Prima pagină » Actualitate » Data alegerilor prezidențiale a provocat haos în coaliție. Lucian Romașcanu: „Această situație se va rezolva”
Data alegerilor prezidențiale a provocat haos în coaliție. Lucian Romașcanu:

Data alegerilor prezidențiale a provocat haos în coaliție. Lucian Romașcanu: „Această situație se va rezolva”

25 iun. 2024, 14:53,
în Actualitate

Zile de foc în coaliţia PSD şi PNL. Aliaţii sunt dezbinaţi şi nu pot să cadă de acord când să organizeze alegerile pentru Cotroceni. PSD vrea în septembrie, PNL se opune. Liberalii îi acuză de populism de colegii din coaliție, spunând că în septembrie vor fi recalculate milioane de pensii, şi spun că nu lasă timp pentru dezbateri electorale serioase.

Purtătorul de cuvânt al PSD, Lucian Romașcanu, a declarat marți, după ședința liderilor coaliției, că se insistă pentru luna septembrie pentru că „așa ne-am înțeles”.

„Este o decizie asumată, motiv pentru care cerem respectarea cuvântului dat. Insistăm pentru luna septembrie pentru că așa ne-am înțeles. Este o decizie a unor oameni responsabili care conduc cele mai mari două partide din România, o decizie votată în forurile de conducere ale partidelor și care politic, dacă stăm să ne uităm, are și plusuri, are și minusuri și pentru unii, și pentru ceilalți, dar este o decizie asumată. Nu poți să vii acum și să spui: dumneata vrei atunci, că atunci ți-e mai bine, că după aia să venim noi și să spunem: nu, dumneata vrei atunci, că atunci este posibil ca unul dintre candidații dvs să intre în turul 2. Este o decizie asumată, motiv pentru care cerem respectarea cuvântului dat.

Eu cred că domnul ministru Predoiu împreună cu PNL vor face ceea ce au promis să facă. Înțeleg situația dificilă în care este pus domnul Predoiu din partea colegilor săi, el fiind un om de cuvânt, și cred că vineri această situație se va rezolva într-o direcție pe care am negociat-o și votat-o”, a mai spus Romașcanu.

Rareș Bogdan, după blocajul din coaliție

Prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan, a declarat marți, după ce discuțiile din coaliția de guvernare pe marginea datei alegerilor prezidențiale au eșuat, că liberalii vor organizarea alegerilor la termen dar sunt deschiși și pentru o dată „intermediară”, iar ministrul de Interne va face „ce trebuie”.

„Nu a existat decât o discuție legată de 15-29, nu a existat altă discuție. Noi am propus să mergem eventual pe o dată intermediară pe care să o stabilim de comun acord”, a declarat Rareș Bogdan, conform căruia PNL ar dori ca alegerile prezidențiale să aibă loc pe 10 și 24 noiembrie, „la data constituțională”.

El s-a ferit să spună ce alegere va face ministrul de Interne, după ce PSD i-a cerut să aleagă între 15 și 29 septembrie pentru primul tur al alegerilor prezidențiale. Rareș Bogdan a menționat că momentan Cătălin Predoiu este plecat din țară și se va întoarce joi. Prim-vicepreședintele PNL s-a declarat convins că Predoiu „va face ce trebuie și cu mandat de la partid”.

Alătură-te pe WHATSAPP canalului BZI, pentru a fi la curent cu cele mai noi știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
18 octombrie 2024
18 octombrie 2024