Prima pagină » Cancan » Dan Ciotoi, de la „Generic”, era printre cei mai cunoscuți artiști ai anilor 90. Cu ce probleme s-a confruntat acesta

Dan Ciotoi, de la „Generic”, era printre cei mai cunoscuți artiști ai anilor 90. Cu ce probleme s-a confruntat acesta

20 oct. 2021, 11:00,
BZI.ro, în Cancan

Numele artistului Dan Ciotoi este strâns legat de al formației „Generic”, cu care a avut un succes răsunător în România anilor ’80-’90. Începuturile formației sunt mai timpurii, prin 1983-1984, iar primul album, „Rază de soare” (1987), s-a vândut în peste 700 de mii de exemplare. Treptat, apoi, popularitatea formației lui Dan Ciotoi a scăzut, iar Generic s-a destrămat în 2000.

Formația Generic a avut un succes răsunător în anii de dinainte și după Revoluția din 1989. De asemenea, ea mai are și acum destul de mulți fani, deoarece multe din melodii au rămas în vogă și sunt solicitate la petreceri. Însă dincolo de spectacole și de succesul artistic cunoscut de Dan Ciotoi, el nu a cunoscut doar bucurii în viață. Chiar dacă acesta așa lăsa să se înțeleagă atunci când urca pe scenă, liderul formației Generic a trecut prin multe cumpene și nu i-a fost deloc ușor.

Succesul și decăderea lui Dan Ciotoi de la „Generic”

Dan Ciotoi

Dan Ciotoi și Generic au avut un succes imens la începutul anilor 90

Generic” este o formație românească de muzică balcanică de restaurant cu valențe grecești, fondată de solistul și chitaristul Dan Ciotoi. Formația a fost una dintre cele mai de succes grupuri de muzică balcanică din România anilor ’80-’90, alături de Azur și Odeon. C ele mai importante șlagăre ale grupului sunt „S-a rupt lanțul de iubire” și „Banii n-aduc fericirea”. Totuși, succesul de pe scenă i-a adus și probleme artistului care s-a lăsat dus de val și a călcat strâmb în căsnicie.

La un moment dat, Dan Ciotoi a avut o aventură și a ales să plece de acasă, iar soția a cerut divorțul după 30 de ani de căsnicie. Într-un interviu, artistul a povestit că atunci au început toate problemele lui. Mai întâi a fost divorțul, apoi a suferit o depresie, urmată de un accident rutier. Dan Ciotoi nu s-a ferit să spună că a fost la un pas de a-și pune capăt zilelor. Atât de copleșit se simțea de toate problemele din viața lui.

„Eram la limită de a-mi lua zilele. Dacă mai dura o lună, da. Simţi că nu mai are rost să mai trăieşti, nu ai pentru ce. Am avut un prieten care mi-a spus că e foarte grav şi m-am dus la psiholog”, povestea liderul formației Generic într-un interviu.

Soția înșelată i-a mai dat o șansă lui Dan Ciotoi

Dan Ciotoi

Liliana l-a iertat pe Dan Ciotoi pentru infidelitate

Cu toate acestea, Liliana, soția artistului, a găsit puterea de a-l ierta pe acesta pentru infidelitate. La acel moment, valul celebrității l-a făcut să plece de acasă și să se mute cu amanta. Pentru soția lui Dan Ciotoi a fost o lovitură grea, iar femeia a cerut imediat divorțul. Însă despărțirea de Liliana l-a afectat foarte tare pe artist, care și-a dat seama că făcuse cea mai mare greșeală din viața lui.

Astfel, chiar dacă erau despărțiți, Liliana i-a fost alături artistului când a fost operat de cancer. Iar timpul a vindecat rănile și solistul trupei „Generic” și soția sa sunt din nou fericiți împreună. Artistul declara în urmă cu ceva timp că nu știi cât de mult înseamnă o persoană în viața ta până nu o pierzi. Atunci când lipsa ei te doare, înțelegi că ai nevoie de ea ca să trăiești. Dar totul e bine când se termină cu bine, iar Dan Ciotoi are parte de liniște acum în viața personală și de realizări în carieră, datorită interesul publicului pentru formația „Generic”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *