Prima pagină » Actualitate » Dan Diaconescu, despre apariția unor filmulețe în care întreține relații sexuale cu minore: „O înscenare ridicolă”
Dan Diaconescu, despre apariția unor filmulețe în care întreține relații sexuale cu minore:

Dan Diaconescu, despre apariția unor filmulețe în care întreține relații sexuale cu minore: „O înscenare ridicolă”

21 aug. 2024, 20:20,
în Actualitate

Dan Diaconescu, fost realizator TV, este implicat într-un scandal grav, fiind acuzat de relații sexuale cu minore și utilizarea prostituției infantile. Polițiștii au descoperit înregistrări video compromițătoare pe telefonul unui suspect, care arată că Diaconescu ar fi fost filmat într-un apartament din Constanța.

Într-o reacție publică, Dan Diaconescu neagă vehement acuzațiile. El susține că nu a întreținut niciodată relații intime cu minore și că fișierele video descoperite sunt, de fapt, deepfake-uri realizate cu ajutorul unei aplicații chinezești. Aceste înregistrări ar fi fost create cu scopul de a-l șantaja, iar Diaconescu afirmă că imaginile sunt trucate și nu îl arată alături de nicio altă persoană. În plus, el menționează că Ministerul Justiției a confirmat, printr-o expertiză, că filmarea nu este autentică.

„Sunt Dan Diaconescu și, în virtutea aflării adevărului, în ciuda faptului că mi s-a confiscat dreptul de a mă apară, vă comunic în vederea publicării următoarele :

-eu NU apar în nicio secvență video făcând sex cu o minoră, pentru simplul motiv că nu am făcut niciodată sex cu vreo minoră.

-cele 15 așa zise fișiere video sunt identice, și fac parte dintr-o secvență de câteva secunde, de tip deep fake, realizată cu o aplicație chinezească (ZAO), în scopul încercării șantajării mele.

-chiar și trucată, filmarea NU conține nici măcar un cadru în care eu să apar împreună cu o altă persoană.

-așa zisa filmare este considerată fake chiar de către Ministerul Justiției, printr-o expertiza realizată de către INEC, care atestă că filmul cu o durata de câteva secunde “nu este original”

-autorii acestei înscenări, Nicolau Ionuț – Mizu, Dicu Nicolae Alexandru, Pisica Toni Alexandru, Borcan Alexia Anamaria, Sava Daniel Mihai și Gemenetzidis Iorgos au fost trași pe sfoară de către anchetatori. Cei 6 au fost amenințați, obligați să mintă în declarații, la schimb promițându-li-se eliberarea din pușcărie (unii dintre ei erau deja arestați în alte dosare) sau neinculparea în dosarul de încercare a șantajării mele. Nici în acest moment Mizu și Dicu nu au fost eliberați din închisoare, iar împotriva celorlalți s a început urmărirea penală pentru șantaj!

-Pe 4 septembrie, Mizu, Dicu și Pisica vor da pentru prima oară declarații în instanță : vor spune adevărul, că au fost influențați de către anchetatori să și schimbe declarațiile în mai multe rânduri și să mintă? Sau își vor anula declarațiile date la poliție, anul trecut, pe motiv că, de exemplu, nu au fost informați că aveau dreptul la tăcere? Și apoi, nici la judecătoria Constanța pe 4 septembrie nu vor mai declara nimic pentru a nu se autoincrimina?

Nu ratați în concluzie procesul meu, bazat pe o înscenare ridicolă, de cea mai joasă speță, fiindcă nici nu știți ce pierdeți! Atât s-a putut face în România că mie să nu mi se permită să mă întorc în televiziune.

PS. Vă reamintesc că anul trecut mascații au descins în locuința mea, fix cu câteva zile înainte că eu să mă fi întors în casele românilor, prin intermediul OTV, după o interdicție de 10 ani, unică în Uniunea Europeană !” a transmis Dan Diaconescu.

Dan Diaconescu susține, de asemenea, că persoanele implicate în realizarea acestor înscenări ar fi fost manipulate de anchetatori, fiind amenințate și forțate să mintă în declarații, în schimbul eliberării sau evitării inculpării lor.

Dan Diaconescu, filmat când ar fi întreținut relații sexuale cu minore

Procesul în care Diaconescu este judecat va continua pe 4 septembrie 2024, când martorii vor depune mărturii în instanță. Acuzațiile împotriva lui Diaconescu includ întreținerea de relații sexuale cu două surori minore în anii 2020 și 2021, în locații precum o cameră de hotel din stațiunea Olimp și un apartament din Constanța.

Înregistrările video incriminatoare au fost realizate în secret de un martor care a ascuns un telefon mobil în dormitorul apartamentului, cu intenția de a-l șantaja ulterior pe Diaconescu.

Judecătorii au respins cererea avocaților lui Dan Diaconescu de a exclude aceste înregistrări din dosar, considerându-le probe obținute legal. Procesul, aflat la al cincilea termen, va continua, iar Diaconescu a fost amendat pentru cereri nejustificate de recuzare.

În trecut, Diaconescu a fost condamnat pentru șantaj și eliberat condiționat în 2017, după ce a executat două treimi dintr-o pedeapsă de 5 ani și 6 luni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *