Prima pagină » Actualitate » Dan Șova a fost condamnat la închisoare cu executare pentru trafic de influență! Ce pedeapsă are fostul politician
Dan Șova a fost condamnat la închisoare cu executare pentru trafic de influență! Ce pedeapsă are fostul politician

Dan Șova a fost condamnat la închisoare cu executare pentru trafic de influență! Ce pedeapsă are fostul politician

17 nov. 2021, 11:29,
în Actualitate

Judecătorii s-au pronunţat într-un dosar penal în care fostul politician, Dan Șova, era anchetat pentru trafic de influență. Așadar, magistrații au decis să îl condamne la 4 ani de închisoare cu executare.

Fostul senator Dan Şova a fost condamnat miercuri de Curtea de Apel Bucureşti la patru închisoare cu executare pentru trafic de influenţă în dosarul „CET Govora”. De asemenea, fostul director al CET Govora Mihai Bălan a primit trei ani de închisoare cu executare pentru abuz în serviciu.

Dan Șova a fost condamnat la inchisoare cu executare intr-un dosar de trafic de influentă

Așadar, magistratii l-au condamnat pe Dan Șova la 4 ani de inchisoare cu executare iar decizia luată de aceștia nu este una definitivă. Dosarul acesta este unul in care in 2018, magistrații l-au condamnat pe fostul senator la 3 ani de inchisoare cu executare. După ce a petrecut 6 luni in penitenciar, fostului parlamentar i-a fost anulată pedeapsa pentru că cei de la Curtea Constituțională a României a constatat faptul că există o nelegalitate in constituirea completurilor de 5 judecători de la Instanța supremă.

Dosarul a fost mutat la Curtea de Apel Bucureşti, iar la rejudecare instanţa i-a aplicat lui Şova o pedeapsă mai mare, respectiv 4 ani cu executare, însă decizia nu e definitivă.

Dan Șova a scăpat de închisoare când CCR a decis că Completul de 5 Judecători al ICCJ este neconsituțional

Dan Sova a scăpat de pedeapsa cu executare iar dosarul său a fost reluat de la zero. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis că dosarul să se rejudece:

„Admite contestaţia în anulare formulată de contestatorul condamnat Sova Dan Coman împotriva deciziei penale nr. 108 din 20 iunie 2018, pronunţată de Completul de 5 Judecători al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie în dosarul nr. 3174/1/2017. Desfiinţează în parte decizia penală contestată, numai în ceea ce îl priveşte pe contestatorul condamnat Sova Dan Coman. Anulează toate formele de executare emise în baza sentinţei penale nr. 506 din 25 septembrie 2017 pronunţată de Înalte Curte de Casaţie şi Justiţie – Secţia Penală în dosarul nr. 526/1/2016, rămasă definitivă prin decizia penală sus – menţionată, numai în ceea ce îl priveşte pe contestatorul condamnat Sova Dan Coman. Fixează termen pentru rejudecarea cauzei la 15 aprilie 2019, Sala Secţiilor Unite, pentru când se va cita inculpatul Sova Dan Coman la adresele indicate în dosar. Menţine celelalte dispoziţii ale deciziei penale contestate”, se arată în decizia Instanţei supreme.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`