Prima pagină » National » Daniel Popa, șeful ISU Dobrogea, a murit! Era bolnav de COVID-19

Daniel Popa, șeful ISU Dobrogea, a murit! Era bolnav de COVID-19

04 nov. 2020, 20:42,
Bianca Rebegea în National

Colonelul Daniel Popa, șeful Inspectoratului pentru Situații de Urgență Dobrogea al județului Constanța, a murit la vârsta de 57 de ani, din cauza COVID-19.

Acum câteva zile, ISU Dobrogea anunța că șeful instituției este internat într-un spital din București, iar starea lui era stabilă.

„Domnul inspector şef este internat într-un spital din Bucureşti, starea dumnealui fiind una stabilă şi atent monitorizată de cadrele medicale. Suntem alături de dumnealui, cât şi de toţi ceilalţi afectaţi de acest virus şi le dorim multă sănătate. În prezent, comanda inspectoratului este asigurată de dl. colonel Ionel Roşca, iar capacitatea operativă a instituţiei nu este afectată”, adaugă ISU Dobrogea.

De asemenea, duminică,  alți zece candidați ai instituției au fost depistați pozitiv cu noul coronavirus.

“Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea al judeţului Constanţa este una dintre instituţiile care pe plan local asigură linia întâi în lupta cu virusul Covid-19. În acest context, 10 cadre ale inspectoratului, printre care si domnul inspector şef au venit în contact cu acest virus şi s-au dispus măsuri medicale pentru fiecare în parte. Capacitatea operaţională nu a fost afectată de cazurile confirmate, activitatea inspectoratului se desfăşoară în continuare în parametrii optimi de răspuns în cazul producerii unor situaţii de urgenţă”, se arăta în comunicatul ISU Dobrogea.

Cine a fost Daniel Gheorghe Popa

Daniel Gheorghe Popa s-a născut la Călărași, pe 26 iunie 1963. Din anul 2016 este şeful Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Dobrogea” al judeţului Constanţa.

Colonelul Popa a condus ISU ”Barbu Știrbei” Călărași timp de 16 ani.

Din anul 2001, Daniel Gheorghe Popa a ocupat funcția de comandant al Grupului de Pompieri din Călărași. El a absolvit Școala de ofițeri activi a Ministerului de Interne (promoția 1985, arma „Pompieri“), dar și Facultatea de Drept din cadrul Universității din București (1996). Colonelul Popa avea o diplomă de master în specializarea „Drept internaţionalşi comunitar”, obţinută la Universitatea „Nicolae Titulescu” Bucureşti – Facultatea de Drept.

Pe parcursul carierei sale medicale, Daniel Gheorghe Popa a ocupat funcții de execuție și de comandă atât în plan operativ, cât și în cel preventiv, potrivit Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă. Acesta s-a remarcat prin rigurozitate și profesionalism în îndeplinirea activităților specifice.

Călărăşeanul Daniel Gheorghe Popa s-a stins din viață pe patul spitalului, după ce a fost infectat cu COVID-19. Pentru salvarea sa, persoanul medical a depus toate eforturile, însă virusul a făcut ravagii în organism. Inițial, colonelul Popa a fost internat la spitalul din Constanța, dar starea lui a fost din ce în ce mai rea. Din acest motiv, afost transportat cu elicopterul la Institutul de Boli Infecţioase Matei Balş din Capitală, dar viaţa nu i-a mai putut fi salvată.

În luna decembrie, colonelul Daniel Popa urma să fie avansat la gradul de general, însă nu se mai poate bucura de acest lucru, fiindcă miercuri dimineaţă, 4 noiembrie s-a stins din viață. El împlinise 57 de ani în luna iulie. Mai mult, și soția colonelului Popa a fost infectată cu COVID-19. În prezent, aceasta se află în spital, sub tratament.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`