Moartea lui Silviu Prigoană a stârnit multe controversate. Mai multe ipoteze și speculații au apărut de la dispariția lui Silviu Prigoană. Astfel s-au iscat tot mai multe întrebări. O primă nelămurire care a apărut este lipsa unor imagini cu trupul neînsuflețit al afaceristului. Aceasta a alimentat speculațiile, iar unii au început să creadă că moartea sa ar putea fi o înscenare. Mai nou a apărut și ipoteza unei crime. Dan Diaconescu aruncă bomba și ridică întrebarea dacă Silviu Prigoană a fost ucis.
Dan Diaconescu: „Silviu Prigoană a fost ucis?!“
Omul de televiziune Dan Diaconescu a lansat o ipoteză șocantă în legătură cu cauza morții afaceristului. Potrivit acestuia, Prigoană ar fi fost victima unei substanțe letale, mai exact a unui agent neurotoxic cunoscut sub numele de Novichok, substanță folosită de agenții ruși.
Diaconescu susține că aceasta ar fi fost pusă în paharul afaceristului în momentul în care s-ar fi aflat la Bran, o teorie ce a stârnit o mare controversă, deși nu există dovezi care să o susțină.
„După cazul Prigoană trebuie să fiți foarte atenți ce beți, fiindca în cazul Prigoană substanța pe care el ar fi ingerat-o la Bran se cheamă NOVICHOK, pe care de regulă ți-o pun agenții ruși în pahare”, a scris Diaconescu pe Facebook.
Mai mult, unii dintre apropiații defunctului sunt de părere că moartea acestuia ar putea fi legată de afaceri necurate și conflicte nerezolvate. Un prieten de-al lui Prigoană a declarat că, pe măsură ce afacerea sa a început să piardă bani, Prigoană a câștigat tot mai mulți dușmani.
„De când a început să piardă bani, a câștigat mulți dușmani la schimb ! Moartea lui poate fi un act premeditat! Imperiul lui Prigoană a început să se clatine de când l-a pus pe Honorius la înaintare. Prigoană era și mason, iar în timpul unei emisiuni și-a dezvăluit gradul (n.r 33), ceea ce nu se face în lumea lor. Eu cred că a fost pedepsit..”, a precizat un prieten de-al afaceristului.
Cauza morții: atac de cord
Expertiza medicală a arătat că decesul lui Silviu Prigoană a fost un atac de cord, date fiind și antecedentele medicale. Deci nu s-a înecat cu mâncare, așa cum s-a presupus inițial.
Silviu Prigoană se afla în restaurantul unei pensiuni din localitatea Șimon, județul Brașov. La un moment dat, i s-a făcut rău iar angajații localului au chemat Ambulanța. Medicii au încercat să-l resusciteze, dar n-au mai putut să-l salveze. Acum legiștii încearcă să afle cauza decesului omului de afaceri. La rândul lor, polițiștii au deschis o anchetă în acest caz.
Silviu Prigoană urma să împlinească în decembrie 61 de ani. Născut pe 22 decembrie 1963, la Gherla, a fost un om de afaceri și politician român, acționar principal al Rosal Grup și fondator al posturilor de televiziune Realitatea TV, Etno TV și Taraf T. A fost deputat de București din partea PD-L, timp de un mandat.
Silviu Prigoană a început să investească masiv în media în 2001, când a înființat Realitatea TV. În 2003, a lansat TV Sport, urmat de Etno TV și Taraf TV. A deținut și 10% din acțiuni din Digital Cable Systems (DCS), care a lansat serviciul direct to home (DTH) Max TV. Prigoană deținea și licențe pentru alte două canale, Meteo TV și Manele TV. Mai deținea și Sigma TV și acțiuni la Teleshop 24. A fost coproprietar și la Taifasuri FM, Manele FM, Jazz FM. A mai deținut și revista Taifasuri, firma Rosal Ortopedic și RTL (Romanian Television of America), precum și postul de radio Etno FM. Până în anul 2006 a deținut și revista săptămânală Fanatik, cu profil sportiv. Silviu Prigoană a suferit un accident de muncă, la vârsta de 22 de ani, în 1984, în urma căruia a rămas fără un picior. Pe vremea aceea, omul de afaceri era frigotehnist la o fabrică din Gherla. În urma incidentului, Prigoană a stat în spital timp de trei luni.
Acum, Dan Diaconescu aruncă bomba și ridică întrebarea dacă Silviu Prigoană a fost ucis.
„Senzațional doamnelor și domnilor, de la disparoția Elodiei nu s-a mai văzut un asemenea mister, o crimă odioasă camuflată într-un banal atac de cord. Păcat că nu mai am pupitrul de la ZeroTV. Să fi văzut atunci ce audiență făceam. Creștea și ratingul și frecvența la spart sâmburi în fața tembelizoarelor”