Prima pagină » Sport » Dan Petrescu, pe lista scurtă a lui Celtic Glasgow! Anunțul făcut la o zi după ce „Bursucul” a plecat de la Kayserispor
Dan Petrescu, pe lista scurtă a lui Celtic Glasgow! Anunțul făcut la o zi după ce

Dan Petrescu, pe lista scurtă a lui Celtic Glasgow! Anunțul făcut la o zi după ce „Bursucul” a plecat de la Kayserispor

26 feb. 2021, 02:00,
în Sport

Dan Petrescu a rămas fără angajament, marți, după despărțirea de Kayserispor, însă antrenorul român ar fi monitorizat de scoțienii de la Celtic. Anunțul a fost făcut de jurnalistul Gianluigi Longari, de la SportItalia și Tuttomercatoweb, care scrie că „fostul jucător al lui Chelsea se află pe lista scurtă a lui Celtic pentru postul de manager”. Vestea vine la mai puțin de 24 de ore după ce Dan Petrescu s-a despărțit de Kayserispor și în aceeași zi în care Neil Lennon a demisionat de la Celtic.

Celtic, campioana Scoției din ultimele nouă sezoane, a făcut mai mulți pași greșiți în acest sezon și a rămas la o distanță uriașă față de marea rivală Rangers – 18 puncte, după 30 de etape jucate. Dan Petrescu s-ar fi aflat pe lista lui Celtic și în toamna anului trecut, când formația din Glasgow pierdea teren în lupta la titlu, iar casele de pariuri din Marea Britanie îi acordau o cotă de 10 „Bursucului” pentru a semna cu scoțienii.

Cum a motivat bașkanul lui Kayserispor despărțirea de Dan Petrescu

Totul s-a întâmplat după ce președintele grupării a avut o ședință cu tehnicianul român. Kayserispor este fără victorie în ultimele 4 etape din Super Lig, iar salvarea de la retrogradare pare un obiectiv care nu este deloc ușor de realizat.

„Ne-am despărțit de comun acord cu Dan Petrescu”, a spus președintele clubului. Berna Gözbași, potrivit celor de la TRT Spor. „Din motivele familiale ale antrenorului nostru, Dan Petrescu, ne-am separat de comun acord. Îi mulțumim lui și staff-ului săi și le dorim succes în viitoarele lor experiențe”, se arată în comunicatul oficial.

Petrescu a rezistat mai puțin de două luni la Kayserispor, unde a strâns 8 meciuri: două victorii, trei remize și trei înfrângeri.

Neil Lennon a plecat de la Celtic după ce a ajuns la 18 puncte în spatele lui Rangers

Neil Lennon a demisionat din postura de antrenor principal la Celtic:

„Anunțăm că antrenorul Neil Lennon și-a depus astăzi demisia. Îi mulțumim pentru tot ce a realizat aici și îi urăm mult succes pe viitor”, a precizat clubul.

Neil Lennon a cucerit de-a lungul timpului patru titluri și două Cupe ale Scoției din postura de antrenor al lui Celtic. Celtic se află pe locul 2 în campionat, cu 64 de puncte. Rangers, echipa lui Ianis Hagi, este lider autoritar în Scoția, cu 82 de puncte acumulate în 30 de etape.
Iar presa scoțiană a analizat șansele ca tehnicianul român să devină rivalul lui Steven Gerrard și Ianis Hagi.

„Dan Petrescu s-a despărțit de turcii de la Kayserispor și a devenit un fel de candidat misterios pentru a-l înlocui pe Neil Lennon. Fostul jucător al lui Chelsea reziliase pe cale amiabilă înțelegerea cu CFR Cluj în noiembrie anul trecut, iar acum a plecat din Superliga turcă după doar 8 meciuri pe bancă. Petrescu a fost cel care a reușit două victorii în fața lui Celtic sezonul trecut, prima în turul preliminar al UEFA Champions League”, au scris cei de la dailyrecord.co.uk.

Scoțienii nu au uitat de victoria de senzație a lui Dan Petrescu de pe terenul rivalei Rangers

Scoțienii și-au amintit de victoria de senzație a lui Dan Petrescu pe terenul rivalei Rangers. Iar fanii lui Celtic au părut și mai interesați de numele lui Dan Petrescu, după ce un jurnalist italian a lansat ipoteza venirii acestuia la Glasgow.

„Petrescu s-a remarcat în cele 4 confruntări dintre Celtic și CFR Cluj din sezonul trecut, când românii au dat lovitura în preliminariile UEFA Champions League. Tehnicianul de 53 de ani a jucat în carieră la Chelsea și Sheffield Wednesday și are o experiență de aproape 20 de ani în antrenorat. În mod curios, Petrescu i-a părăsit pe turcii de la Kayserispor după doar 45 de zile, iar alegerea momentului ar putea fi mai mult decât o coincidență.
În sezonul 2009/2010, Petrescu era la conducerea Unirii Urziceni în grupele Ligii Campionilor când a reușit un succes memorabil cu 4-1 pe Ibrox Park, contra unui Rangers pregătit de «vulpea bătrână» Walter Smith”, au scris cei de la videocelts.com.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *