Prima pagină » Actualitate » Dan Voiculescu anunţă un dezastru economic general de pandemia de COVID. Care este soluția de a ieși din criză
Dan Voiculescu anunţă un dezastru economic general de pandemia de COVID. Care este soluția de a ieși din criză

Dan Voiculescu anunţă un dezastru economic general de pandemia de COVID. Care este soluția de a ieși din criză

12 aug. 2020, 11:44,
George Cristian în Actualitate

Dan Voiculescu anunţă un dezastru economic generat de pandemia de COVID şi trage un semnal de alarmă referitor la efectele economice ale pandemiei de COVID. Conform acestuia, dacă oamenii din politica nu vor trece peste ideea de an electoral, la finalul acestuia vor pierde toţi, inclusiv cei care vor câştiga alegerile.

Dan Voiculescu anunţă un dezastru economic general de pandemia de COVID

Într-o postare publicată pe blogul sau, fondatorul trustului Impact, Dan Voiculescu, afirma faptul că o analiză arată faptul că în România, în anii în care se organizează alegeri se iau cele mai proaste decizii şi se fac cele mai mari erori administrative sau macroeconomice. Dan Voiculescu acuza, în această perioadă, un populism care este cauzat de o obsesie pentru a avea o victorie politică:

”O analiză obiectivă ne arată că în România, în anii electorali, se comit erori administrative și macroeconomice cu efecte catastrofale pentru întreaga societate.

Populismul cauzat de obsesia victoriei în confruntarea politică și dezinteresul pentru dezvoltarea durabilă generează dezechilibre majore, ale căror efecte se resimt în întreg ciclul electoral ulterior. Astfel, ajungem la realitatea paradoxală în care se pierd atât de multe resurse pentru a securiza câștigul electoral, încât, la final, pierdem toți, indiferent de rezultatul concret al alegerilor.”

În 2020 există un blocaj economic cauzat de pandemia de COVID dar şi o oportunitate

Dan Voiculescu susţine că există un impact negativ în legătură cu anul 2020. Impactul este creat de pandemia de COVID-19. În altă ordine de idei, totuşi, în 2020 există o oportunitate uriaşă de finantiara prin accesarea fondurilor europene:

” Anul 2020, pe lângă cele două rânduri de vot – local și parlamentar – a adus, pe de o parte, blocajul economic total determinat de Pandemia de Covid19, și, pe de altă parte, oportunitatea unor finanțări masive din fonduri europene.

Dacă suntem lucizi și ne desprindem de obiectivele electorale, înțelegem că ne aflăm la limita dintre un dezastru social și economic fără precedent și un salt rapid în sfera de prosperitate și civilizație, de neconceput în urmă cu doar câteva luni.

Dacă România reușește să fructifice TOATE fondurile care i-au fost recent alocate – nu 20-30,%, ci 100% – și își negociază inteligent noi linii de finanțare, în patru ani își poate dubla produsul intern brut, asigurând o creștere similară pentru pensii, salarii și nivelul de trai general!”

Trebuie să evităm blestemul anului electoral

În încheiere, profesorul Voiculeste considera, pentru a accesa fondurile şi pentru a relansa economia din România, politicienii ar trebui să evite populismul şi alte acţiuni care pot pericleta această şansă enormă pe care ţara noastră o are:

” Dar pentru a transforma în realitate această posibilitate, este esențial să evităm blestemul anului electoral! Să începem imediat să realizăm proiecte consistente pentru a atrage concret finanțările promise – celelalte state le fac deja. Să rezistăm tentației populismului! Să nu închidem toate instituțiile publice 4-5 luni doar pentru că “trebuie câștigate alegerile”!

Să facem campanie electorală, DUPĂ programul de lucru!

Până acum, anii electorali au fost marcați de două abordări la fel de nocive: “câștigul cu orice preț” și “după noi, potopul”!

Ar fi, oare, posibil ca în acest an 2020 – în care suntem greu încercați de o pandemie care ne-a amintit abrupt cât de ridicole sunt mizele politice imediate – să schimbăm radical, în bine, modul în care ne raportăm la competiția electorală și la interesele strategice ale națiunii noastre?”, a scris Dan Voiculescu pe blogul său.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *