Prima pagină » Sport » Dan Petrescu nu glumește! CFR Cluj a făcut o ofertă pentru Denis Alibec, iar răspunsul Astrei nu s-a lăsat așteptat
Dan Petrescu nu glumește! CFR Cluj a făcut o ofertă pentru Denis Alibec, iar răspunsul Astrei nu s-a lăsat așteptat

Dan Petrescu nu glumește! CFR Cluj a făcut o ofertă pentru Denis Alibec, iar răspunsul Astrei nu s-a lăsat așteptat

22 aug. 2020, 02:00,
BZI.ro, în Sport

Antrenorul campioanei CFR Cluj, Dan Petrescu, vrea să-l transfere în Ardeal pe atacantul Astrei Giurgiu, Denis Alibec.

Dan Petrescu caută înlocuitori pentru George Țucudean și Lacina Traore în ofensiva echipei CFR Cluj, Denis Alibec fiind prima variantă. Gabriel Debeljuh, transferat deja de la Hermannstadt, nu pare a fi suficient. Denis Alibec este principala țintă a clujenilor, dar Astra nu pare dispusă să se despartă de atacantul de 29 de ani. Înaintea deplasării în Malta, pentru meciul din preliminariile UEFA Champions League contra lui FC Floriana, Dan Petrescu a declarat că ar fi cel mai fericit antrenor dacă l-ar avea sub comanda sa pe Denis Alibec:

„Am înțeles că Alibec va merge în Turcia. Dacă ar veni la CFR Cluj, cel mai fericit antrenor ar fi Dan Petrescu, iar cel mai fericit jucător ar fi Denis Alibec. Sunt convins că ar ajunge departe cu mine. Dar nu cred că avem banii necesari să-l luăm”.

Denis Alibec intră în ultimul an de contract cu Astra, iar campioana României a făcut o ofertă de 900 de mii de euro. Chiar dacă jucătorul va putea semna gratis cu orice echipă la finalul lui 2020, giurgiuvenii au refuzat propunerea CFR-ului, potrivit GSP.

Dan Petrescu și Marius Șumudică se luptă pentru semnătura lui Alibec

Un alt antrenor român, Marius Șumudică, vrea să-l transfere pe Denis Alibec. Gaziantep a oferit 600 de mii de euro și 30% dintr-un eventual viitor transfer, dar patronul Astrei, Ioan Niculae, a respins și această ofertă. Șumudică l-ar vrea cu orice preț pe Alibec în Turcia, dar oficialii lui Gaziantep nu sunt dispuși să dea niciun ban în plus: „Clubul nostru oferă 600.000 de euro, plus 30% din următorii trei ani de contract, dintr-un eventual transfer.

Marius Șumudică: „Oferta e de 600.000 de euro!”

„În momentul de față sunt cu impresarul Cătălin Liță, cu care lucrez. Cu el am făcut toate transferurile în Turcia. Am luat deja doi jucători la sugestia lui. În legătură cu Alibec, acum este destul de greu să se facă. El e în legătură cu cei de la București. Clubul nostru oferă 600.000 de euro, plus 30% din următorii trei ani de contract, dintr-un eventual transfer.
Salariul lui Denis ar fi în jur de jumătate de milion de euro, ceva de genul ăsta. Plus niște bonusuri extraordinare, aici se dau 5-6 mii de euro la victorie. Credeți-mă că, zi de zi, îmi vin jucători de clasă, liberi de contract. Cer 700 de mii, 800 de mii, 900 de mii. I-am refuzat. Eu cred în Denis. Mereu am crezut în el. Îl pot face să joace la un nivel bun, ridicat. și la Astra jucam sistemul 3-5-2. Nu e ușor să găsești jucători pe care să-i faci să evolueze pe posturile respective”, a spus Șumudică, la Fotbal Club.

Marius Șumudică renunță la salariul lui dacă Denis Alibec nu dă 12 goluri sau 12 pase decisive

Tehnicianul a lămurit și ultima sa declarație, devenită virală. Șumudică își ține cuvântul și e pregătit să renunțe la salariul său în caz că Alibec nu va avea cifre bune în Turcia.

„Astra a primit oferta. Problema e că Alibec mai are doar un an de contract. Asta a fost problema. Altfel, Gaziantep ar fi plătit, poate, 800 de mii sau un milion. Dar Gaziantep știe că peste câteva luni poate să-l ia liber. Astra ar mai câștiga câteva sute de mii bune, pentru că Alibec ar putea fi apoi vândut la alt club din Turcia. Eu am zis că renunț la salariul meu, dacă Denis nu dă 12 goluri sau 12 pase de gol. Așa am zis”, a afirmat antrenorul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *