Prima pagină » Local » Date surpriză dintr-un sondaj nou pentru Primăria Iași și Consiliul Județean. Iată care sunt procentele celor mai importanți candidați la alegerile locale 2020!
Date surpriză dintr-un sondaj nou pentru Primăria Iași și Consiliul Județean. Iată care sunt procentele celor mai importanți candidați la alegerile locale 2020!

Date surpriză dintr-un sondaj nou pentru Primăria Iași și Consiliul Județean. Iată care sunt procentele celor mai importanți candidați la alegerile locale 2020!

25 iul. 2020, 04:00,
Vlad Rotaru, în Local

În mediul politic local a apărut un nou sondaj pentru Primăria Iași și Consiliul Județean Iași. Procentele candidaților la alegerile locale 2020 nu lasă loc de interpretări, cifrele fiind destul de clare. Sondajul este făcut doar în municipiul Iași și a apărut în perioada în care PSD nu se hotărâse încă dacă să meargă pe o candidatură a doctorului Tudor Ciuhodaru sau pe a prof. dr. Camelia Gavrilă

În mediul politic local a apărut recent un nou sondaj pentru Primăria Iași și Consiliul Județean Iași. Procentele candidaților la alegerile locale 2020 indică o situație destul de clară care nu lasă loc de interpretări. Sondajul a cuprins intenția de vot pentru formațiunile politice la Consiliul Local Iași, la Consiliul Județean Iași, dar și pentru funcția de primar, dar a fost făcut doar în municipiul Iași.

Sondaj pentru Primăria Iași și Consiliul Județean în mediul politic local. Cum arată procentele candidaților la alegerile locale 2020

Noul sondaj pentru Primăria Iași indică faptul că la nivelul municipiului Iași, PNL va obține cel mai mare scor dintre formațiunile politice locale. Astfel, PNL Iași va obține 41.2 la sută din voturi, în vreme ce PSD Iași va aduna 20,8 la sută din totalul voturilor. Candidații la Consiliul Local Iași din partea USR ar urma să obțină 14.8 la sută din totalul voturilor, iar PMP Iași va aduna 6.8 la sută din voturi. Aceste formațiuni sunt și singurele care ar aduna voturi pentru a avea reprezentare în Consiliul Local Iași. Următoarea formațiune cuprinsă în sondaj a fost Pro România Iași, formațiune care va aduna 4.5 la sută din opțiunile ieșenilor. Restul procentelor de 11.9 la sută se vor împărți între alte formațiuni politice ieșene, care nu ar face însă pragul de 5 la sută.

Alegerile locale 2020 pentru Consiliul Județean Iași. Iată cifrele pentru plenul CJ

La Consiliul Județean Iași lucrurile sunt la fel de clare. În acest nou sondaj pentru alegerile locale 2020 se indică faptul că PNL Iași va obține cele mai multe mandate la nivelul județului Iași. Liberalii vor aduna 36.4 la sută din totalul voturilor pentru Consiliul Județean Iași. Filiala PSD Iași va obține, conform sondajului pentru Consiliul Județean, un procent de 22 la sută. De asemenea, organizația USR Iași va obține 15,1 la sută din voturi, iar PMP Iași ar aduna 8.4 la sută din voturile electoratului. Filiala Pro România va aduna doar 3.6 la sută din voturi, în vreme ce alte partide au adunat împreună restul de 14,6 la sută din voturile locuitorilor județului Iași.

Sondaj pentru Primăria Iași. Mihai Chirica, favorit pentru un nou mandat la Palatul Roznovanu

Pentru Primăria Iași și-au anunțat candidatura mai mulți candidați deja. Trebuie însă precizat că sondajul a apărut în perioada în care PSD nu se hotărâse încă dacă să meargă pe o candidatură a doctorului Tudor Ciuhodaru sau pe a prof. Camelia Gavrilă. De aceea, au fost testați ambii candidați, tocmai pentru a vedea ce scor electoral au cei doi.

Conform cifrelor prezentate în sondaj, actualul primar, Mihai Chirica, candidat PNL, va aduna 46.2 la sută din voturi. Europarlamentarul Tudor Ciuhodaru a fost preferat de 21.8 la sută dintre ieșeni drept candidat PSD. Cosette Chichirău, candidat USR la Primăria Iași, va aduna 12.9 la sută din voturi, iar deputatul PMP Petru Movilă va aduna 8.2 la sută din voturi. Deputatul Camelia Gavrilă se afla în preferințele a 5.9 la sută dintre ieșeni, conform sondajului respectiv. Restul de 5 procente se împarte între ceilalți candidați care și-au anunțat intenția de a intra în cursa electorală. Surse din mediul politic arată faptul că din cauza scorului de 5,9 la sută, la PSD se ia în calcul renunțarea la candidatura Cameliei Gavrilă la Primăria Iași.

Cum arată bătălia pentru șefia Consiliului Județean Iași? Procentele principalilor candidați la CJ

În cadrul sondajului pentru alegerile locale 2020 au fost incluse și opțiunile votanților pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Iași. Astfel, deputatul Costel Alexe, candidat PNL la șefia județului Iași, ar obține 39 a sută din intențiile de vot. Maricel Popa, candidat PSD, actual șef al Consiliului Județean Iași, va aduna 21 la sută din voturi. De asemenea, Marius Bodea, candidat al alianței USR- PLUS pentru președinția Consiliului Județean Iași, va aduna 16 la sută din opțiunile politice ale locuitorilor județului, pe locul 4 în preferințele alegătorilor fiind deputatul PMP, Petru Movilă, cu 8.5 la sută.

Sondaj Consiliul Local Iași

PNL – 41,2 %
PSD – 20,8%
USR – 14,8%
PMP – 6,8%
Pro România – 4,5%
Altele – 11,9%

Sondaj Consiliul Județean Iași

PNL – 36,4%
PSD – 22 %
USR – 15,1%
PMP – 8,4%
Pro România – 4,5%
Altele – 14,6%

Sondaj Primăria Municipiului Iași

Mihai Chirica – 46,2%
Tudor Ciuhodaru – 21,8%
Cosette Chichirău – 12,9%
Petru Movilă – 8.2%
Camelia Gavrilă – 5,9%
Alt candidat – 5%

Sondaj președinția Consiliului Județean Iași

Costel Alexe – 39,5%
Maricel Popa – 21%
Marius Bodea – 16%
Petru Movilă – 8.5%
Alți candidați – 15%

***Facem precizarea că toate aceste date sunt valabile pentru municipiul Iași și că orice sondaj de opinie reprezintă doar o fotografie de moment a vieții politice locale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *