Prima pagină » Actualitate » Dana Budeanu, despre rețelele de traficanți de droguri: „Parlamentarii care nu au votat reînființarea Registrului traficanţilor de droguri probabil că se droghează!“

Dana Budeanu, despre rețelele de traficanți de droguri: „Parlamentarii care nu au votat reînființarea Registrului traficanţilor de droguri probabil că se droghează!“

01 mart. 2024, 08:49,
în Actualitate

Dana Budeanu a vorbit despre rețelele de traficanți de droguri, despre care spune că reprezintă un real pericol pentru tânăra generație. Creatoarea de modă a atras atenția că la votarea reînființării Registrului traficanţilor de droguri au fost parlamentari care nu au votat pentru că, probabil, se dorghează. Mai mult, aceasta este de părere că nici măcar președintele țării nu poate lupta împotriva traficanților de droguri.

Dana Budeanu a vorbit despre rețelele de traficanți de droguri

Dana Budeanu a apreciat decizia Parlamentului de a adopta legea care prevede reînființarea Registrului traficanţilor de droguri și a afirmat că aceasta trebuie să se transforme într-o evidență extinsă în care să fie incluși chiar și traficanții de droguri minori.

„S-au întâmplat niște nenorociri în lanț, la care nimeni nu e atent că urmează alegerile. Nici președintele României nu va putea lupta cu criminalii care vor să omoare la propriu oameni. S-a votat la inițiativa MAI, dar mă rog, direcția Antidrog este sub MAI, acest proiect de lege care presupune crearea bazei de date cu toți traficanții de droguri, care este o bază extinsă. Tu nu ești traficant dacă vinzi 100, ești și dacă vinzi 10 grame. Această bază este obligatoriu trebuie să se transforme într-o evidență de caziere, inclusiv la minori, că există traficanți de droguri minori”, a declarat Dana Budeanu.

Creatoarea de modă a menționat că a fost șocată de faptul că legea care a trecut de Camera Deputaților cu 246 de voturi pentru că nu a fost votată de Ludovic Orban și alți cinci politicieni.

„Proiectul de lege a trecut cu majoritate de voturi, șase parlamentari nu au votat acest proiect de lege. Andrei Răzvan Lupu, profesor la Drept, Radu Iulian Molnar, tot de la Cioloș (partidul REPER), Daniel Toda, tot de la REPER și încă cineva. Sunt tineri, foarte atenție! Pe lângă acești necunoscuți există și Orban, ei nu au votat deloc, domnul Ludovic Orban și domnii nu au votat deloc. Acești șase nu au votat! Nimic deosebit, oamenii probabil susțin consumul de droguri, eu m-am șocat când am văzut numele lui Ludovic Orban“, a menționat Dana Budeanu.

Vedeta a adăugat că interesul celor care nu au votat proiectul a fost ca tânăra generație să se poată droga.

„Cei patru de la REPER au avut ei o propunere legislativă să trecem ANA -Agentia Națională Antidrog, care nu vă imaginați cu ce se ocupă în România, cu monitorizare, cu vorbit cu spitale, cu mers după drogat, sub MAI, evident. Să trecem noi ANA liniștiți la Ministerul Sănătății, și să se numească «AN». Care e interesul? Imediat vă spun. ANA ne-a explicat în repetare rânduri despre drogurile inclusiv sub formă de medicamente, alea sunt formele principale cu care se droghează copiii, are făcută anchetă pe farmacii. Știați că în România eu iau o rețetă și pot cumpăra cu aceeași rețetă medicamentele de la 10 farmacii? E foarte important. Eu mă pot droga la infinit cu o singură rețetă, eu copil, eu, adult. Rețeta o obții pe loc. De ce? Pentru că astăzi există acest sindrom”, a mai spus Dana Budeanu.

Cazul „Vlad Pascu“, băgat sub preș

Dana Budeanu atrage atenția că nu se vorbește despre consumul de medicamente care au efectele unor droguri de mare risc și a dat exemplul lui Vlad Pascu, ce în momentul tragediei din 2 Mai avea asupra sa astfel de pastile.

„Copilul ăsta, Vlad Pascu, care a omorât copii de vârsta lui, copilul avea în sistem nu știu câte pastile + droguri, nu avea doar droguri de mare risc. Drogurile de mare risc sunt medicamentele psihedelice, nu există nicio diferență între a lua cocaina și ketamină. Acum două săptămâni în Financial Times, cele mai mari fonduri de investiții din lume, domnilor de la SRI, eu sunt o mamă azi, ca foarte puține mame azi în România. Eu fac apel la SRI, la PSD, la Ministerul Afaerilor de Interne, domnul Predoiu, la Ministerul Sănătății, Ministerul Sănătății a răspuns inițiativei ANA și a interzis ca anumite medicamente în care sunt anumite subtanțe active să fie comercializate”, a menționat Dana Budeanu, care a vorbit despre rețelele de traficanți de droguri.

Alătură-te pe WHATSAPP canalului BZI, pentru a fi la curent cu cele mai noi știri
Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`