,de aici iesea categoric busculada. Decizia nu o fi ea laudabila dar evita neintelegerile. Categoric lumea doneaza pentru bani desi modificarea inca nu s-a facut in teritoriu si nu din vina medicului mentionat oricine ar fi el/ea. Ar trebui testat si nivelul de cirnati,toba si alcool al ‘reclamantilor’. Atit pot de asta am ajuns unde sintem. Amin.

  • Organizatia CRIMINALA a medicilor CRIMINALI din Romania vrea deblocarea posturilor…

    Golanul poponar Satana Yehova isi bate joc de sclavii lui, medicii CRIMINALI.
    Dupa ce i-a folosit ca sa faca GENOCID asupra poporului roman IDIOT, acum Golanul Yehova ii pune pe sclavii de la butoane sa-i mazileasca pe Criminalii in halate albe, si bine fac, pentru ca nu este nicio paguba ca acesti criminali vor ajunge boschetari pana sa fie judecati si apoi SPANZURATI conform Codului Nuremberg si a Conventiei de la Geneva 1949, pentru Crime impotriva umanitatii.
    IDIOTII folositori sunt aruncati sub autobuz de Golanul Yehova dupa ce s-a folosi de ei.
    Foarte bine ! Romanii treji au supravietuit in acesti patru ani de GENOCID fara sa treaca pe la medicii CRIMINALI, ca sa nu-i omoare cu zile, asa ca Romania fara medicii Criminali va supravietui in continuare mult mai mult decat cu ei. Realitatea arata ca a merge la spital este ca si cum ai merge sa fii executat de CRIMINALII in halate albe care contra-cost si-au incalcat juramantul despre care nu stiu mare lucru. Dumnezeu nu doarme !

    Romania fara medicii Criminali, pulitrucii Penali Criminali Tradatori Jefuitori si fara ZOIARISTII complici la CRIME, va fi mult mai curata si mai frumoasa !

  • Asa e, ca nu v-a achitat taxa de șantaj și ați publicat acest articol?!!

  • e odrasla unui bosorog Plesu de la Clinica III. A lucrat cu Carol Staciu la Hepatologie unde omora oamenii cu deciziile ei si lua spagi . Te externa cind vroia pmizda ei , practic o criminala care a facut experimente cu vietile bolnavilor disperati . Doamna doctor Alina Plesu ….intr-o buna zi vom sta fata in fata …din nou …dar in alte conditii , va promit asta.

  • Infectiosul trebuie demis..spitalul ala e in colaps.

  • Confundati numele,e suficient sa va fluture sub nas apelativul dr. ca imediat se incinge osinza

  • Ai gresit persoana.Daca citeai comentariile,cineva mai sus a scris ca este alta persoana. Dar na,atat te duce capul.

  • Aș sexao o dată pe doctorița…
    Fața ei îmi spune că face urât in pat.

  • Dincolo de management, mai este și o problemă de sistem pe care am trăit-o eu la jumătatea lunii decembrie când am donat la Iași prima dată, pentru o colegă care avea nevoie (NU toți donează pentru bani …). te învoiești de la muncă, vii la 7.30, nu știi că prioritate au cei cu programare online, îmi făceam și eu dacă știam. Parcurgi toate etapele și pe la 11 înainte să intri la donare, afli de la doamna doctor că de fapt nu poți să donezi din varii motive. În fața mea, cred că 4 din 10 nu au donat, dar au pierdut jumătate de zi. Trist este că absolut toți au spus că nu vor mai veni a doua oară.

  • Iar aveti ALERGIE la ADEVAR ? Va reamintesc tratamentul cu STREANGUROL si LOPATIN. Eu o sa va trag trapa de sub picioare, incet, incet, incet, sa simtiti cu va fuge pameantul de sub picioare si va prabusiti in bratele sefului vostru Satana Yehova. Sapun sa aveti ca funia este gratis. Nici in gaura de sarpe nu scapati.

    ,,Mesajul Crucii Rosii : „Poti sa donezi sange dupa ce ai primit vaccinul COVID-19 . Sa cunosti numele fabricantului vaccinului este important in determinarea daca esti eigibil sa donezi ” Parca ziceau ca toate sunt bune , ca aduc numai beneficii…Si inca una , observati exprimarea , „vaccinul COVID-19” , nu vaccinul anti COVID-19 . Ori confunda vaccinul cu virusul , ori vaccinul este chiar virusul.’’ https://www.redcrossblood.org/donate-blood/dlp/coronavirus–covid-19–and-blood-donation.html
    Gura paduchiosului adevar graieste. Criminalii fiind doar niste sclavi ai Golanului Satana, ori ne infrunta pe fata spunandu-ne adevarul conform ordinului primit, ori spun adevarul fara sa-si dea seama ce spun.
    Mi-am amintit ca spitalele de copii cu sectii de oncologie sunt pline incepand cu anii 90. Foarte multi copii ajung la operatii si au nevoie de sange. Este posibil ca acest sange colectat de criminali sa fie folosit in special pentru a infesta si ucide copiii pentru ca nu reusesc sa-i vaccineze. Daca omoara copiii omoara viitorul unei natiuni, asa cum fac in Gaza. Cel mai rapid mod de a ucide un om sanatos este prin transfuzie cu sange infestat in care boala este deja prezenta, gata fezandata pentru a omora prin crearea de cheaguri lungi pana la un metru, care infunda venele rapid si organismul se sufoca. Acele cheaguri nu sunt formate din sange inghegat ca in cazul reactiei organismului la radiatiile 5G – Covid 19, ci din proteinele moarte din sangele infestat rapid cu zoile din arma biologica numita vaccin. Campanie stahanovista de colectare a sangelui infestat face parte din planul GENOCIDULUI. Asa intelegem clar ca Preasatanistul Daniel Trafalet mason grad 33 este in cunostinta de cauza si contribuie din plin la GENOCIDUL facut de pulitrucii CRIMINALI ca si el, asupra poporului roman IDIOT.

  • Banii sa vina

    Dezinteres total ….banii multi sa meargă….fata ei spune multe ….

  • Timpul trece, leafa merge… la SC PLEȘU SRL, alias Centrul de Transfuzii Iași …
    Și nu numai cu atât se ocupă „duamna” … Cândva … și noi vom sta față în față … promit !

  • Mihai, se vede ca acum de sarbatori ai cam neglijat sa iti iei pastilele. Mai usurel cu tonul, ca apar baietii in halate albe si te imbraca si pe tine intr-unul cu manecile lungi.

  • Sigur nu era timpul de așteptare cu vreo 2 asistente de 4 ore, acum cat va fi ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *