Prima pagină » Razboi în Ucraina » Daria Dughina va fi inmormântată astăzi. Alexander Dughin, in lacrimi lângă sicriul fiicei lui – FOTO

Daria Dughina va fi inmormântată astăzi. Alexander Dughin, in lacrimi lângă sicriul fiicei lui – FOTO

23 aug. 2022, 13:22, 5 ,
în Razboi în Ucraina

Daria Dughina va fi inmormântată astăzi, iar Alexander Dughin a ținut un discurs în lacrimi lângă sicriul fiicei lui. Sute de oameni s-au adunat la Moscova pentru înmormântarea lui Daria Dughina, fiica ucisă a unuia dintre cei mai importanți ideologi naționaliști ai Rusiei.

Dughina, fiica ultra-naționalistului Alexander Dughin, a fost ucisă sâmbătă într-un atac cu mașină-bombă în afara Moscovei. Serviciul de securitate rus al FSB a acuzat agențiile de informații ucrainene că au ordonat uciderea ei, ceea ce Kievul neagă.

Daria Dughina înmormântată la Moscova, iar Alexander Dughin, în lacrimi

Politicieni de rang înalt, colegi naționaliști și prieteni au trecut marți dimineață pe lângă sicriul de lemn întunecat al lui Duginei într-o sală a centrului TV din Moscova pentru a-și lua rămas bun, a depune flori și a transmite condoleanțe părinților ei care stăteau în apropiere. O fotografie mare alb-negru a femeii decedate, în vârstă de 30 de ani, care a lucrat ca jurnalist și comentator media naționalist, atârna pe un perete negru în spatele sicriului ei, în timp ce cânta muzică sumbră, relatează Reuters.

Tatăl ei, Alexander Dughin, în vârstă de 60 de ani, care susține de ani de zile crearea unui nou imperiu rus care să absoarbă teritoriul unor țări precum Ucraina, le-a spus că fiica sa a murit pentru Rusia.Un Alexander Dugin vizibil tulburat, a spus:

Dacă moartea ei tragică a atins pe cineva, ea i-ar fi cerut să apere Ortodoxia sacră (rusă), poporul și Patria. Ea a murit pentru Rusia, în patria-mamă și în prima linie care nu este în Ucraina, ci aici. a spus Dughin.

Dughin, în vârstă de 60 de ani, a câștigat proeminență în anii 1990 în haosul intelectual care a urmat destrămării Uniunii Sovietice. Fusese un disident anticomunist în ultimii ani ai guvernării sovietice. O caracteristică obișnuită la televiziunea rusă, intelectualul cu barbă puternică, cu aer de profet, a susținut că a avut o influență ideologică asupra lui Putin. Putin a devenit din ce în ce mai ostil față de Occident și unii văd mâna lui Dughin în asta, numindu-l „Rasputinul lui Putin” sau „creierul lui Putin”.

Daria Dughina a fost decorată post-mortem de Vladimir Putin

Deși Putin nu l-a susținut niciodată public, Kremlinul a lansat luni un mesaj de condoleanțe din partea președintelui, denunțând „crima urâtă” care l-a ucis pe Dughina, iar Vladimir Putin a decorat-o post mortem pe aceasta. Președintele rus Vladimir Putin a semnat un decret prin care îi acordă Ordinul Prieteniei post-mortem jurnalistei și activistei publice ruse Daria Dughina, pentru curaj și devotament, a anunțat ieri serviciul de presă al Kremlinului, citat de Agenția de presă TASS.

„Acordarea Ordinului Prieteniei Dariei Alexandrovna Dughina, corespondent al societății pe acțiuni private Tsragrad Media, Moscova (postum), pentru curajul și devotamentul demonstrate în timpul îndeplinirii îndatoririlor sale profesionale”, se arată în decretul semnat de Vladimir Putin.

Daria Dughina a fost înmormântată la Moscova, iar tatăl ei, Alexander Dughin, a ținut un discurs despre faptul că și în Rusia se moarte în prima linie.

 

 

Comentarii
  • ore nu el este vinovatul moral al acestei morti?

  • Anonim, ça bine mai spui.
    Nu ii mai crede nimeni pe mincinosii astia de rusi de cacat.
    Retarzi!

  • Anonimule, vad ca in capul tau diferentele de opinie justifica asasinatul. Poti sa te intorci in grota din care ai iesit.

  • ma primesti in grota ta? sa-ti ard nevasta asa cum fac orcile ruse?

  • Aleksander Dughin este autorul de facto al strategiei ucrainene a lui Putin. Iar un exemplu ar fi acela că ”modul în care el a folosit în 2013 și 2014 termenul «Novorossiya» (Noua Rusie) pentru teritoriile din estul Ucrainei au fost reflectate la scurt timp după aceea în limbajul propagandist al lui Putin care susținea ocuparea Crimeei”.Iata ce spunea Dughin “Suveranitatea Ucrainei reprezintă un factor extrem de negativ pentru geopolitica Rusiei şi poate conduce, în principiu, foarte uşor la un conflict militar.Ucraina ca stat independent cu anumite ambiții teritoriale constituie o amenințare enormă pentru întreaga Eurasia și, fără o soluționare a problemei ucrainene, este lipsit de sens să vorbim despre geopolitica continentală.Avînd în vedere faptul că o simplă integrare a Moscovei şi Kievului este imposibilă și nu va duce la o structură geopolitică stabilă, Moscova va trebui să se implice în mod activ în reorganizarea spațiului Ucrainei în conformitate cu singurul model geopolitic logic şi natural.Visului unificarii europene, imbratisat de revolutionarii ucrainieni, sustinut de democratii rusi, Putin ii opune, in traditia stalinismului, a pan-slavismului si a eurasianismului, propriul sau vis, o Uniune dominata de Rusia vesnica. Cine nu intelege ca miza actualului moment este viitorul Europei, indeosebi al Europei de Est si Centrale, deci si al Romaniei, sufera de orbire geopolitica si abulie morala.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *