Prima pagină » Actualitate » Dan Vîlceanu recunoaște că a avut un conflict cu premierul Nicolae Ciucă
Dan Vîlceanu recunoaște că a avut un conflict cu premierul Nicolae Ciucă

Dan Vîlceanu recunoaște că a avut un conflict cu premierul Nicolae Ciucă

18 feb. 2022, 14:26,
BZI.ro, în Actualitate

În spaţiul public au apărut mai multe informaţii care arătau faptul că între Dan Vîlceanu și premierul Nicolae Ciucă a avut loc un conflict. Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene a declarat într-un interviu acordat RFI faptul că premierul i-a cerut să nu mai critice în public miniștrii PSD.

Florin Cîțu, puternic susţinător al lui Dan Vîlceanu ar fi avut un schimb de replice cu premierul din perspectiva faptului că Nicolae Ciucă i-ar fi reproşat mai multe lucruri ministrului. Ba mai mult, în viitoare ședință a PNL cei din conducerea liberală vor purta o discuție serioasă cu premierul Nicolae Ciucă pe această temă.

Dan Vîlceanu recunoaște că a avut un conflict cu premierul Nicolae Ciucă

Într-un interviu acordat RFI, Dan Vîlceanu a recunoscut faptul că premierul Nicolae Ciucă i-a reproşat mai multe. Ministrul a precizat faptul că nemulţumirea lui Nicolae Ciucă era legată de faptul că acesta a ieșit de mai multe ori în spaţiul public şi a criticat miniştrii PSD. Acesta a mai declarat faptul că toți miniștrii PSD îşi fac datoria dar în discursul public apare o altă părere:

„Da, așa s-a întâmplat, dar era un lucru normal să-mi ceară să nu-i mai critic public pe colegii de la PSD, cum de altfel și lor le cere de fiecare dată când fac lucrul ăsta cu colegi din PNL, să nu o mai facă. Până la urmă, noi liberalii nu suntem în coaliția iubirii cu PSD, că n-avem cum, sunt două partide cu viziuni diferite, dar suntem într-o coaliție care să ofere stabilitate politică, într-o perioadă complicată, cu război la granițele noastre în  Ucraina, cu situații complicate legate de economie, creșterea generalizată a prețurilor, creșterea inflației, practic (…). Dar cel puțin în ceea ce privește partea asta de PNRR, fiecare ministru face ceea ce trebuie, deci trebuie să rămână măcar acest mesaj pe care încerc să-l ofer publicului că una spune popa și alta face, deci în ceea ce privește PNRR, toți miniștrii PSD își fac datoria și discursul public e cu totul altceva”. a menționat ministrul conform stiripesurse.ro.

PNRR a fost negociat bine, este de părere Dan Vîlceanu

Interesant este faptul că, contrar social democraților, Dan Vîlceanu consideră că PNRR a fost negociat bine și că România este în primele țări din Uniunea Europeană după calificativul obținut de către țară. Ministrul este de părere că PNRR a ajuns o dispută politică:

Nu, nu, dar PNRR-ul a devenit ușor-ușor o dispută politică. PNRR-ul românesc a obținut cele mai mari calificative și a fost calificat ca fiind între primele cinci PNRR-uri din UE, la nivel calitativ mă refer și ăsta a fost un rating pe care Comisia ni l-a dat. Deci nu pot să spun că a fost negociat prost sau că PNRR-ul României nu e bun, însă văd că există într-adevăr un fel de campanie susținută de a-l transforma în ceva rău. Noi cu toții știm că acolo este reforma pensiilor, care va duce la un sistem de pensii din care să eliminăm inechitățile și vorbesc de pensiile mici. a conchis Dan Vîlceanu.

Bineînţeles, asta în condiţiile în care social democraţii au declarat faptul că PNRR a fost negociat prost şi că au fost alocate sume de bani mari pentru consultană. Alexandru Rafila a dezvăluit că un proiect care costă 5 milioane are consultantă de 25 de milioane de euro. PNRR a fost negociat prost, din punctul de vedere al PSD, şi la capitolul pensiilor şi a procentului alocat din PIB pentru acestea.

Florin Cîțu i-a reproşat lui Nicolae Ciucă că s-a luat de Dan Vîlceanu

Un cunoscut apropriat al lui Florin Cîțu, Dan Vîlceanu a ajuns subiect de discuţie dintre președintele PNL şi premier. Concret, lui Nicolae Ciucă i-a fost reproşat faptul că s-a luat de Dan Vîlceanu. Potrivit unor surse din Executiv, în următoarea ședință a Biroului Executiv al Partidului Naţional Liberal, cei din conducere vor să poarte o discuţie fermă cu Nicolae Ciucă pentru a-i transmite să-şi schimbe atitudinea față de miniștrii liberali. Aceştia susţine că premierul este mult mai apropiat de PSD decât de PNL.

Așadar, conflictul dintre Nicolae Ciucă și Dan Vîlceanu ar urma a fi tranșat mai dur în interiorul partidului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *