Prima pagină » Sport » Daniel Pancu a povestit ce s-a întâmplat la negocierile cu Gigi Becali: „Nu-mi pare rău!”
Daniel Pancu a povestit ce s-a întâmplat la negocierile cu Gigi Becali:

Daniel Pancu a povestit ce s-a întâmplat la negocierile cu Gigi Becali: „Nu-mi pare rău!”

31 iul. 2020, 02:00,
în Sport

Daniel Pancu (42 de ani) este un simbol al Rapidului, însă puțini știu că Gigi Becali a încercat din răsputeri să-l ia la Steaua. Și nu o dată, ci de 3 ori!
O spune chiar fostul atacant, care a îmbrăcat tricoul roș-albastru în 1996, în 2 partide: cu Dinamo și cu FC Brașov.

Daniel Pancu, despre negocierile cu Gigi Becali

Pancu a povestit cum a ratat transferul la Steaua în vara lui 1996 și cum a ajuns în scurt timp la Rapid, unde a scris istorie.

„Am fost o săptămână în Ghencea. În ’96, după ce retrogradasem cu Poli Iași. Steaua aduna cei mai buni tineri jucători din țară. Am jucat într-un meci din Cupa Ligii, chiar într-un Steaua – Dinamo, în Ștefan cel Mare. Și într-un meci cu FC Brașov. Nu s-au înțeles la preț, o diferență de 50.000 de dolari. Steaua nu plătea foarte mulți bani pe transferuri, nici contractele nu erau mari, dar se juca an de an în Champions League. Plus că vindeau foarte bine jucătorii. M-am întors la Iași, am început campionatul în Divizia B. Am stat 5-6 etape și m-a sunat domnul Sichitiu, de la Rapid. Ne-am înțeles și sunt mulțumit, chiar fericit de alegerea făcută”, a declarat Daniel Pancu.

Gigi Becali a vrut să-l ia pe Pancu la Steaua de 3 ori!

„Pancone” povestește o întâmplare amuzantă petrecută în 2006, când s-a trezit pur și simplu la palatul din Aleea Alexandru. „Gigi Becali a încercat de 3 ori să mă ia la Steaua. În 2002, înainte să plec la Beșiktaș, aveam clauză de reziliere de 3 milioane și mi-a spus într-o întâlnire la Marriott, fusesem să mănânc ceva, că era dispus să mi-o achite. Apoi a mai fost în 2006, când m-am întors la Rapid, iar, ultima oară, în 2008, când am și ajuns întâmplător, fără să vreau, la palat. Acum vă spun adevărul gol-goluț! Mi-a spus nea Giovanni:

„Mergem să ne întâlnim cu cineva, să vedem dacă acceptăm sau nu acceptăm”. „Păi, cu cine ne întâlnim?” „Ai să vezi tu acolo!” M-a luat într-o vijelie pe străzile alea pe-acolo că eram să facem și accident. Când am ajuns în curte… Eu nu văzusem palatul până atunci, doar la televizor, și mi-am dat seama unde sunt. A fost o surpriză mare, pentru că am crezut inițial că ne întâlnim în locația respectivă cu cineva de la o altă echipă. În niciun caz nu mă gândeam la Steaua, după ce-o refuzasem de 2 ori!”, a mai afirmat Daniel Pancu.

Daniel Pancu: „Și-au dat seama că nu pot să trădez Rapidul!”

Fostul atacant a mai afirmat că îl va respecta mereu pe Gigi Becali, care s-a comportat ireproșabil cu el.

„A fost o discuție, au încercat, dar și-au dat seama că nu aveam cum. Becali a fost foarte civilizat și interesat să mă ia, dar și-a dat seama că nu pot să trădez Rapidul. Cu toate că, în acea perioadă, oamenii care răspundeau de Rapid nu se comportaseră tocmai frumos cu mine. Erau Copos, Sichitiu, Rednic… După întâlnirea de la palat, eu tot la Rapid am ajuns. Dar eu voiam să merg în altă parte, să-mi caut o echipă unde să joc și de asta am spus atunci că pe domnul Becali, pe Gigi, îl voi respecta toată viața mea. Pentru că, refuzându-l de 2 ori, a încercat și a treia oară! A treia oară – într-un moment în care oamenii îmi spuneau că sunt cam terminat… Privind înapoi?! Ferească Dumnezeu! Cu mâna pe inimă spun că nu-mi pare rău că n-am semnat cu Steaua. Nici măcar o secundă nu-mi pare rău!”, a încheiat Daniel Pancu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *