Dan Timofte a venit cu o serie de scuze penibile în legătură cu dezastrul de la Spitalul „Sf. Spiridon”. După părerea sa, spitalul a rămas fără medicamente și materiale sanitare, deoarece numărul de angajați din Serviciul de Achiziții Publice este mult prea mic pentru a face față solicitărilor. Deși toate celelalte spitale au la fel de puțini angajați care să se ocupe de achiziții sau chiar mai puțini, managerii au făcut tot posibilul ca situația să fie ținută sub control.
Spitalul „Sf. Spiridon” este singura unitate medicală din Iași în care medicii sunt nevoiți să-i îngrijească pe pacienți cu mâinile goale. Reporterii BZI au luat legătura cu managerii ai altor șase unități medicale care nu se confruntă cu probleme, în ceea ce privește aprovizionarea cu medicamente și materiale sanitare, deși au la fel de puțini angajați în Serviciul de Achiziții Publice sau chiar mai puțini.
Cum explică Dan Timofte dezastrul de la Spitalul „Sf. Spiridon”. Managerul dă vina pe numărul mic de angajați
În timp de conducerea Spitalului „Sf. Spiridon” aruncă toată vina pe numărul mic de angajați de la Serviciul de Achiziții, alte spitale din Iași demonstrează clar că nu acest lucru contează pentru buna desfășurarea a activităților. De exemplu, la Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie sunt doar 4 persoane la Achiziții, la Spitalul de Boli Infecțioase sunt 6, Spitalul Clinic Căi Ferate Iași are un număr de 3 angajați care se ocupă de Achiziții, iar în cadrul Serviciului de Achiziții Publice de la IRO sunt 7 angajați.
Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Sfânta Maria” Iași numără în Serviciul de Achiziții Publice, Aprovizionare și Transport 5 salariați și un post vacant.
Amintim că din personalul de la Servicii de Achiziții Publice a Spitalului „Spiridon” au plecat, în ultimul an, 9 persoane, ceea ce indică, în mod clar, condițiile îngrozitoare de lucru de acolo. În tot acel timp, la conducerea Serviciilor de Achiziții era Daniela Nechifor.
Angajații care au plecat au povestit că au fost terorizați atât de Daniela Nechifor, cât și de asistenta șef Cristina Chiriac. Dan Timofte susține că aceștia au demisionat din cauza salariilor mici. Desigur, aceasta nu este decât o scuză, deoarece, în sistemul sanitar, salariile sunt din ce în ce mai atractive, încât unele persoane ar da orice să lucreze într-unul dintre spitalele ieșene. Este evident că personalul de la Spitalul „Sf. Spiridon” au demisionat din cauza conducerii. Cel mai trist este faptul că cei care au cel mai mult de suferit sunt pacienții.
În perioada 2021–2022, 10 angajați din Serviciul de Achiziții Publice au demisionat. În aceeași perioadă, spitalul a angajat, prin concurs sau transfer, un număr de 5 angajați, dintre care 3 în Serviciul de Achiziții Publice și alți 2 în alte structuri din spital, dintre care, ulterior, au fost delegați pentru a se ocupa de Achiziții. Astfel, în prezent, în cadrul Serviciul de Achiziții Publice a spitalului activează un număr de 7 angajați, din care 4 sunt titulari, iar 3 activează cu delegare din alte departamente.
„Sf. Spiridon”, singurul spital ieșean care nu a știut să gestioneze problema furnizorilor de medicamente
Managerul Spitalului Clinic Județean de Urgență „Sf. Spiridon” Iași, Dan Timofte, încearcă să iasă basma curată, spunând că mai multe spitale din țară se confruntă cu probleme, în ceea ce privește aprovizionarea cu medicamente și materiale sanitare. Din punctul său de vedere, s-a ajuns în situația în care medicii și pacienții nu au nici de unele, deoarece există întârzieri în livrarea comenzilor, deși termenul stipulat în contractul cu furnizorii este de 24 de ore de la data transmiterii comenzii. Dan Timofte susține că, în unele cazuri, timpul de livrare crește, din cauza lipsei stocurilor la furnizori, distribuitorii neavând puncte de lucru în regiunea Moldovei. Cu toate acestea, nu se explică cum de doar Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sf. Spiridon” Iași a ajuns în situația în care să nu aibă medicamente cu care să-și trateze bolnavii, din moment ce în cazul a altor șase spitale ieșene nu au existat probleme cu aprovizionările.
În prezent, Spitalul de Boli Infecțioase ”Sf. Parascheva” din Iași și Spitalul Clinic Căi Ferate Iași nu se confruntă cu niciun fel de probleme, în ceea ce privește achizițiile de medicamente și materiale sanitare.
„Momentan, nu avem probleme cu distribuirea medicamentelor în spital. Au fost mici probleme cu distribuitorii, dar totul s-a remediat, deoarece facem stocuri din timp, pentru a evita orice discomfort”, a declarat dr. Florin Roșu, managerul Spitalului de Boli Infecțioase „Sf. Parascheva” din Iași.
Nici la Spitalul Clinic Căi Ferate Iași nu sunt probleme.
„Nu au existat probleme, în ceea ce privește achiziția de medicamentelor, nu a existat ca pacienții să vină cu medicamente de acasă sau să le cumpere ei. Este «lege», de când am venit eu la conducerea spitalului, ca pacienții să nu cumpere medicamente și materiale sanitare”, a declarat dr. Mihai Glod, managerul Spitalului Clinic Căi Ferate Iași.
În ceea ce privește achiziționarea de medicamente și materiale sanitare, IRO Iași și Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie au întâmpinat o serie de probleme, dar managerii au făcut tot ceea ce a fost necesar ca situația să fie remediată și ca pacienții să nu aibă de suferit.
„Sunt probleme. Noi avem acorduri-cadru și destul de mulți furnizori care au câștigat licitația ne-au dat negații că nu mai pot menține prețul sau că, la rândul lor, lucrează cu furnizori care nu le mai pot aduce marfa. Atunci ne-am dus la al doilea sau la al treilea furnizor, iar pentru urgențe am făcut negocieri, ca să avem medicamente pentru 2-3 luni, timp în care am dat drumul la o altă procedură. Acest lucru s-a întâmplat de multe ori și nu doar anul acesta, dar anul acesta au fost mai multe probleme decât în anii precedenți, asta deoarece majoritatea produselor implică manoperă, a crescut puțin salariul minim pe economie, costul transportului și, de aceea, sunt foarte mulți furnizori care nu pot menține prețurile. Au fost situații în care a trebuit să facem în așa fel încât pacienții să sufere cât mai puțin sau deloc. Dar au fost situații în care în toată țara existau 1 sau 2 furnizori și niciunul nu avea produsele, au existat sincope de 1-2 zile în aprovizionare, dar nu mai mult”, a declarat Mirela Grosu, manager IRO Iași.
„Momentan nu avem probleme cu furnizarea medicamentelor, deoarece avem încheiate acorduri-cadru în urma procedurilor de achizitii, momentan putând asigura un flux suficient. Au mai fost sincope în aprovizionare, însă sunt punctuale”, a precizat dr. Radu Dabija, managerul Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie.
Managerul Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii „Sfânta Maria” Iași, Alina Belu, susține că la unitatea medicală pe care o conduce nu au fost probleme cu achizițiile de medicamente.
„Spitalul nu a întâmpinat dificultăți în activitatea de achiziție cu medicamente și materiale sanitare. În schimb, distribuitorii au întâmpinat dificultăți în aprovizionarea cu medicamente și materiale sanitare. Cauzele fiind majorarea prețurilor, costul transportului, furnizorii nu aveau produsele. Menționăm faptul că, spitalul a depus toate eforturile necesare în remedierea oricărei situații astfel încât pacienții să beneficieze de îngrijirea medicală corespunzătoare”, a declarat biong. med. pr. drd. Alina Belu, manager Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Sfânta Maria” Iași.
De asemenea, nici Institutul de Psihiatrie „Socola” Iași nu a întâmpinat probleme cu aprovizionările de medicamente și materiale sanitare.
Daniela Nechifor se face vinovată de fals în înscrisuri oficiale
Daniela Nechifor este una dintre persoanele care au adus Spitalul „Sf. Spiridon” la un pas de colaps. Aceasta era cunoscută, în rândul personalului din spital, ca fiind mâna dreaptă a managerului, motiv pentru care o bună perioadă de timp a fost însărcinată să îndeplinească îndatoririle acestuia, deși acest lucru nu este legal.
Pe durata anului 2021, Daniel Timofte a beneficiat de concediu de odihnă în perioadele 24 mai, 27 mai, 31 mai, 22 iunie, 29 iunie, 17 iulie–1 august, urmând ca atribuțiile și responsabilitățile managerului interimar să fie îndeplinite de către Daniela Nechifor, șef Serviciu Achiziții Publice.
Astfel, în data de 8 iulie 2021, Dan Timofte trimitea o adresă către ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, prin care solicita ca în perioada 17 iulie–1 august 2022 să beneficieze de concediu de odihnă, iar atribuțiile și responsabilitățile sale să fie preluate de către Daniela Nechifor. Ministerul Sănătății a aprobat cererea de concediu, dar nu a specificat nimic legat de faptul că atribuțiile managerului pot fi preluate de șefa Serviciului de Achiziții Publice.
De altfel, conform Regulamentului de Organizare și Funcționare a Spitalului Clinic Județean de Urgență „Sf. Spiridon” Iași, din 25.05.2020, aprobat prin OMS 836/19.05.2020 și publicat în Monitorul Oficial nr. 437bis/25.05.2020, se stipulează că: „directorul medical preia, exercită și îndeplinește toate prerogativele și sarcinile funcției de manager al spitalului în intervalele de timp în care managerul lipsește din activitate”. Prin urmare, toate licitațiile, precum și toate celelalte documente semnate de Daniela Nechifor, în perioada în care Dan Timofte a lipsit, sunt considerate nule, deoarece șefa de la Serviciul de Achiziții Publice nu avea acest drept.
Daniela Nechifor se face vinovată și de fals în înscrisuri oficiale, semnând în locul managerului Dan Timofte decizia nr. 727, prin care atribuțiile și responsabilitățile managerului interimar îi revin ei.
Spitalul „Sf. Spiridon” a ajuns într-o situație dezastruoasă, din cauza conducerii și a Danielei Nechifor. Cu toate acestea, Dan Timofte nu-și asumă, în niciun fel, responsabilitatea, considerând că problemele au fost generate de numărul mic de angajați din Serviciul de Achiziții Publice.
la puscarie cu catuse dusi la parchet dan timofte cu smintita de daniea nechifor si chiriac sarmani pacienti batrini nostri va bateti joc de ei spagi la operatii
In mintea unora totul este permis.
Dar ce vină au pacientii?
Ma gîndesc la cei care au avut de suferit dureri cumplite din cauza incompetentei managerului si a echipei lui de acoliti care nici.macar acum nu realizeaza Cit de grav este sa nu ai medicamente esențiale pentru salva viața unui om!
Membre amputate și tu nu ai medicamente pentru alinarea durerii ….Este posibil asa ceva?
Cel care a facut operatia stia ca nu sunt medicamente?
Dacă da . De ce a făcut-o?
Oare cîți pacienți și-au pierdut viața în aceste condiții de neimaginat?
Poate sa spună cineva?
Oare dacă cineva dintre noi sau un părinte , copil, Ar fi fost în situatia asta cum am reactionat?
Am di acceptat suferinta lor stiind ca niste oameni își bat joc și nu știu ce este elementar pentru un spital și anume medicamente și materiale sanitare.
Stiu sigur că NU…
Dar pentru acești incompetenți cu titluri de profesori doctori , manageri , sefi nu contează suferinta umană.
Nici macar nu stiu de ce sunt acolo?
Ma gîndesc că fostul manager Birliba a condus acest Spital muuult timp și nu am citit asa ceva…
Diferența se vede ..Care este rolul managerului in spital?
Sa gaseasca scuze penibile?
OAMENI DE NiMIC!
Ma doare rau suferinta celor care au avut de indurat dureri cumplite din cauza indolenței, indiferenței și nesimțirii celor care se cred mari manageri.
În realitate sunt NIMIC…
Felicitări reprezentantului pacienților pentru ca a spus adevarul.
Altfel sunt sigur că f multi pacienți ar fi avut de suferit.
In clinici pacientii primesc biletel si trebuie sa isi cumpere singuri medicamentele.
Verificati incognito si vedeti ca este real.
In articol s au strecurat totusi mici scapari, posibil din cauza incompletei documentari in spital. As veni cu cateva precizari, poate situatia s-ar mai lamuri cate putin in ceea ce priveste omul de nimic Daniela Nichifor.
1. Pornesc de la comunicatul de presa ca drept la replica emis ieri in numele managerului spitalului, comunicat pe care am putut sa l vizualizam in alta publicatie locala. Pe respectivul document se afla un numar de inregistrare de la secretariatul unitatii spitalicesti. Numarul respectiv a fost scris pe document de insasi Nicifor, fapt ce pate fi atestat de orice persoana care a vazut documente scrise de sus-numita. Inseamna ca in continuare matracuca isi face de cap prin spital si isi permite sa conceapa in numele managerului documente de toate felurile, asa cum a facut si pana acum.
2. Asa cum corect s-a subliniat si in articol, persoanele care au parasit Serviciul Achizitii au facut-o la scurt timp dupa ce Nechifor a fost pusa (total nejustificat) la conducerea acestiua. Pentru colegii care sunt angajati ai spitalului, dar mai ales pentru cunostinta opiniei publice, as vrea sa reamintesc despre atitudinea si comportamentul individei pe timul manageriatului lui Barliba: desi de nenumarate ori a fost convocata in Cosiliul de Administratie pentru a fi trasa la raspundere si a oferi explicatii pentru neimplicarea in munca, pentru faptul ca NU FACEA NICIODATA NIMIC din sarcinile care ii reveneau si pentru intarzierile permanente de la program, nesimtita a fost indiferenta si a ignorat totdeauna pe membri consiliului de administratie, continuand sa se comporte la fel, ca si cum nimic nu s-ar fi intamplat! Mai mult decat atat, la sedintele respective avea o atitudine belicoasa si nesimtita, sfidandu-i pe toti cei care incercau sa-i atraga atentia asura abaterilor ei.
3. Este drept, Serviciul de Achizitii al spitalului este subdimensionat momentan in ceea ce priveste numarul de angajati activi. Comparand cu alte spitale din Iasi, as dori sa precizez totusi ca volumul de pacienti si de servicii medicale pe care spitalul le presteaza catre pacienti, este mult mai mare comparativ cu alte spitale din Iasi. Acolo chiar este nevoie de mai multi angajati, intrucat Sf. Spiridon primeste pacienti si urgente medicale din toata Moldova. Problema demisiilor din serviciu se datoreaza NUMAI atitudinii si stilului de lucru al lui Nechifor. Oamenii au plecat de acolo datorita nesimtirii si obrazniciei individei. Jignea oamenii, ii umilea, ii nedreptatea etc. mai mult, nesimtita isi permitea sa corecteze cu pix rosu referate si alte documente care ii ajungeau, incercand sa se impuna ca cea mai desteapta de pe acolo, desi nimic nu demonstreaza vreo eventuala superioritate a ei. Am cunostinte clare ca exista inca la nivelul Serviciului Achizitii multe documente nesemnate de pe cand individa era sefa serviciului. De ce??? Poate din rea-vointa, poate din prostie, poate din nepricepere, poate din cauza vreunor intentii ascunse si necinstite… In acea asa-zisa nota sau drept la replica se mentioneaza ca in ultimele doua sedinte ale consiliului de administratie s-a pus problema lipsei de personal la achizitii. Mie mi se pare ca discutiile din ultimele doua sedinta au fost fix praf in ochi aruncat de manager si de Nechifor, din momentul in care s-a stiut ca urmeaza sa vina comisia de la minister in control. Pana la aceasta data, rar sau deloc s-a discutat aceasta adevarata problema in Consiliul de Administratie…
3. Licitatiile si achizitiile de medicamente intarziate ii sunt imputabile EXCLUSIV lui Nechifor, care a refuzat luni de zile sa semneze diferite documente ce ajungeau la ea si care erau absolut necesare in procedurile de achizitii.
4. Au fost perioade in care nesimtita semna documente de achizitii directe sau alte asemenea atat in calitate de manager cat si in calitate de sef serviciu achizitii, ceea ce, din cunostintele mele, reprezinta o vadita ilegalitate. Cu alte cuvinte, ea semna, ea dadea cu capul. Poate se sesizeaza cei abilitati sa verifice macar unele dintre sesizarile pe care le fac aici.
5. Nu de putine ori Nechifor organiza desinde ad-hoc cu personalul altor compartimente si servicii administrative, neavand nicio calitate oficiala si nicio justificare pentru asta.
6. Stateam noi, medicii, la usa ei pentru a ne verifica ea documentele intocmite pentru a solicita diverse cantitati de medicamente si materiale sanitare, desi nu vad motivul pentru care solicita ca inainte sa ajunga la manager, referatele noastre de necesitate noastre sa treaca pe la ea. Poate doar pentru ca incerca sa adune cunostinte pe care sa le utilizeze fraudulos in procesul de aprovizionare a spitalului cu divesre materiale sanitare si altele.
7. Salariile din spitale or fi din ce in ce mai mari, insa personalul TESA a ramas la un nivel de salarizare cu mult in urma personalului sanitar. Persoana cu peste 25 de ani de munca in cadrul personalului TESA, la oricare dintre compartimentele spitalului, nu depaseste 3.500 de lei net, probabil ca si la achizitii situatia este aceeasi.
8. Relatiile de serviciu si colaborare dintre serviciul de achizitii si lucratorii din toate celelalte compartimente de munca ale spitalului au fost grav afectate de atitudinea, comportamentul si nesimtirea lui Nechifor, ea permitandu-si in orice moment si fata de oricine sa epateze cu prostie si nesimtire, incercand sa se impuna prin forta si proasta educatie.
9. In ultima perioada, desi nu are nicio calitate oficiala in acest sens, si desi spitalul are in organigrama un compartiment de audit public intern, nesimtita de Nechifor a primit sarcina (oficiala sau nu!?!?!?!) de a desfasura activitati de auditare in unele sectii medicale ale spitalului. Cu ce drept, in ce calitate si cu ce scop, nu stiu sa raspund… Posibil ca se incearca sa se plateasca niste polite unod colegi medici care sunt in conflict fie cu ea, fie cu managerul unitatii…
Cam astea ar fi, in mare si la o prima vedere, precizarile pe care am dorit sa le fac si care pot fi verificate foarte usor de orice perosna cu adevarat interesata.
Cuvântul RUȘINE inseamna ceva pentru acești asa zisi OAMENI !
Complicitatea celor de la DSP este evidentă CEPOI este președintele consiliului de administrație al spitalului și cel care la facut manager pe Timofte.
Timofte a contestat toate candidaturile la concursul de manager și afacut presiuni pe membrii echipei de concurs .
Rezultatul Cel mai PROST manager de spital din Iași și CEL Mai prost manager din istoria spitalului SF. Spiridon .
Dar indiferența complitatea și minciuna se răsfrînge asupra pacienților.
Aceștia suferă chinuri groaznice fara analgezice . Sa ai o amputatie si sa nu ai medicamente.. Ce poate fi mai grav?
Suferința oamenilor inseamna ceva pentru marele manager Timofte și.marele director Cepoi.
Aveti idee citi au murit din cauza lipsei de tratament de cînd este manager Timofte?
RUȘINE ipocritilor.
Chiar nu le este rușine să spună că nu sunt cadre medicale! Dacă șpaga ptr.un post e 10.000 ,se pleacă în străinătate. Să fie purificate cabinetele lor particulare. Și nu vă mai plângeți de salarii, că slavă Domnului nu se lucrează pe salariul minim.
La PNEUMO totul a fost organizat de către fostul manager, FALCĂ a beneficiat mură-n gură !!!
Nu va atingeti de eroii si eroinele neamului nostru romanesc !!
A fost organizat, dar daca nu s-ar fi mentinut cum ar fi fost acum? Frustrato
Ca pe front!!!…
Acesta este un caz clar de Incompetenta Manageriala! …
Dr Timofte … vrem DEMISIA Dvs. si a echipei Dvs manageriale, inclusiv a d-nei Nechifor!…
Una ati spus in Planul Managerial si alta faceti! …
E SARLATANIE SI INCOMPETENTA! – DEMISIA
Consiliule Judetean: De ce tineti in functie un om care nu e in stare sa cumpere medicamente pentru bolnavi???… Atentie!…Nu sa le administreze…. Sa le cumpere????
Nu se atinge nimeni de el fiindcă e șeful unei loje masonice, iar ăștia au imunitate și în fata lui Dumnezeu,
În continuare spitalul este condus de aceste persoane, toți dilibau la cap, în frunte cu Chiriac Cristina, care pe la spate cu Cepoi este mână în mână cu Nechifor și Timofte. Pe fata Cristina Chiriac se da de ceasul morții corecta asa cum se dă și Nechifor Dana dar ei toți fac un joc mare de tot cu acordul lui Cepoi, cu buna știința au distrus achizițiile și au ca paravan scuza numărul mic de salariați. CHIRIAC CRISTINA și a asumat cu Dana Nechifor Și cu Timofte acest joc, urmează rezultatul final, închiderea spitalului. CEPOI? A tăcut și și a văzut în continuare de treaba. Mai are un pic și pleacă la pensie.
Chiriac Cristina? Cea mai slaba asistenta șefa a ajuns într un moment cheie director de îngrijiri. E complice prin comportamentul simulat bine intenționat. Pe față e foarte corecta, pe la spate, cere economie, gura închisă salariaților, cine cere ceva de la birourile din direcția spitalului este luat în colimator și raportat dr Cepoi. Urmăriți parcursului ei profesional și va convingeți. O anonima care a dat din coate, a rânjit cu Cepoi și a ajuns directoare.
E cea mai proasta conducere din istoria spitalului de peste 265 de ani. Un manager, un director de achiziție și un director de îngrijiri, foarte slabi profesional, uman, priviți ce priviri au! Ei trei sunt cei care deja au distrus spitalul. Priviții bine.
Șpaga pentru un post de asistent medical este 10.000 de euro?
Cine primește acești bani?
De cine sunt împărțiți?
Merita ,,investiția” celor care dau banii ăștia?
Cam in cat timp și-i scot din salariu?
Dumnul manager, sunteți un bun profesionist, de ce va faceți de rușine cu persoane gen director de îngrijiri, șefa de achiziții. Citeam alte comentarii în care se spune că directorul de îngrijire da ordine la departamentul IT, personal, etc. Ce competenta are acest director de îngrijiri și ce studii are sa controleze departamentul IT? Am citit că directorul de îngrijire a fost în comisia de disciplină. O persoană băgată în comisia de disciplină nu are voie la conducere. Ce sa învețe subordonații? Știe cineva pentru ce a fost în comisia de disciplină directorul de îngrijire? Daca directorul de îngrijire a fost în comisia de disciplină, este suficient 50 % din semnături și trimise la ministerul sănătății. Un director de îngrijiri, un sef de departament, trebuie să fie cu un trecut impecabil, astfel cei subordonați nu au ce sa învețe, vor învăța să facă exact ce au făcut superiori lor. Nimeni nu merita sa fie calcat in picioare la locul de muncă. Oameni buni, aveți drepturi.
Oameni buni, ce se întâmplă acum în spital e de groaza, lipsa act comanda, haos, fiecare în birouri face ce vrea, Chiriac Cristina se prezintă șefa peste spital pe la spatele managerului, el oricum nu vede nu crede. Chiriac Cristina conduce peste tot, IT, JURIDIC, RUNOS, ACHIZIȚII, CONTABILITATE, FINANCIAR, MANAGEMENT CALITATE, SPIIAM, STATISTICA este dușmănoase, răzbunătoare, bârfitoare, isterica, toate calitățile unei femei. Cepoi știe și e cu acordul lui pusa aceasta anonima ca și directoare de îngrijiri. O golanca
Doctorii – Medici trebuie sa stea la patul bolnavului nu la birou pe post de Manager. Manager trebuie sa fie un Economist competent care să ocupe funcția prin concurs.
De ce vă spuneți off-ul aici? Puneți mâna pe pix, semnături așa cum spunea cineva mai sus, dovezi și direct minister și tv national. Daca managerul nu crede și nu vede că doamna se prezintă șefa spitalului, asta da multe de gândit. O persoană cercetată în comisia de disciplină sa fie la conducere, e de filme cu Stan și Bran.Daca exista dovezi că a fost în comisie, aici trebuie să știe directorul de îngrijire din acea perioadă, o comisie din minister poate face cercetări, dar uniti-va și treceți la treabă.
Când era Chiriac Cristina asistenta șefă la medicala 1-3 era numai bârfă,scandal,a avut conflicte cu toți colegii de la șef clinica la îngrijitoare,a fost în comisie de disciplină,era bârfitoare,mahalagioaica,își ura toți colegii,se ducea la șeful de clinica și inventa minciuni despre colegele ei.A fost tot timpul plecata prin tara cu audit la alte spitale ca și auditor management al calității.Era ruptă de clinica,spital,mereu se certa cu cineva.bine că a plecat că directoare,rău însă că suferă acum un colectiv mare .mă mir cum o suporta colegele ei asistente șefe.e un om toxic.Acum că e directoare are ușa deschisă pentru bârfe și bisericuțe,are grija sa se răzbune pe toți cei care i au fost in echipa lui Barliba și Simonei Hurjui.ii urăște foarte mult.acum e pe cai mari dar sa nu uite că modul cum a ajuns Director de îngrijiri ,adică la o cafea cu Cepoi,nu sunt o garanție că va fi veșnică.Sa nu uite ca și ea va zbura Intr o zi alaturi de Manager și Nechifor.ce timpuri!!toate personajele astea triste care sunt de nota 2 in catalog au ajuns acum la conducere,e explicabil de acum spitalul este pur și simplu o ruină.
Salariații sa se unească și să lupte împotriva acestei bande ,Timofte,Nechifor,Chiriac Cristina.
Cu acesta Cristina Chiriac nu e de joacă,evun om periculos,de aproximativ 1 an de zile de cate ori managerul este in concediu,precum și fosta directoare Mavropol,ea facea ședințe neanunțate cu colegele ei,deși asistentele șefe făceau referate de necesitate cu lipsuri și toată lumea știa ce probleme sunt,Chiriac Cristina fara Acordul managerului chema asistentele șefe și le punea să spună ce probleme au pentru ,atenție! corecta informare a domnului doctor Cepoi ,dădea dispoziție să i fie trimise referatele direct pe adresa ei de mail.Mereu când evplecat managerul Chiriac Cristina trecea peste toți și se autointitula directoare și făcea ședințe adhoc fara un subiect anume,toate sub masca binelui,cum salvează ea spitalul și cum lupta cu Cepoi pentru dreptate.I s a adus și ei la cunoștință încă de anul trecut că sunt lipsuri și că Nechifor nu ajuta spitalul ,dar ea mereu invoca că nu o interesează de Achiziții că ea informează direct forul superior ,pe Dr Cepoi.rezultatul?nimic ,nu a făcut concret nimic,a prostit pe toți ,prezintă mereu minciuni la Directorul medical și manager și spune că asistentele șefe nu gestionează corect materialele,deși știa mereu că asistentele șefe erau disperate.mereu lasă conducerii impresia că asistentele șefe își bat joc de materiale deși era conștientă că nu era de fapt nimic în magazie la Ovidiu ,Costică.
Și acum face la fel,un joc dublu,ii sabotează pe toți unii față de alții.
Blocurile operatorii nu au materiale,medicamente,cardiologia are lipsuri,oftalmologia are lipsuri,ATIul are lipsuri,Sedii mari au lipsuri,BMF ul are lipsuri,sterilizarea are lipsuri,bucătăria spitalului are lipsuri,farmacia are lipsuri,medicalele și clinicile gastro au lipsuri, Ambulatoriul mare este praf,iUPU este praf,iar ea vine glorioasa și spune conducerii că lipsurile sunt datorită cadrelor medicale,iar cadrelor medicale spune că spitalul are datorita ei.
Stam bine,Nechifor era mereu în atenția consiliului de administrație că nu făcea nimic și a fost promovată,Chiriac făcea prostii prin medicala 1-3 și a fost promovată.ce mai urmează?
Lacătul pe poarta spitalului.
Toți medicii i au spus mereu managerului că sunt lipsuri dar el mereu dădea un singur răspuns.totul este foarte bine,avem de toate . într-adevăr,fotografia din titlu este suficientă,trei personaje ,fiecare celebru pe cate un palier,Timofte in indiferenta,Nechifor in prostie,Chiriac in minciuna,răutate și duplicitate.
Ooooo,ce poze faine! Chiriac Cristina zici că se prezintă la un casting!
Nechifor are un maieu mișto!
Timofte zici că joacă în serialul american tânăr și neliniștit.
In spitalul SPIRIDON nu s-au demarat procedurile de licitatie la timp. Acestea trebuiau incepute acum 2 ani de catre fosta conducere.
Este foarte josnic sa denigrezi oamenii care vor sa faca ceva si sa arunci in ei cu vorbe.
Ce treaba are Cristina Chiriac cu achizițiile de medicamente? Ea e asistenta șefa sau director de ingrijiri deci ASISTENTA.
De când o asistenta conduce un spital?
Dar dacă e așa atunci cinste ei!
Unde va e directorul financiar Mariana Loghin?
Unde este șefa serviciului achizitii Monica Vicol?
Unde este directorul medical Ionescu Lidia in aceasta ecuație?
Dar farmacista șefa a soitalului Ghitescu?
VIRBIM DE LIPSA DE MEDICAMENTE SI ASTA NU E DE COMPETENTĂ ASISTENȚILOR MEDICALi!
Sau astia mai sus menționați doar bagă cardul si își primesc salariul iDirectoarea financiară Loghin a fost șefa si in timpul fostei conduceri.Șefa Serviciului Vicol a fost șefa si in vremea fostei conduceri , farmacista șefa Ghitescu la fel.
Oamenii astia au fisa postului? Fac ce scrie in ea?
Sau repet doar își încasează salariile degeaba.
E ușor sa loviți cu noroi in oameni
Dar hai vedeți cine ar trebui sa își facă treaba cu adevărat conform profesiei si postului pentru care a fost angajat.
Chiriac este unul din oamenii care chiar si-a făcut. Si pentru ca si-a făcut treaba se pare ca a deranjat.
Nu comparati spitalul „Sf. Spiridon” cu celelalte spitale. Aici sunt internati cei mai multi pacienti, din toata regiunea Moldovei, mai ales traumatizati. Vin pacienti refuzati de celelalte spitale (multi cu cancer) sau care prezinta complicatii dupa internarea in alte spitale. Sunt si cazuri sociale sau abandonati de rude in spital. Normal ca sunt costuri si consum de materiale foarte mari! Gasiti solutii, nu comentati!
Chiriac e asistenta medicala si nu raspunde de medicamente.
Pentru medicamente directoarea medicala Doctorita Ionescu sa raspunda cu directoarea financiara Login si sefa serviciului achiziii Vicol Monica. cu farmacista sefa Ghitescu care trebuia sa anunte din timp daca nu are stocuri la medicamente
Ele de ce nu apar pe ziare? Cum isi justifica salariile si functiile si activitatea, Ele pe ce iau salarii?Ca le-au inrat azi salariile in conturi si sumele incasate nu sunt mici!
Doamnele astea erau in functii si pe vremea lui Barliba.
Costică, me, adevărul sunt o singura persoană care au scris comentariile, mai exact directorul de îngrijiri. Doamna director de îngrijiri, dacă află doctor Ionescu că o periați pe la spate nu cred că este de bine și cafeluța va avea un gust amar.Acum am înțeles, dintre toată conducerea, directorul de îngrijire este singurul care își face treabă cu seriozitate și simt de răspunderea, restul sunt de umplutura. Ia hai voi comentatorilor, gura închisă, ochii închiși, urechile astupate, mâinile legate și lăsați directorul să își facă treaba cu seriozitate, ca un om integru. Tăceți muritorilor de rând, voi asistentelor rimelor cum ii place doamnei sa vă zică, ciocul mic și la treabă.
Chiriac nu a fost in comisii de disciplina si terminati cu prostiile
Altele au fost asistentele șefe cu comisii de disciplina sau care au avut reclamații de la pacienți. Interesați-va înainte de a scrie aiurea pe ziare.
Chiar credeți ca ultimul venit e vinovat de tot si de toate? Suntem copii de grădinița? Jenant!
Aloooo ! 1.Exista un RAPORT DE AUDIT din care reiese clar ca dna Chiriac, lipsea din serviciu. Condici si grafice modificate. Exista dovezi. In toate sambetele si duminicile era pusa pe grafic, dar in realitate ea lipsea cu nerusinare. Plecata in Audit de management de calitate si prezenta totodata la servici.Se stie in clinca 1 3 medicala .Birliba trebuia sa o dea afara. 2. Directorul financiar Mariana Loghin din luna iunie 2022 a reluat functia de director financiar dupa ce a concurat cu fostul director financiar interimar URSANU IONUT numit politic, care a luat NOTA 3.18 . Acest intrus numit politic, alaturi de Nechifor a inghenunchiat acest spital. 3. Monica Vicol, a fost repusa in functie din luna mai 2022,dupa ce totul a fost facut praf de Nechifor.
Cum adică, doamna se ponta sâmbăta și duminica și nu venea la serviciu? Fals și uz de fals. Doamna a modificat condica? Fals și uz de fals. Șefa de clinica nu avea voie să semneze pontajul. Cred că doamna habar nu are daca ajunge pe masa ministerului falsurile astea. Doamna zboară din toate funcțiile iar cine i -a semnat pontajul, adică șefa clinicii răspunde că și complice.
Ce exemplu da doamna daca doamna director de îngrijiri a făcut falsuri în înscrisuri oficiale. Ce sa învețe subalternii.Sa se facă control extern la clinica unde a lucrat doamna. Cine știe ce nereguli mai ies la iveală.
La achizitii salariile sunt foarte mici ca la tot personalul TESA de altfel.
Au plecat la salarii mai mari
Care salarii mici la TESA? Lipsesc cu zilele de la serviciu si nu respecta programul de lucru.
Pleaca la cursuri pe litoral la Mamaia sau Brasov cursuri platite de spital cu 4000 ron sau 6000 ron cursul in timp ce cadrele medicale au stat in combinezoane cu pampersi pe ele in perioada pandemiei
In pandemie TESA erau in birouri cu usile incuiate sau chipurile lucrau de la domiciliu.Nu mai mancati rahat de cadrele medicale care zi si noapte au lucrat in spital.
Bai Ada nu vrei sa vii tu manager la Spiridon? Pe bune! Daca tot le stii pe toate vino tu sa conduci spitalul! Daca ai trait tu 265 de ani sa stii ca e cea mai proasta conducere ,vino fetita si condu tu urmatorii 265 de ani. Treci in teren si joaca nu mai da cu mesajele pe ziare. Ca sa tipi din tribuna e cel mai usor….
Si probabil ai o experienta f mare in management ,medicina,economie de poti asa de bine sa evaluezi oamenii!
Mai lucreaza careva in tara asta?Sau doar barfa si can-can?
Pentru, ca să vezi. Urmam exemplu directorului de îngrijiri. Nu mai muncim, ne pontam și stam acasa. Băgăm oleacă de cearta între colege, ne mai lăudăm oleacă că avem experiență foarte mare in medicina, management și economie, așa cum se laudă doamna director in mesajul de mai sus.
Va mulțumesc din suflet pentru toate comentariile care le faceți.
Record de semnături ale rimelor într-o zi de uichend. Nu-i rău.
Luati partea fara pic de jena acestor nimicuri care sunt vinovati de această stare manager, directori de care Or fi s.a.
Dar cuvîntul PACIENT , OM În SUFERINTA va spune ceva?
Se aude?
De ce pana acum nu s-a autosesizat Parchetul???? De ce pana acum nu au fost demisi??? Clica politica sta cu capul in nisip, pentru ca in aceste unitati sunt angajari ale rudelor, pentru ca numirile de manageri sunt politice si pentru ca in spitale se spala bani multi.De ce medicii angajati in spitale profeseaza la clinici private si tot redirectioneaza bolnavii acolo din diferite motive? De ce si ei, ca alte categorii de angajati la stat , nu au interdictie de a face si alte activitati in afara locului de munca platit de stat??????????????
Daca doamna director de îngrijiri ar fi curata că apa scăzută in deuteriu, nu s-ar mai stresa că jmecheriile ei vor ajunge pe masa mai marilor din sănătate, și a început să dea telefoane întrebând așa zisisi apropiați daca știe careva de vreo lista cu semnăturile asistenților și personalului auxiliar împotriva distinsei doamne director de îngrijiri. Draga doamna director, asistenții s-au săturat de comportamentul dumneavoastră, îl susțin pe domnul manager, director medical etc, dar de comportamentul dumneavoastră s-au săturat.Vrem să ne conducă cineva care nu a făcut măgarii și pentru care funcția nu este mai presus de toate. Avem demnitatea noastră, nu suntem rime ( așa cum ne spui), suntem oameni și nu vrem să îți bați joc de noi. De ce crezi că ești superioară sutelor de asistente medicale? Ai o școală la Sibiu la fara frecvența. Cum ai fost prezentă la serviciu daca erai la Sibiu? De ce te iei de oalele crapate ale asistenților când oala ta este sparta demult.80% dintre asistenti, daca nu mai bine, nu va susțin.
Chiriac Cristina este o persoană invidioasă, dușmănoasă, a început să se întâlnească cu cate o asistentă șefa sa o tragă de limba ce spun celelalte asistente sefe, a doua zi alta s.a.m.d.Doctorul Timofte nu a vrut colaborare cu Chiriac, dovada sta faptul că a vrut colaborare cu doamna Mavropol, dar faptul că a fost săpată de o persoană rău intenționată, doamna s-a retras cu demnitate. Chiriac nu va rezista prin șantaj, cei din minister vor afla măgăriile făcute de Chiriac.Cineva spunea că are informații că doamna falsifica condica de prezență. Dacă este adevărat și informația ajunge la parchet cu siguranță va fi cercetată penal, iar pe perioada cercetării va fi data jos din funcție până la soluționarea problemei. Cei care aveți informații că doamna a făcut falsuri și uz de falsuri raporati-le la minister.Nu Chiriac conduce spitalul, și ați face și bine conducerii că vor scăpa de doamna. Doamna nu are voie să amenințe cu comisia de disciplină, sa se ia la verificat perioada când era plecată la audit in țară și dacă era pontată. In cazul in care nu se știe, pentru cine se pontează în condica fara sa fie prezentă, banii se recuperează din urmă iar zâmbetul doamnei va dispărea. Cei care dețineți informații despre doamna, raporati-le la minister. Exista pe site ul ministerului formular de sesizări pentru personal medico sanitar. Doamna Chiriac nu era tot rima când lingea clanțele ușilor pe timpul lui Birliba să ajungă director de îngrijiri. Doamnei Speranța ii spunea numai sărut mâna. Așa le trebuie asistentelor șefe sa le zică rime, daca le curg balele după doamna Chiriac. Pe perioada celor trei doamne directoare de îngrijiri ( doamna Agapiei, doamna Hurjui, doamna Mavropol), nu exista asemenea amenințări cu comisia de disciplină. Doamna nu știe că dacă baga pe nedrept o persoană în comisia de disciplină, penalizarea se întoarce împotriva ei.
Era inevitabil.
Oare profesionistii noștri unde sunt?
Se toarnă cu zece pe la concursuri, toți sunt foarte inteligenți, pricepuți, experimentați, genii, etc., etc…, dar nu se pricep de fapt la nimic bun.
Imi place ca sunt persoane favorizate , care nu fac nimic , doar se plimba de colo , colo, fara nici un rost si celelalte persoane, adică sclavii, care sunt bruftuluiti de codoasele asistentele sefe, care se comporta ca mari patronese si nu mai pot de osanza.
Sicanarea este la ordinea zilei.
Muncă în folosul pacientului , nu conteaza, muncă prestate în alte părți contează.
Dacă refuzi sa servestinintereselor personale ale unora , ti-ai dat foc la pălărie.
Ultimul.care conteaza e omul!
Oare când se va termina cu toata tevatura asta, cu pilele , cu codoasele , cu asistentele sefe pline de osanza?
Discriminarea , sicanarea personalului, este la ordinea zilei.
Toate nulitățile , nu te lasa sa iti câștigi existența. Fac tot posibilul sa vacanteze posturi, ptr. ca să le dea la ,,concurs”.
Este grav.
Ideea e, ca este cumplit de greu sa reziști, să muncești în spitale din România. Dacă nu ai relatii, daca nu esti slugarnic, pleci!