Prima pagină » Local » Dănuț Aftanache, tânărul din Iași rănit în explozie, mai are nevoie de bani pentru proteză. ”Am găsit proteza, dar nu avem bani”

Dănuț Aftanache, tânărul din Iași rănit în explozie, mai are nevoie de bani pentru proteză. ”Am găsit proteza, dar nu avem bani”

19 mart. 2022, 02:00,
Andreea Pădurescu, în Local

Familia lui Dănuț Aftanache, tânărul din Iași care a rămas fără mână în urma unei explozii, are nevoie de bani! Au trecut mai bine de patru luni de când băiatul a trecut pe lângă moarte. Dănuț Aftanache a scăpat cu viață, dar și-a pierdut mâna stângă și are nevoie de o proteză pentru a avea o viață normală

Dănuț Aftanache are nevoie de 20.000 de euro pentru proteza care îi poate oferi o viață normală. Acesta se află acasă, după mai multe zile petrecute în spital, dar viața lui este un chin pentru că nu mai are mâna stângă. Doar proteza care costă o avere îi poate schimba viața. Familia nu își permite să o cumpere. Lucica Aftanache este cea care îl ajută zi de zi să se descurce, să se îmbrace, să se spele, să meargă la baie și să aibă o viață cât de cât normală. Aceasta a povestit că băiatul se simte foarte bine, dar se descurcă destul de greu, însă este fericit că medicii au reușit să îi salveze măcar vederea.

”Am găsit proteza la Târgu- Mureș, dar costă 20.000 de euro, ceea ce înseamnă foarte mult pentru noi. Am depus actele la CAS de unde, dacă ne aprobă, primim 4.000 de lei, dar nu este de-ajuns. Ne trebuie un avans de 50.000 de lei pentru început. Nu aș cere bani de la nimeni, dar nu ne permitem și Dănuț merită o viață normală. Nu suport să îl mai văd așa ”, a declarat Lucia Aftanache, mama tânărului rănit.

Tragicul incident a avut loc pe data de 16 noiembrie 2021

Amintim că, pe data de 16 noiembrie 2021, un tânăr în vârstă de 19 ani și-a distrus viața după ce a încercat să dea gaură într-un proiectil. Totul s-a întâmplat în satul Petriș, comuna Dolhești, județul Iași, în cursul dimineții, când liniștea localității a fost deranjată de sirenele de la Ambulanță și Poliție. Un apel la numărul unic de urgențe 112 avea să anunțe că un telefon mobil a explodat în mâna unui tânăr, provocându-i răni serioase. Un echipaj medical a ajuns în scurt timp la fața locului. Medicii și-au dat seama imediat că nu era vorba despre explozia unui telefon, ci despre explozia unui proiectil. După ce a beneficiat de primele îngrijiri medicale, tânărul a fost preluat și transportat la Unitatea de Primire Urgențe (UPU) din cadrul Spitalului ”Sf. Spiridon” din Iași.

Reporterii BZI s-au deplasat la fața locului la puțin timp de la producerea incidentului. La casa tânărului se aflau mai multe echipaje de Poliție și de pompieri. Dănuț a vrut să confecționeze un mâner pentru o pilă, doar că obiectul din fier pe care a început să-l prelucreze era un obuz. Urmarea a fost una tragică. Obiectul a explodat, iar puștiul a ajuns în stare foarte gravă la spital. Mâna i-a fost zdrobită în bucăți pe loc. Lucia Aftanache, mama acestuia, a fost cea care l-a găsit pe tânărul din Iași rănit în explozie, plin de sânge și cu hainele în flăcări.

Contul unde oamenii pot dona pentru Dănuț Aftanache, tânărul din Iași rănit în explozie

Rudele tânărului au deschis un cont bancar în care oamenii cu suflet mare pot dona diverse sume de bani pentru ca tânărul de 19 ani să-și poată achiziționa o proteză. Numărul contului este: RO92RNCB0686085922140001, acesta fiind deschis pe numele lui Alexandru Benoni, unchiul lui Dănuț Aftanache, tânărul din Iași rănit în explozie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *