Prima pagină » Actualitate » Dan Vîlceanu îl critică pe Klaus Iohannis și vorbește despre demiterea lui Florin Cîțu
Dan Vîlceanu îl critică pe Klaus Iohannis și vorbește despre demiterea lui Florin Cîțu

Dan Vîlceanu îl critică pe Klaus Iohannis și vorbește despre demiterea lui Florin Cîțu

01 apr. 2022, 13:55,
BZI.ro, în Actualitate

Dan Vîlceanu, incă ministrul Fondurilor Europene l-a criticat pe Klaus Iohannis în contextul în care se vorbeşte despre demiterea lui Florin Cîțu. Ministrul a precizat faptul că, pentru strângerea de semnături împotriva președintelui PNL, mai mulţi liberali s-au folosit de numele președintelui României.

Vă aducem aminte faptul că în PNL există tensiuni după ce mai mulţi lideri îi cer public demisia lui Florin Cîțu pentru modul în care a condus partidul. Oricum, există scandaluri în interiorul formațiunii politice în special între Florin Cîțu și Nicolae Ciucă. Cei doi s-au contrat după ce premierul l-a criticat în public pe Dan Vîlceanu, un apropriat de președintele PNL.

Dan Vîlceanu îl critică pe Klaus Iohannis

În întâlnirea de joi seara de la Vila Lac ÎI, cei patru prim-vicepreședinti i-au cerut demisia lui Florin Cîțu. În acest context, Dan Vîlceanu a reacționat şi a transmis faptul că numele președintelui Klaus Iohannis a fost invotat în momentul în care s-a vorbit despre acest lucru. Ministrul a precizat faptul că, pentru strângerea de semnături necesare demiterii lui Florin Cîțu, unii liberali au transmis că președintele Klaus Iohannis încuviinţează această mișcare.

Ceea ce pot să vă confirm este faptul că, da, am avut o discuție, pentru că în această încercare de a strânge semnături s-a folosit numele președintelui României, ca fiind de acord cu această procedură. Am discutat cu prim-vicepreședinții lucrul acesta și răspunsul unuia dintre ei a fost: „ Dar ce, tu nu știi cum se strâng semnături?”, a spus secretarul general al PNL.

Ba mai mult, Vîlceanu a menţionat faptul că președintele României trebuie lăsat în afara oricărui puci din interiorul PNL.

Florin Cîțu ar putea fi demis de la conducerea PNL

Florin Cîțu pare să aibă zilele numărate la șefia PNL după ce mai mulţi membri îi cer demisia. Dacă acest lucru nu se întâmpla, șeful Senatului României ar putea fi demis în urma strângerii semnăturilor aferente şi convocarea unui congres. La tot scandalul menţionat mai sus, PSD a avut o reacție. Social democraţii au transmis că o posibilă demitere a lui Florin Cîțu nu va crea tensiuni în coaliţie pentru că actuala coaliție se concentrează pe proiecte nu pe persoane:

” Cred că în această coaliţie sunt mai importante ţintele decât persoanele, aşa încât eu cred că nu vom fi afectaţi dacă va fi o schimbare în politica partenerilor noştri de guvernare din acest moment, a PNL. Cred că ne-am asumat cu toţii aceste obiective şi cu siguranţă că le vom duce mai departe, indiferent cine este la conducere”, spune președintele Vasile Dîncu, scrie Mediafax.

Vă mai aducem aminte faptul că Dan Vîlceanu este un apropriat al lui Florin Cîțu, iar ministrul pare să nu se înţeleagă foarte bine cu președintele Klaus Iohannis. Când Cîțu era premier, Vîlceanu a fost ministru de Finanțe și a devenit ministru al Fondurilor Europene la insistenta președintelui PNL.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *