Daniel Timofte, noul manager de la Spitalul „Sf. Spiridon”! A câștigat concursul înainte de a fi organizat – FOTO

01 sept. 2023, 02:00
Codruța ȘOROAGĂ, în Titlurile zilei

Daniel Timofte va fi, în curând, din nou, manager al Spitalului Clinic Județean de Urgență „Sf. Spiridon” Iași, deoarece a fost singurul care s-a înscris la concursul organizat pentru această funcție

În data de 31 iulie 2023 a fost scoasă la concurs funcția de manager al Spitalului Clinic Județean de Urgență „Sf. Spiridon” Iași. În data de 1 august 2023, reporterii BZI au discutat cu ec. Corneliu Mihai, managerul interimar al unității medicale, iar aceasta a declarat că este posibil să candideze la concurs.

Noul manager de la Spitalul „Sf. Spiridon” va fi Daniel Timofte

Acest lucru nu s-a întâmplat, la concurs participând doar dr. Daniel Timofte. Acesta are toate șansele să revină după 18 septembrie, atunci când se vor afișa rezultatele finale ale concursului, la conducerea celei mai mari unități medicale din Moldova, care se află în subordinea Ministerului Sănătății. Trebuie amintit că, în data de 28 iunie 2023, dr. Daniel Timofte a fost demis de Ministerul Sănătății, deoarece după evaluarea anuală a activităților managerilor unităților sanitare publice a primit calificativul „nesatisfăcător”.

„Începând cu data prezentului ordin, se revocă domnul Timofte Daniel-Vasile din funcția de manager al Spitalului Clinic Județean de Urgență «Sf. Spiridon» Iași, ca urmare a obținerii calificativului «nesatisfăcător», la evaluarea activității managerului pentru anul 2022”, se arată în ordinul Ministerului Sănătăţii prin care prof. dr. Daniel Timofte a fost demis de la conducerea Spitalului „Sf. Spiridon” Iaşi.

Ministrul Sănătății l-a demis pe Timofte pentru ca apoi să îl numească manager din nou

Rezultatul selecției dosarelor a fost afișat în data de 31 august 2023, fiind înscris un singur candidat, adică dr. Daniel Timofte. Pe 6 septembrie 2023 o să aibă loc publicarea proiectului de management al candidatului admis. Pe 13 septembrie 2023, ora 11.00, va avea loc susținerea publică a proiectului de management și evaluarea abilităților manageriale, iar în data de 18 septembrie 2023, ora 16.00, la sediul unității medicale și pe pagina de internet www.spitalspiridon.ro, va avea loc afișarea rezultatului final al concursului organizat de Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sf. Spiridon” Iași pentru ocuparea postului de manager.

Reporterii BZI au încercat joi, 31 august 2023, să ia legătura cu dr. Daniel Timofte, pentru a-l întreba dacă s-a înscris la concurs, dar și cum crede că va face față responsabilităților acestei funcții, din moment ce în data de 28 iunie 2023 a fost demis de Ministerul Sănătății, însă nu a putut fi contactat. Așa cum se specula încă de la demiterea sa, se pare că ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, l-a înlăturat din funcție pe dr. Daniel Timofte doar pentru a închide gura opiniei publice. Este inexplicabil cum cel mai mare spital din zona Moldovei va fi iarăși condus de o persoană care a fost demisă, deoarece a dat dovadă de incompetență.

Daniel Timofte, cel mai slab manager din istoria Spitalului „Sf. Spiridon”

Daniel Timofte a fost numit manager interimar al Spitalului Clinic Județean de Urgență „Sf. Spiridon” din Iași începând cu luna decembrie a anului 2020, iar în septembrie 2021 a câștigat, prin concurs, postul de manager al unității medicale, fiind singurul candidat. Cu toate că a fost, ani la rând, directorul medical al unităţii medicale şi ar fi trebuit ca această funcţie să nu-i creeze dificultăți, Daniel Timofte s-a dovedit a fi cel mai prost manager pe care l-a avut vreodată Spitalul „Sf. Spiridon”. Drept urmare, nu a reuşit să ducă la bun sfârşit nici primul mandat de manager, darămite să mai câştige altul la conducerea unităţii medicale.

Daniel Timofte a avut un parcurs tumultos, reuşind ca prin indolenţa şi lipsa sa de acţiune să aducă cea mai mare unitate medicală din Moldova în pragul colapsului. Cu toate că, în perioada 04.07.2022 – 12.08.2022, o comisie din partea Ministerului Sănătății a realizat un audit la Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sf. Spiridon” și a descoperit o mulțime de nereguli, dr. Daniel Timofte a fost menținut în funcţie.

După acest audit, Ministerul Sănătăţii a întocmit un proiect de raport (BAPI 974/19.09.2022), de unde reieşea clar că Daniel Timofte a falimentat unitatea medicală, fapt care a pus în pericol viețile pacienților și activitatea medicilor din spital. În cei aproape trei ani, cât a fost Daniel Timofte manager, în unitatea medicală s-a constat, în permanență, o lipsă de medicamente și materiale sanitare, doctorii fiind nevoiți chiar să salveze pacienții cu mâinile goale sau să achiziționeze din banii proprii cele necesare desfășurării actului medical. Astfel, s-au pus în pericol actul medical și viața pacienților, situație care poate duce la încetarea contractului de management, deoarece, conform art. 184, aliniatul 1, litera j, contractul de management şi, respectiv, contractul de administrare încetează în următoarele situații:

„în cazul în care se constată abateri de la legislația în vigoare care pot constitui un risc iminent pentru sănătatea pacienților sau a salariaților”.

Cu toate acestea, ministrul Sănătății îl va numi, din nou, manager pe Daniel Timofte. Este greu de crezut că acesta nu va promova concursul, fiind singurul candidat, așa cum se obișnuiește de ani de zile cu posturile de conducere din sistemul de stat, pentru a fi ocupate de persoane susținute politic, cu pile și relații.

Comentarii
  • Iarăși nu a ți pus o de vreo lucrare :))))))

  • Societatea romana de infractori

    Se anulează concursul sau îl demite din nou este imposibil ca cel care a distrus spitalul acuma 3 luni sa vina din nou printr un nou concurs este de noaptea mintii,nu mai vorbim de ilegalitățile făcute și dovedite,ce se întâmplă cu plângerile de la DNA ? .în România dacă ani te prinde incompatibil și ai făcut o ilegalitate 3 ani de zile nu mai poți ocupa funcție publice dacă în sistemul seap o firma de construcție nu își îndeplinește condițiile contractuale statul ii da un certificat de neconformitate și nu mai poți participa la licitații ce țin de lucrari cu statul roman . Dar în cazul lui timofte este de a dreptul incredibil ce se întâmplă demis acuma 3 luni pentru ilegalități dovedite și acuma participa din nou și ca să vezi e aceasi comisie de evaluare ca și data trecuta aceasi membri ,vine cu același proiect ca data trecuta a câștigat doar nu poate ca data asta sa pice cu aceeași comisie același proiect aceleași întrebări nu ? Și a băgat domnul CONSTANTINESCU DE LA SRI iasi iarasi coada în organizarea concursului ,doar știe tot spitalul spiridon cum Constantinescu lua masa la cantina spitalului în mod regulat cu timofte sau cal vizita în biroul lui de la banca agricola chiar împreună cu fostul manager barliba pe când timofte era doar director medical, etc urmează

  • In plus are dosare penale, iar publicatia de concurs scrie ca nu trebuie sa fii urmarit penal.

  • Toader Gorgan

    Păcat de acest doctor, om de știință în Eli a medicală, că era cunoscut ca bun specialist și căutat de mulți pentru a salva vieți.

  • Golanie stupida,sfidare a bunului simt!!Aceasta situatie scandaloasa creata din dorinta de parvenire,este o bataie de joc la adresa corpului medical care-si merita soarta, daca tace!!Ministerul sanatatii,ca si Directiile sanitare ,sunt la cel mai jos nivel de profesionalism,inteligenta si capacitate de actiune!Trebuie ceruta parerea corpului medical,unde exista oameni capabili sa preia functiile de manager si director medical!!Lasati aranjamentele politice si securistice!!

  • Sfantu Spiridon

    Felicitări D-le Prof. Dr. Daniel Timofte ! Intr-un Spital Universitar, managerul trebuie să fie Universitar !
    Nu un contabil (gen măscăriciul Birliba !, cu fața lui de huhurez la pândă infirmiere), un neofit, un avocat , un sofer, un comerciant sau altceva de genul ăsta !
    Doctorii si pacientii trebuie ”manageriați” de către doctori, cu calități profesionale recunoscute și cu experiență, nu dirijați de ”amatori” măscărici și huhurezi ai sistemului sanitar din Romania

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *