Prima pagină » Actualitate » Dan Vîlceanu îşi dă demisia din funcția din PNL! Florin Cîțu rămâne fără susţinători
Dan Vîlceanu îşi dă demisia din funcția din PNL! Florin Cîțu rămâne fără susţinători

Dan Vîlceanu îşi dă demisia din funcția din PNL! Florin Cîțu rămâne fără susţinători

01 apr. 2022, 15:24,
BZI.ro, în Actualitate

Dan Vîlceanu a anunţat demisia din funcția din PNL după ce sunt mai multe voci liberale care îi cer actualului președinte să plece din fruntea partidului. Decizia ministrului Fondurilor Europene vine în contextul în care înainte de anunța a declarat că numele președintelui Klaus Iohannis a fost menționat în interiorul partidului.

Concret, Dan Vîlceanu își critica colegii că se folosesc de președintele Iohannis pentru strângerea de semnături de demitere a lui Florin Cîțu. Oricum, actualul lider liberal rămâne fără unul dintre cei mai apropriați parteneri din partid.

Dan Vîlceanu își dă demisia din PNL în sedința de sâmbătă

Pare că partidul se îndreaptă într-o direcție foarte clară după ce unul dintre cei mai mari susținători ai lui Florin Cîțu a anunțat că nu va mai face parte din forul de conducere al formațiunei politice. Este vorba despre Dan Vîlceanu, ministrul Fondurilor Europene care își dă demisia din funcția de secretar general al PNL:

„La sedinta de mâine eu îmi voi anunța demisia. Nu vreau să particip la asta”, a spus Vîlceanu, cu referire la ședința de sâmbătă în care se va decide soarta președintelui PNL Florin Cîțu.

Recent, Dan Vîlceanu a făcut o trimitere la președintele Klaus Iohannis. Acesta a transmis că numele președintelui nu trebuie implicat în puciul din PNL. Ministrul consideră că nu este normal ca cei care strâng semnături să susțină că totul se desfășoară cu susținerea/sprijinul lui Klaus Iohannis:

Ceea ce pot să vă confirm este faptul că, da, am avut o discuție, pentru că în această încercare de a strânge semnături s-a folosit numele președintelui României, ca fiind de acord cu această procedură. Am discutat cu prim-vicepreședinții lucrul acesta și răspunsul unuia dintre ei a fost: „ Dar ce, tu nu știi cum se strâng semnături?”, a spus secretarul general al PNL.

Florin Cîțu, despre demiterea din PNL

Așa cum s-a precizat în ultimele zile, Florin Cîțu pare să nu mai aibă mult de stat pe funcția de președinte al PNL. În acest context, Florin Cîțu a declarat că a convocat Biroul Executiv al PNL, sâmbătă la ora 14.00. În această sedintă se vor trasa mai multe probleme. S-ar putea ca in cadrul ședintei să se lase cu demisia președintelui. Președintele va respecta toate regulile interne ale partidului și a menționat că sunt multe nemulțumiri care nu au neapărat legătură cu partidul:

„Am toate documemtele. În partid avem o regulă. Voi respecta regulile. Am convocat mâine un BEX cu prezența fizică. Repet: cererile de convocare a BEX sunt adresate președintelui PNL. Eu am tot discutat și știam că sunt nemulțumiri. Multe nu au legătură cu PNL. (…) Guvernarea care nu e optimă o văd și românii, nu doar eu. Sunt lucruri pe care puteam să le facem mai bine.”, a spus președintele PNL Florin Cîțu.

Vom vedea dacă demisia lui Dan Vîlceanu de la conducerea PNL va fi insoțită și de demisia de onoare a lui Florin Cîțu. Desigur, în contextul în care actualul președinte nu se mai bucură de o susținere majoritară.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *