Prima pagină » Local » Dănuț Bolohan, șeful de la Vama Iaşi, va sta mai puțin timp în arest la domiciliu! Judecătorii i-au admis contestația – FOTO/VIDEO

Dănuț Bolohan, șeful de la Vama Iaşi, va sta mai puțin timp în arest la domiciliu! Judecătorii i-au admis contestația – FOTO/VIDEO

22 dec. 2022, 02:00,
Andreea Timofte în Local

Recent, Tribunalul Iaşi a decis prelungirea măsurii preventive a arestului la domiciliu pentru şeful de la Biroul Vamal Iaşi, Dănuț Bolohan, dar şi pentru alţi angajaţi ce au fost acuzaţi de luare de mită. Cu toate acestea, indivizii au contestat decizia magistraților, iar oamenii legii le-au admis ieri contestația, reducându-le perioada de la 30 la 20 de zile

Decizie șoc a magistraților ieșeni. Șeful de la Vama Iași, Dănuț Bolohan, și restul angajaților acuzați de luare de mită vor sta cu 10 zile mai puțin în arest la domiciliu. La începutul lunii decembrie, magistrații au dispus prelungirea măsurii preventive a arestului la domiciliu pe o perioadă de 30 de zile, însă lucrurile s-au schimbat la momentul actual.

Șeful de la Vama Iaşi, mai puțin timp în arest la domiciliu

Magistrați ieșeni au admis ieri, 21 decembrie 2022, contestațiile depuse de Dănuț Bolohan, șeful de la Vama Iași, şi de ceilalți angajaţi acuzaţi de luare de mită. Inculpații nu au fost mulțumiți de măsura prin care se dispunea prelungirea arestului preventiv la domiciliu prin care erau nevoiți să respecte interdicțiile încă 30 de zile, astfel că au cerut reducerea pedepsei.

„Admite contestaţiile formulate de inculpaţii-contestatori Bolohan Dănuţ, Andreica Simona, Culipei Iulian şi Timofte Cristian împotriva încheierii nr. 362JDL/16.12.2022, pronunţată de Tribunalul Iaşi în dosarul nr. 6690/99/2022, pe care o desfiinţează în parte, sub aspectul duratei pentru care s-a dispus prelungirea arestării preventive pentru inculpaţii-contestatori.

Rejudecând, în limitele desfiinţării, reduce durata pentru care s-a dispus, prin încheierea contestată, prelungirea măsurii arestului la domiciliu faţă de inculpaţii-contestatori Bolohan Dănuţ, Andreica Simona, Culipei Iulian şi Timofte Cristian, de la 30 de zile la 20 de zile, începând cu data de 24.12.2022 până la data de 12.01.2023, inclusiv. Menţine celelalte dispoziţii ale încheierii contestate, care nu sunt contrare prezentei încheieri. În baza art. 275, alin. (3) din Codul de procedură penală, cheltuielile judiciare ocazionate de soluţionarea contestaţiei rămân în sarcina statului. Definitivă”, menționau magistrații.

Dănuț Bolohan, şeful Biroului Vamal Iaşi, şi mai mulţi vameşi au fost reţinuţi pentru fapte de corupţie

Reamintim că Dănuț Bolohan, şeful Biroului Vamal Iaşi, şi mai mulţi vameşi au fost reţinuţi într-un dosar de corupţie, cu un prejudiciu de 12 milioane de euro.

În perioada ianuarie 2022 – prezent, funcționari din cadrul Biroului Vamal de Frontieră din municipiul Iași (vamă internă), în schimbul primirii unor sume de bani, și-ar fi îndeplinit în mod defectuos atribuțiile de serviciu pentru a favoriza o serie de societăți comerciale care importă produse textile din Turcia.

Prin intermediul unor societăți comerciale ar fi fost importate articole de vestimentație, îmbrăcăminte, încălțăminte tip sport și parfumuri contrafăcute, bunurile fiind transportate cu autocamioanele înmatriculate pe numele societăților comerciale respective, precum și cu autovehicule tip cap tractor și semiremorcă, înmatriculate în Turcia, Polonia sau Slovacia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *