Prima pagină » Business în România » Darius Eneea Mârza, IT-istul din Cluj care deține 1 milion de metri pătrați! Are sute de angajați și o poveste de viață impresionantă

Darius Eneea Mârza, IT-istul din Cluj care deține 1 milion de metri pătrați! Are sute de angajați și o poveste de viață impresionantă

01 aug. 2024, 13:42,
George Cristian în Business în România

Darius Eneea Mârza este un IT-ist din Cluj care a ajuns să dețină 100 de hectare, 1 milion de metri pătrați chiar lângă oraș. A început modest, cu bani împrumutați de la un prieten, iar în prezent are câteva sute de angajați. Acesta are planuri mari vrând să construiască cea mai mare piscină din România.

Darius Eneea Mârza , IT-istul din Cluj deține 1 milion de metri pătrați de teren

Darius Eneea Mârza, un antreprenor din Cluj, a reușit să construiască un imperiu pe un teren impresionant de 1 milion de metri pătrați, echivalentul a 100 de hectare.

Dacă ar decide să vândă acest teren, valoarea sa ar depăși 300 de milioane de euro. Cu toate acestea, Darius a dezvoltat pe acest teren un complex vast, care include șase săli de nunți, un castel destinat copiilor, o herghelie și diverse alte facilități.

Pe scurt, Darius este un antreprenor implicat, cunoscându-i personal pe cei peste 500 de angajați ai săi și participând activ la activitățile zilnice ale afacerii sale.

În prezent, Darius lucrează la construcția unei piscine de mari dimensiuni la Wonderland, care va fi cea mai mare din România. Aceasta va avea o suprafață de 3000 de metri pătrați, echivalentul a trei bazine olimpice. Piscina va fi inaugurată în cadrul unui festival care va avea loc curând și va rămâne deschisă pe tot parcursul anului, inclusiv în lunile noiembrie și decembrie.

În 2021, Darius Eneea Mârza a fost confruntat cu una dintre cele mai dificile perioade ale vieții sale. Un absolvent al Facultății de Științe Economice a suferit un accident grav, căzând într-un puț de lift neprotejat de la una dintre sălile de evenimente ale lui Mârza.

Procurorii au deschis o procedură juridică împotriva lui Darius pentru vătămare corporală din culpă. Totuși, la prima ședință de judecată, partea vătămată a decis să renunțe la acuzații, iar cazul s-a încheiat fără ca Darius să fie condamnat.

Cum a început să facă afaceri Darius Eneea Mârza: Bani împrumutați de la un prieten

Darius Eneea Mârza își amintește cu amuzament începuturile sale într-un proiect care acum pare aproape incredibil. La vârsta de 18 ani, a împrumutat bani de la un prieten, care între timp i-a devenit naș, pentru a deschide un restaurant.

În acea perioadă, când se întorcea acasă noaptea, părinții săi îi reproșau că riscă să-i bage în faliment, întrucât ei nu avuseseră niciodată curajul să ia împrumuturi. Îngrijorat de reacțiile lor, Darius a decis să plece de acasă. Părinții săi i-au spus că ar fi fost mai bine să aleagă o carieră în IT, cu un costum și un loc de muncă la birou, în loc să continue să se confrunte cu dificultăți.

Acum, domeniul Wonderland a crescut enorm. Se construiește un parc de aventură pe verticală, care va include un telescaun pentru a facilita accesul la diverse atracții, precum tiroliana, o pistă de colace și un bob special, al optulea de acest tip din lume. Darius explică entuziast că vizitatorii vor putea urca, se cățăra, se da peste cap și se distra cu snowboard-ul, oferind o experiență plină de adrenalină. Darius Eneea Mârza este un IT-ist din Cluj care a descoperit cheia succesului având 1 milion de metri pătrați în proprietate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *